אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הנדל"ן G4 קפיטל פרטנרס בדרך לת"א צילום: בלומברג

בלעדי לכלכליסט

חברת הנדל"ן G4 קפיטל פרטנרס בדרך לת"א

חברות הנדל"ן האמריקאיות הסתערו על גיוסי אג"ח בישראל - ועכשיו תור הנספחות: החברה שבבעלות לואיס סילברמן היהודי, העוסקת במימון פרויקטי נדל"ן ומחזיקה בתיק הלוואות של 250 מיליון דולר, מקווה לגייס 150 מיליון דולר

15.04.2015, 07:47 | גולן חזני

גל ההנפקות של חברות נדל"ן אמריקאיות בישראל נותן אותותיו גם בתחומים משיקים: ל"כלכליסט" נודע כי חברת G4 קפיטל פרטנרס, העוסקת במימון פרויקטי נדל"ן, בוחנת גיוס של 150 מיליון דולר בבורסה בתל אביב. החברה מצויה בבעלות לואיס סילברמן. 

קראו עוד בכלכליסט

בניין בניו יורק ש־G4 השתתפה במימונו בניין בניו יורק ש־G4 השתתפה במימונו בניין בניו יורק ש־G4 השתתפה במימונו

כדי לבדוק את האפשרויות להנפקה, סילברמן ומנהליו נפגשו לאחרונה עם רפי ליפא וגל עמית. צמד היועצים הביא לשוק המקומי את רוב חברות הנדל"ן האמריקאיות שגייסו אג"ח במיליארדי שקלים. ב־G4 קפיטל פרטנרס טרם הוחלט אם לנסות לקדם את המהלך.

גורמים בשוק הטילו ספק לגבי סבירות השתתפותם של הגופים המוסדיים הישראליים במהלך. זאת לאור ההון העצמי הנמוך של השותפים בחברה והתבססותה על משקיעים חיצוניים.

פרופיל משותף

בחינת ההנפקה מצביעה על האפשרות לעליית מדרגה בתופעת הגיוסים הללו. המאפיינים המשותפים לחברות שגייסו חוב בגל הנוכחי בישראל כוללים את היותן חברות נדל"ן, שלרוב פועלות בניו־יורק, בבעלות איש עסקים יהודי ורשומות במקלט המס של איי הבתולה הבריטיים. את הפרופיל הזה הגו ליפא ועמית ב־2008, כשחברת דה־לסר הגיעה לגיוס אג"ח בתל אביב. אליה הצטרפה חברת אקסטל של היזם היהודי גארי ברנט, עם גיוס של 600 מיליון שקל השנה, ובעקבותיה הלכו יותר מעשר חברות דומות.

נכונותן של החברות הזרות לגייס בשוק המקומי נובעת מהאפשרות להנפיק כאן אג"ח בריבית נמוכה וללא ביטחונות. חלופה זו אינה אפשרית בארה"ב. כל הנפקה כזו הניבה ליועציה ולחתמים מיליוני שקלים, ועשרות מיליוני שקלים הגיעו לליפא ולעמית. 

מתמקדת בניו יורק

G4 קפיטל פרטנרס מעניקה הלוואות גישור מובטחות לפרויקטים בצפון מזרח ארה"ב ובלוס אנג'לס. מנתונים שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי לחברה תיק הלוואות של 250 מיליון דולר.

בדומה לחברות הנדל"ן שגייסו כאן אג"ח באחרונה, עיקר העסקאות שביצעה החברה באחרונה היה בניו יורק, ובברוקלין בפרט. סכומי ההלוואות שהעניקה נעו בין מיליון דולר ועד 75 מיליון דולר לתקופות של עד שלוש שנים. הריבית גבוהה למדי - 9%-12%, ולפיכך נראה כי מדובר במימון לפרויקטים שלא קל לאתר להם מממן חלופי. החברה מקווה לגייס כאן בריבית של 5%־6% ולהלוות את ההון בארה"ב בריביות גבוהות יותר.

לפחות ארבע חברות אמריקאיות ערוכות לגיוסים חדשים של אג"ח בישראל. בהנפקה הגדולה מביניהן מתכננת ווארטון פרופרטיס של ג'ף סאטון לגייס 400 מיליון דולר. מויניאן גרופ של ג'ו מויניאן מקווה לגייס 150 מיליון דולר. סי.אס גרופ של יחזקאל סטרולוביץ' תנסה לגייס 75 מיליון דולר ואילו פי.אם.ג'י של קווין מלוני תנסה לגייס 50 מיליון דולר.

בורסת ת"א, צילום: בלומברג בורסת ת"א | צילום: בלומברג בורסת ת"א, צילום: בלומברג

תגיות