אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות גיוס הלקוחות הנמוך: מיזם הסיבים יקבל עוד 75 מיליון שקל מהמדינה צילום: יוסי וייס

למרות גיוס הלקוחות הנמוך: מיזם הסיבים יקבל עוד 75 מיליון שקל מהמדינה

חברת IBC, המנהלת את המיזם, נמצאת בתהליכים אחרונים לקבלת החלק השני של המענק, שהותנה רק בכך שהשותפים יזרימו סכום דומה לתוך המיזם

05.04.2015, 13:58 | אופיר דור

חברת IBC, המנהלת את מיזם הסיבים האופטיים על גבי תשתיות חברת החשמל, צפויה לקבל 75 מיליון שקל נוספים מהמדינה בתקופה הקרובה. מדובר בחלק השני מתוך מענק של 150 מיליון שקל שהתחייבה המדינה לתת למיזם. ב-IBC נמצאים בתהליכים אחרונים מול משרד האוצר לקבלת החלק השני.

קבלת החלק השני של המענק יוצאת לפועל לאחר ש-IBC עמדה בסימן הדרך שקבעה המדינה והוא הזרמה של סכום דומה של 75 מיליון שקל על ידי השותפים לתוך המיזם. בהסכם שנחתם בין IBC למדינה נקבע כי קבלת המענק אינה תלויה בפרמטרים אחרים כמו היקף פריסת הסיבים בפועל או גיוס הלקוחות, אלא רק בהזרמת המימון על ידי השותפים ב-2014 ו-2015.

ל"כלכליסט" נודע כי גיוס המימון הנוסף מהמשקיעים הישראליים נעשה על ידי חילוט הערבויות שלהם למיזם לאחר שחלקם לא רצו להעביר עוד תשלומים. השותפים הישראלים במיזם הם טמרס טלקום שבבעלות פויו זבלדוביץ, באטם, יהודה זיסאפל ורפק. כל אחד מהם מחזיק 7.5% מהמיזם, כאשר ויה אירופה השוודית מחזיקה 30% וחברת החשמל 40%. טמרס שבדיה, החברה-האם של טמרס טלקום, הגישה בסוף 2014 תביעה נגד מיזם הסיבים ובה היא דורשת לקבל 25 מיליון שקל שלטענתה היא זכאית להם עבור שימוש בכבל התת-ימי שבבעלותה.

מיזם הסיבים אמור להקים תשתית קווית שלישית בישראל מהירה במיוחד שתתחרה בבזק וב-HOT. המיזם לא אמור למכור את שירותיו ללקוח הסופי, אלא לספקי תקשורת שירכבו עליו ויציעו על גבי התשתית שלו שירותי אינטרנט, טלפוניה קווית וטלוויזיה ללקוח הסופי.

פריסת סיבים אופטיים, צילום: יוסי וייס פריסת סיבים אופטיים | צילום: יוסי וייס פריסת סיבים אופטיים, צילום: יוסי וייס

מיזם הסיבים אינו מתקדם בפריסה בקצב המתוכנן. המיזם פרס עד עכשיו תשתיות בעיקר בבאר שבע, רעננה, צפון תל אביב ורמת השרון, ולפי הערכות יש לו מאות בודדות של לקוחות לכל היותר. בקרב חלק מבעלי המניות הישראלים במיזם, המיוצגים כיום בדירקטוריון IBC על ידי צבי מרום, מנכ"ל באטם, ישנה ביקורת חריפה על קצב פריסת הסיבים על ידי חברת החשמל ועל ניהול המיזם על ידי חברת ויה אירופה השוודית. גם במשרדי הממשלה אינם שבעי רצון מהפריסה וגיוס הלקוחות, שאינם עומדים בתוכנית המקורית.

הערכה גוברת היא שבסופו של דבר יהיה צורך לבצע שינויים ב-IBC, עם על ידי הכנסת שותפים חדשים כמו לדוגמה חברת פרטנר, שהביעה כבר נכונות להשקיע 250 מיליון שקל במיזם, או על ידי שינוי במודל העסקי של המיזם. IBC לא הגיעה עד היום להסכם עם סלקום ופרטנר, שאמורות להיות שתי השותפות הפוטנציאליות הגדולות ביותר שלה.

המיזם פועל בעיקר בשיתוף עם ספקי אינטרנט קטנים יותר כמו 018 אקספון וטריפל סי, אך גם הם כך נראה מרוכזים יותר בגיוס לקוחות במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי שיצאה לדרך על תשתיות בזק. על רקע הקשיים, בוצע שינוי בעמדת יו"ר IBC בתחילת השנה כאשר לתפקיד נכנס מנכ"ל האוצר לשעבר דורון כהן במקום זאב גולדברג.

החזון של חברת IBC הוא לבנות רשת הפתוחה לשימוש של כל בעל רישיון לתקשורת בישראל בתנאים שווים, במטרה להציע פורטל ניטרלי ללקוח הסופי, שבו הוא יוכל לבחור מאיזה ספק שירותים לרכוש מוצרים ויוכל לעבור מספק אחד לשני בלחיצת כפתור.

