אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביג ומגדל מסתערות על אמריקה: רכשו מרכז מסחרי ובמגעים ל-6 נוספים צילום: הרצל יוסף

ביג ומגדל מסתערות על אמריקה: רכשו מרכז מסחרי ובמגעים ל-6 נוספים

אחרי שביצעה לפני שבוע גיוס הון של 126 מיליון שקל (32 מיליון דולר) בבורסה בתל אביב, השלימה היום ביג רכישה של מרכז מסחרי בעיר אומהה שבנבראסקה ב-10.4 מיליון דולר

07.04.2015, 13:59 | אורן פרוינד

חברת המרכזים המסחריים ביג שבשליטת האחים נפתלי מסתערת על שוק הנדל"ן האמריקאי. אחרי שביצעה לפני שבוע גיוס הון של 126 מיליון שקל (32 מיליון דולר) בבורסה בתל אביב, השלימה היום ביג רכישה של מרכז מסחרי חדש (Regency Court) בעיר אומהה שבמדינת נבראסקה, בהשקעה של 10.4 מיליון דולר. בנוסף היא מנהלת מו"מ מתקדם לרכישה של שישה מרכזים נוספים בארה"ב בהשקעה כוללת של 82 מיליון דולר. הרכישה של המרכזים צפויה להיסגר, לפי להערכת החברה, לקראת הרבעון הראשון של 2016.  

קראו עוד בכלכליסט

ביג מבצעת את הרכישות באמצעות החברה הבת ביג ארה"ב, שבה היא מחזיקה ב-80% מהמניות והיתרה (20%) מוחזקות על ידי חברת הביטוח מגדל . מאז שהחלו את הפעילות שלהם בארה"ב במאי 2010, רכשו מגדל וביג 27 נכסים (לא כולל שישה נכסים שבהם מחזיקים 1% בלבד) בהשקעה כוללת של 216 מיליון דולר באמצעות הון עצמי והלוואות בעלים. היקף ההון העצמי שהושקע בנכסים עומד על 130 מיליון דולר והלוואות הבעלים מסתכמות בכ-86 מיליון דולר. שווי הנכסים פחות ההתחייבויות לבנקים המקומיים עומד היום על 290 מיליון דולר, כך שמדובר עבור ביג ומגדל בעליית ערך של 70 מיליון דולר ובתשואה על ההון (130 מיליון דולר) של 53% בתוך חמש שנים של פעילות.

הנכס שרכשה היום ביג ארה"ב, הוא דומה לשאר מרכזי הקניות שלהם בארץ ובחו"ל בכך שהוא משלב מתחם פתוח וסגור של חנויות, בתי קפה ומסעדות. בדומה למרבית העסקאות שלהם בארה"ב, החברה רכשה את הנכס עם שותף מקומי, כאשר הזכויות של ביג ארה"ב בנכס מסתכמות בשרשור ב-59.2% השוות 21.3 מיליון דולר מתוך שווי נכס כולל של (100%) של 36 מיליון דולר. המרכז צפוי לייצר NOI של 2.4 מיליון דולר בשנה ויש לו חוב של 18 מיליון דולר. לפיכך גובה ההשקעה של ביג ארה"ב בהון העצמי בנכס עומד כאמור על 10.4 מיליון דולר, בהתאם לחלקה (59.2%) בנכס.

איתן בר זאב מנכ"ל ביג, צילם: עמית שעל איתן בר זאב מנכ"ל ביג | צילם: עמית שעל איתן בר זאב מנכ"ל ביג, צילם: עמית שעל

ביג נכנסה לארה"ב במאי 2010, קצת אחרי המשבר של 2009 בשוק הנדל"ן האמריקאי, מתוך רצון לנצל את המחירים הזולים בארה"ב כמנוע צמיחה והתרחבות של ביג, שכבר התקשתה למצוא נכסים חדשים בישראל. נכון להיום לביג יש 47 מרכזי קניות פעילים, 19 בישראל, 27 בארה"ב, אחד בסרביה ואחד בהודו. מי שהוביל את החברה להתרחבות לשוק האמריקאי הוא יהודה נפתלי, המחזיק ב-45% מהמניות של ביג, ומתגורר בארה"ב מאז שנות השבעים. ששת המרכזים המסחריים שנמצאים כרגע על הכוונת של ביג בארה"ב נמצאים בארבע מדינות שונות והשווי הכולל שלהם (100%) מוערך ב-430 מיליון דולר. שווי האחזקות (בין 40%ל-80%) שהיא רוצה לרכוש מוערך על ידה ב-227 מיליון דולר וההון העצמי שיושקע מוערך כאמור ב-82 מיליון דולר

בשיחה עם כלכליסט אומר מיקי בר, סמנכ"ל פיתוח והשקעות של ביג, כי צפויות עוד רכישות נוספות לביג בארה"ב מעבר לשישה שעל הפרק. "לא מתכוונים לסגור את הבאסטה בארה"ב, כמובן שנבצע עוד רכישות, אולם כרגע אין לנו שום דבר קונקרטי על הפרק". ערך הדין גיל רווה ליווה את העסקה של ביג.

תגיות