אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרובל קופץ ב-2.5% מול הדולר; רוסיה: "הזינוק במטבע - תומך בכלכלה" צילום: בלומברג

הרובל קופץ ב-2.5% מול הדולר; רוסיה: "הזינוק במטבע - תומך בכלכלה"

המטבע הרוסי נסחר ברמות שיא של יותר מ-3 חודשים. הבנק המרכזי של רוסיה: "נתערב במסחר אם יהיה צורך; כרגע - הרובל החזק ממתן את האינפלציה"; בשוק המקומי - הדולר והיורו נותרו ללא שינוי מול השקל

08.04.2015, 13:11 | מיקי גרינפלד

"הזינוק החד בשער הרובל מול המטבעות המרכזיים בעולם תומך במלחמה שלנו באינפלציה", כף לפי בכיר בבנק המרכזי של רוסיה בשיחה עם עיתונאם מקומיים. היום קופץ הרובל ב-2.5% מול הדולר לרמה של 54 רובל לדולר - שיא של יותר מ-3 חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

"אם יהיה צורך להתערב במסחר - נעשה זאת. אולם, כרגע - אנחנו לא רואים סכנה ליציבות הכלכלה", אמר הבכיר הרוסי.

בשוק המט"ח המקומי נרשמה היום יציבות: הדולר היציג נקבע ללא שינוי מהותי על 3.94 שקלים. היורו שמר גם הוא על יציבות ברמה של 4.28 שקלים.

בנק ישראל מדווח היום כי בסיכום חודש מרץ, נפח המסחר הכולל במטבע חוץ במסחר הבנקאי הסתכם בכ-140 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-124 מיליארדים בחודש פברואר. נפח המסחר היומי הממוצע עלה בכ-18% ועמד על 7.3 מיליארד דולר ביום. חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) עלה משמעותית מחודש שעבר ועמד בסוף מרץ על כ- 44%, בהשוואה לכ-38% בפברואר. העלייה נבעה מגידול בהיקף הפעילות של תושבי חוץ בעסקאות המרה, עסקאות החלף ועסקאות באופציות.

במהלך חודש מרץ נחלש השקל מול הדולר בשיעור של כ- 0.35%, מול היורו התחזק השקל בשיעור של 3.9%. מול מטבעות שותפות הסחר העיקריות של ישראל, כפי שמשוקלל בשער החליפין הנומינאלי האפקטיבי, השקל נחלש במהלך מרץ, ב-1.7%. בעולם, הדולר התחזק מול המטבעות העיקריים בשיעורים גבוהים יותר: בכ- 4.4% מול היורו, בכ- 2.4% מול הפרנק השוויצרי, בכ- 4.3% מול הליש"ט הבריטית ו- בכ- 0.5% מול הין היפני. 

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי  הדולר-שקל בהיעדר טריגרים מקומיים בחו"ל המועד, המסחר בדולר-שקל מוכתב בעיקרו על ידי התנועה של הדולר בעולם, שזינק מעלה ביממה האחרונה לאחר תחילת השבוע הרדומה בשל חג הפסחא. "הדולר למעשה מתקן את הירידה שנרשמה לאחר פרסום נתוני התעסוקה המאכזבים בשבוע שעבר. בשווקים מבינים כי גם אם הבנק הפדרלי ידחה בחודש-חודשיים את העלאת הריבית, הוא אמור להעלות ריבית הרבה לפני יתר הבנקים המרכזיים, ועל כן, בכל הנוגע למגמה בטווח הארוך יותר, הדולר נמצא בעמדת יתרון והנסיגה שראינו בכוחו של המטבע בשבועות האחרונים אינה אלא תיקון", אומרים ב-FXCM.  

  , צילום: בלומברג צילום: בלומברג   , צילום: בלומברג

תגיות