אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"חות אינטל: הרווח וההכנסות בהתאם לציפיות, התחזית אופטימית

דו"חות אינטל: הרווח וההכנסות בהתאם לציפיות, התחזית אופטימית

ענקית השבבים רשמה ברבעון הראשון רווח נקי של 2 מיליארד דולר; צופה הכנסות של עד 13.7 מיליארד דולר ברבעון השני - מעל התחזית שפרסמה במרץ

14.04.2015, 23:20 | מיקי גרינפלד

חודש לאחר שהורידה את תחזית ההכנסות, אינטלפרסמה הערב (ג') לאחר נעילת המסחר בוול סטריט את דו"חותיה לרבעון הראשון של 2015. יצרנית השבבים הגדולה בעולם סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 2 מיליארד דולר, 41 סנט למניה, לעומת 1.9 מיליארד דולר, 38 סנט למניה, בתקופה המקבילה אשתקד; ההכנסות עמדו על 12.8 מיליארד דולר. תחזיות האנליסטים היו לרווח של 41 סנט למניה על מכירות של 12.83 מיליארד דולר. החברה צופה הכנסות של 13.2 מיליארד דולר, פלוס-מינוס 500 מיליון דולר, ברבעון השני. מניית אינטל עלתה ב-3% במסחר המאוחר.

קראו עוד בכלכליסט

ב-12 במרץ פרסמה אינטל את אזהרת הכנסות - התחזית המעודכנת צפתה הכנסות בטווח של 13.1-12.5 מיליארד דולר ברבעון הראשון, לעומת הכנסות של 14.2-13.2 מיליארד דולר בתחזית הקודמת. אינטל ייחסה את הורדת התחזית לחולשה גדולה מהצפוי בשוק המחשבים האישיים.

לפי הדו"חות שפורסמו הערב, בתחום המחשבים האישיים נרשמה ירידה במכירות ברבעון הראשון - אך זו קוזזה על ידי צמיחה בתחומי הדאטה, אינטרנט הדברים והזיכרון.

אינטל היא אחת הנפגעות הגדולות בעולם מהירידה במכירות של מחשבים אישיים - לפי ההערכות, 80% מהמחשבים בעולם משתמשים בשבבים של החברה.

בינואר פרסמה חברת המחקר IDC תחזית ראשונית ל-2015 - שלפיה תירשם ירידה מתונה יחסית של 3.3% בהיקף המכירות של מחשבים אישיים. ואולם במרץ היא עדכנה את התחזית כלפי מטה לירידה של 5% בהיקף המכירות ו-6.9% בהיקף ההכנסות. IDC צופה שעד 2018 שוק המחשבים האישיים - שגלגל בשנה האחרונה כ-201 מיליארד דולר - יעמוד על 175 מיליארד דולר בלבד.

בה בעת, במבט כולל, תעשיית השבבים העולמית ממשיכה לפרוח, ואינטל שומרת על מעמדה האיתן גם בתקופה של דעיכת שוק המחשבים. הביקוש לסמארטפונים, טאבלטים, מוצרי מחשוב לביש ותשתיות חכמות מזנק.

התאחדות תעשיית השבבים פרסמה לפני כשבוע דו"ח שלפיו חלה צמיחה של 6.7% בביקוש למעבדים בשנה האחרונה. כל החברות בתעשייה, בראשן קוואלקום ואינטל, הכניסו בפברואר האחרון לבדו 27.8 מיליארד דולר, מה שהופך אותו לחודש השני ברווחיותו בהיסטוריה של תעשיית השבבים. המקום הראשון שייך לינואר האחרון, שבו הכניסה התעשייה 28.5 מיליארד דולר.

משרדי אינטל בקליפורניה , צילום: בלומברג משרדי אינטל בקליפורניה | צילום: בלומברג משרדי אינטל בקליפורניה , צילום: בלומברג

בעניין תעשיית השבבים, אתמול פורסם כי קרן ג'נה פרטנרס מנסה להפעיל לחץ על קוואלקום וקוראת לה לפצל את חטיבת השבבים של החברה לחברה נפרדת. ג'נה, מבעלי המניות בחברה, מאמינים כי הספין אוף יביא לעליות במחיר המנייה. ג'נה רכשה מניות בקואלקום בהיקף 2 מיליארד דולר, והיא כיום אחת המשקיעות הגדולות בחברה. . קואלקום מסרה בתגובה כי היא "מחוייבת ליצירת ערך למשקיעים" והודיעה על תוכנית לרכישה עצמית של מניות בהיקף 10 מיליארד דולר תוך שנה.

אתמול התברר עוד כי אינטל תיאלץ להתמודד בהמשך השנה עם מגבלה חריפה על מכירותיה בסין. לשכת הסחר האמריקאית הודיעה לחברה כי נאסר עליה למכור לרשויות הממשל הסיני את הדור החדש של מעבדי ה-Xeon המתקדמים שלה. הלשכה נימקה את האיסור בכך שהמעבדים מהדור הקודם שנמכרו לגופי השלטון סייעו למחקר הגרעיני בסין.

מעבדי Xeon מיועדים למחשבי על וחוות שרתים גדולות. ימים ספורים קודם להודעה דיווחה אינטל על עדכון משפחת Xeon והשיקה דור חדש של מעבדים מהירים ומתקדמים יותר, שמבוססים על ארכיטקטורת 14 ננומטר. 

בריאן קרזניץ, מנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ, מנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ, מנכ"ל אינטל

מניית אינטל, הנמנית על מדד דאו ג'ונס, איבדה 13% מערכה מתחילת 2015.

תגיות