תשתית הסיבים מאפשרת קצב העברת נתונים של עד גיגה-ביט אחד לשנייה בשלב הראשון – פי 10 מהמהירות המקסימלית שמציעה היום בזק ללקוחות פרטיים. בנוסף, תשתית הסיבים תאפשר קצב העברת נתונים סימטרי עם מהירות העלאה והורדה זהות, בניגוד למצב בבזק וב-HOT.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ל 5 אתה אידיוט,תקרא
אתה מדבר שטויות,ורואים שאין לך טיפת הבנה בסיסית..מלבד לקרוא כתבות ברשת,אני ממליץ לך להתחיל להתעניין ולחקור באמת לפני שאתה מגיב תגובה לא נכונה. ראשית,החברה שלהם מספקת ראוטר שמתאים למהירות והיא אף נותנת לך ראוטר דיי טוב במחיר עלות של 199 ש"ח כשאתה בעצם רוכש אותו לעומת ההשכרה שמתבצעת כיום אצל בזק וכו'... דבר שני,אני לקוח שלהם כבר חודש וחצי והמהירות אצלי תמיד 100/105 מגה סימטרי גם בהורדה וגם בהעלאה,מעולם לא היה מצב שהמהירות ירדה לי [אולי רק שהשתמשתי ב4 מחשבים וזה הנחית את המהירות אבל זה קשור אל ציוד הקצה שלי]. אומנם המחיר לא תמיד מזיל,אבל האיכות עולה על החברות האחרות [בזק,הוט]. אומנם לא כולם צריכים מהירות כה גבוהה ויכולים להסתפק במהירות נמוכה,אבל ככל שאנחנו הולכים ומתקדמים בטכנלוגיה וכדומה,ככה גם האנטרנט והגיע הזמן להנות ממהירות גבוהה ללא ניתוקים.
רונן  |  18.06.15
7.
חברה שעשתה להם את הקידום מכירות ברעננה היו חברה מקסימים רציניים
ראיתי את הרכב והחברה שעשתה להם את הקידום מכירות ברעננה היו חברה מקסימים רציניים ומקצועיים הסבירו לנו בדיוק מה החברה עושה ואפילו הילדים קיבלו בלונים במתנה ובניגוד לחברות האחרות שרק מבטיחות הייתי אצל שכן שלי בבית שהתחבר והמוצר פשוט גאוני אני בטוח שכולם יעברו אליהם
אלי , רעננה  |  01.06.15
6.
ל5 - הציבור לא טיפש ולא חייב לקנות כל רפורמה חארטה בכל מחיר וגם לא בחינם
בכל בית בישראל יש תשתית אינטרנט 1 וספק אינטרנט 1 - ועד להיום זה היה נתון לבחירתנו. למה צריך לרכוש תשתיות אנלימיטד באמצעות משווקי משנה המחייבים אותי לרכוש את ספק האינטרנט שהם מציעים גם בחבילת קומבינה יחדיו ?? למה בעלת התשתיות בוחרת לשווק תשתיות אינטרנט במודל שיווק משנה ומבלי לקחת כל אחריות על התשתית באופן ישיר מול הצרכנים ?? המיזם לא מציע פתרון לקו נייח בבית וגם לא מודם יעודי לתשתיות שלהם ומשאיר את המתניידים ללא כל אפשרות להיות עם רשת אלחוטית / WI FI בבית למעשה . היום עבור 100 מגה מהירות +ספק אני משלם 100 שח ולא מוגבל להיות בבית ללא קו נייח וכבלים גם - כי אין כל אפשרות לרשת בבית 1 - 2 תשתיות . ומי מבטיח לי UPLOAD סימטרי ?? הרי המשווקים את התשתית אינם בעלי התשתית והם רוכשים את הפס מאנלימיטד כדי לשווק לנו ... הציבור לא טיפש ולא חייב לקנות כל רפורמה חארטה בכל מחיר. המיזם ניכשל בגיוס לקוחות ויקרוס סופית בקרוב למרות שהמדינה מזרימה מכספי הציבור מליוני שח למיזם זה שבעיקרו מנוהל ע"י עובדי חברת החשמל ולרווחת הבונוסים שהם דורשים לקבל על גב הפכית צרכנים לפראיירים גם בשוק האינטרנט בישראל .
זזםזזם  |  12.04.15
4.
מוצר יקרררר מיזם ניכשל והמדינה מממנת מיזם זה מכספי הציבור -ביזיון
למה צריך בכלל בבית מהירות של 1000 ג'יגה UPLOAD סימטרי ?? מה בכל בית יש משרד או סניף בנק ?? לא בכל בית יש צריכת דאטה בכמות מסחרית בכדי לשלם 899 שח על תשתית+ספק !! בכל בית ממוצע בישראל ובעולם נידרשת תשתית אינטרנט בסיסית למטרת גלישה סבירה ושימוש באינטרנט סביר ביותר. למה צריך לרכוש תשתית אינטרנט IBC בחסות משווקי משנה שאינם בעלי התשתית ? כל מטרתם של משווקי המשנה שייצרו קשר שיווק תשתיתיות IBC זה לשווק לנו ספק אינטרנט ותשתית יחדיו במודל מחייב שלא בהכרח מיטיב וזול יותר ! הוט, בזק, וסלקום הניחו תשתיות סיבים בכל רחבי הארץ תוסיפו את מד 1 לשעבר קצ"אא ועוד גורמים כאלה ואחרים כבר פרסו צינורות הכנה, כל גורם נוסף שייכנס יתחרה בחברות שכבר כיסו את העלויות בחלקן ונותנים קשת רחבה של מוצרים על אותה תשתית ולכן ההפסד מובטח. במקום שמשרד התקשורת יבואו להציג מצגת לסגור את המיזם ולחסוך למדינה ולחברה עשרות מליונים עתידיים שכבר הפסידו וימשיכו להפסיד - מעניקים להם עוד 75 מליון שח מכספי המדינה לחברה מסחרית ולטובת רווחת עובדי חברת החשמל גם על הדרך ? משרד התקשורת אלופים בהחלטות מהפכניות - ביזיון !
נחום , באר שבע  |  07.04.15
לכל התגובות