אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אובמה וקסטרו נפגשו - החברות האמריקאיות מפנטזות על קובה צילום: בלומברג

אובמה וקסטרו נפגשו - החברות האמריקאיות מפנטזות על קובה

בוועידת אנשי העסקים שנערכת לצד ועידת מנהיגי אמריקה, הביעו חברות רבות מארה"ב עניין בהשקעה בקובה. בכיר בקונגולמרט החקלאות קרגיל: אנו מפעילים לוביסטים בקונגרס לקידום הסרת האמברגו

11.04.2015, 23:47 | שירות כלכליסט

נשיא ארה"ב ברק אובמה נפגש הערב (שבת) עם מנהיג קובה ראול קסטרו בשולי ועידת ראשי מדינות אמריקה המתקיימת בפנמה, אחרי עשרות שנים שבהן אירוע כזה היה בלתי מתקבל על הדעת. הפגישה האחרונה בין מנהיג אמריקני לקובני הייתה ב-1958, בין דווייט אייזנהאואר לפולחנסיו בטיסטה.

במסיבת העיתונאים אחרי הפגישה אמר קסטרו: "יכולים להיות בינינו הבדלים אבל אפשר לנהוג בכבוד. אנחנו מוכנים לדון על הכול אבל אנחנו מבקשים לנהוג בסבלנות. הרבה סבלנות. יכול להיות שאנחנו לא מסכימים על משהו היום, אבל נוכל להסכים עליו מחר".

קראו עוד בכלכליסט

קודם לכן, בנאום בפני הוועידה, החמיא קסטרו לעמיתו החדש ואמר שאובמה אינו אחראי למשטר הסנקציות שהנהיגה ארה"ב נגד מדינתו לאורך שנים ארוכות. כבר אמש ניהלו השניים שיחה קצרה וידידותית, ויום קודם לכן ניהלו שיחת טלפון. בוועידה עצמה הוקצבו לכל מנהיג שמונה דקות לנאום, אולם קסטרו הצהיר שינאם במשך 48 דקות, כדי להשלים את הנאומים החסרים מהוועידות הקודמות שבהן קובה לא השתתפה. "אתם חייבים לי שש ועידות קודמות שמהן הוחרמנו", אמר.

לכל מנהיג הוקצבו שמונה דקות לנאום, אולם קסטרו הצהיר שינאם במשך 48 דקות, כדי להשלים את הנאומים החסרים מהוועידות הקודמות שבהן קובה לא השתתפה. "אתם חייבים לי שש ועידות קודמות שמהן הוחרמנו", אמר.

"אין מדובר רק בפגישה של שני מנהיגים, אלא בשינוי מהותי באופן שבו ארה"ב מתייחסת לקובה", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" בן רודס, אחד ממובילי השיחות החשאיות שהובילו להפשרת היחסים בין שתי המדינות.

קסטרו ואובמה לוחצים ידיים, צילום: איי אף פי קסטרו ואובמה לוחצים ידיים | צילום: איי אף פי קסטרו ואובמה לוחצים ידיים, צילום: איי אף פי

הפגישה הצפויה בין אובמה לקסטרו עשויה לקדם הסרה מלאה של האמברגו האמריקאי על קובה, אם כי צעד מסוג זה דורש אישור של הקונגרס, ששני בתיו נשלטים בידי יריביו הפוליטיים של אובמה מהמפלגה הרפובליקנית. תנאי אחר להתחממות היחסים בין שתי המדינות הוא הסרתה של קובה מהרשימה האמריקאית של המדינות התומכות בטרור.

מאז ההודעה על הפשרת היחסים בדצמבר, החלה ארה"ב למכור לקובה סחורות בהיקף מוגבל, בעיקר בתחום הטלקומוניקציה. בחודשים האחרונים דיווחה ממשלת קובה על עלייה של 14% במספר התיירים שמבקרים באי, וזקפה זאת בין היתר לזכות צעדי הפיוס עם ארה"ב.

בוועידת אנשי העסקים שנערכת לצד ועידת המנהיגים הביעו חברות אמריקאיות רבות עניין בהשקעה בקובה. הגדיל לעשות קונגולמרט החקלאות האמריקאי קרגיל, שסמנכ"ל הכספים שלו מרסל סמיתס הצהיר כי החברה מפעילה לוביסטים בקונגרס לקידום הסרת האמברגו האמריקאי על קובה.  

תגיות