אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוטנהאם - המרוויחה הגדולה של הפרמיירליג בעונה שעברה צילום: איי אף פי

טוטנהאם - המרוויחה הגדולה של הפרמיירליג בעונה שעברה

הקבוצה מצפון לונדון הרוויחה 65 מיליון ליש"ט, בעונה הפיננסית המוצלחת ביותר של הפרמייליג שבמהלכה רק 4 קבוצות רשמו הפסדים

13.04.2015, 08:24 | שירות כלכליסט

קבוצת טוטנהאם מצפון לונדון, הדיחה את סוונסי סיטי וזכתה בתואר אלופת הרווחים של הפרמיירליג. מרבית המידע הפיננסי בנוגע לעונת 2013-14 כבר פורסם, כך שאפשר לקבוע שטוטנהאם מובילה בהפרש ניכר על מנצ'סטר יונייטד במקום השני. סאות'המפטון המשיכה להפתיע על המגרש ומחוצה לו, ודורגה במקום השלישי. טוטנהאם הרוויחה 65 מיליון ליש"ט, בעוד מנצ'סטר יונייטד רשמה רווח של 40.5 מיליון ליש"ט וסאות'המפטון הרוויחה 33.4 מיליון ליש"ט.

קראו עוד בכלכליסט

לעומת זאת, בקצה השני של הטבלה מדורגת האלופה הממשית של העונה שעברה, מנצ'סטר סיטי, שרשמה הפסד של 23 מיליון ליש"ט. סנדרלנד (הפסד של 17 מיליון ליש"ט), קרדיף סיטי (הפסדים של 12 מיליון ליש"ט) ואסטון וילה (הפסד של 3.9 מיליון) הן קבוצות הפרמיירליג היחידות שהפסידו בעונת הכדורגל שעברה באנגליה.

כפי שמדווחים באתר Insideworldfootball כבר זמן מה, הסיפור האמיתי של עונת 2013-14 בפרמיירליג הוא המהפך הפיננסי המהיר והנרחב. כאמור, רק ארבעה מועדונים בלבד רשמו הפסדים, זאת לעומת 11 מועדונים בעונה הקודמת. מעבר לכך, רק שלושה מועדונים - ארסנל, סנדרלנד וסוונסי - לא דיווחו על שיפור בנתונים לעומת העונה הקודמת.

הארי קיין, צילום: רויטרס הארי קיין | צילום: רויטרס הארי קיין, צילום: רויטרס

טוטנהאם אמנם פרסמה באתר שלה רק תקציר של הדו"ח הפיננסי השנתי שלה, אך ניתן לקבוע בוודאות שההצלחה של הקבוצה בהשגת רווח שנתי, הנחשב לאחד הגדולים בהיסטוריה של הפרמיירליג, נובעת ברובה הודות להעברה המשתלמת ביותר של הכוכב הוולשי גארת' בייל בספטמבר 2013 לריאל מדריד.

מבחינת מרבית שאר הקבוצות, השיפור נבע הודות לשני גורמים עיקריים: השיפור בהכנסות מחוזי שידור וההשפעה של חוקי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, שעזרו למנוע הוצאה מהירה של ההכנסות הנוספות מחוזי השידור, כפי שהיה קורה בעבר.

גארת גארת' בייל בימיו כשחקן טוטנהאם | צילום: איי אף פי גארת

ההתחזקות הפיננסית של כמה מקבוצות הפרמיירליג, בשילוב עם הידיעה שצפויה עלייה נוספת בהכנסות מחוזי שידור, ככל הנראה יובילו לקיץ מרתק של העברות במחירי שיא, שיבטאו את הרצון של המאמנים לשפר את ההרכבים שלהם, שלא זכו להצלחה גדולה העונה באירופה.

הנסיבות הפיננסיות שהשתנו דרמטיות עבור הקבוצות, והן עשויות לעזור להצית גל חדש של עניין בפרמיירליג מצד משקיעים זרים. בחלק מהמקרים, ההתעניינות תוכל לאפשר לבעלים למכור חלק מהאחזקה שלהם או אפילו למכור הכל תמורת רווח.

הרווח המצטבר של 20 קבוצות הליגה בעונת 2013/14 עמד על כ-190 מיליון ליש"ט. רק ארבע קבוצות רשמו הפסדים בעונה שעברה.

המרוויחות הגדולות של הפרמיירליג בעונת 2013/14 (הרווחים/הפסדים ב-2012/13).

1. טוטנהאם - 65.3 מיליון ליש"ט (רווח של 3.7 מיליון ליש"ט).

2. מנצ'סטר יונייטד - 40.5 מיליון ליש"ט (הפסד של 8.8 מיליון ליש"ט)

3. סאות'מהפטון - 33.4 מיליון ליש"ט (הפסד של 7.1 מיליון ליש"ט)

4. אברטון - 28.2 מיליון ליש"ט (רווח של 28.2 מיליון ליש"ט)

5. קריסטל פאלאס - 23 מיליון ליש"ט (1.6 מיליון ליש"ט).

תגיות