אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות הסלולר מקצצות, מהירות הגלישה תיפגע

בלעדי לכלכליסט

חברות הסלולר מקצצות, מהירות הגלישה תיפגע

מנכ"ל פלאפון גיל שרון החליט לעצור הקמת אתרי סלולר חדשים על רקע הירידה ברווחי החברה. המתחרות צפויות להצטרף למגמה במטרה לחסוך הוצאה של עשרות מיליוני שקלים בשנה, על חשבון איכות הקליטה ומהירות הגלישה – שגם כך מפגרת אחרי המערב

15.04.2015, 06:48 | אופיר דור

חברות הסלולר מתחילות לקצץ בהשקעות ברשת, לאחר שכבר קיצצו בכוח האדם. ל"כלכליסט" נודע כי לפני חג הפסח הורה מנכ"ל פלאפון גיל שרון על עצירה כוללת ומיידית של הקמת אתרי סלולר חדשים על רקע הידרדרות התוצאות העסקיות של החברה. פלאפון רשמה ב־2014 רווח תפעולי לפני פחת והפחתות של 879 מיליון שקל, לעומת 1.06 מיליארד שקל ב־2013 ו־1.4 מיליארד שקל ב־2012. החברה ממשיכה בשלב הזה רק בשדרוג האתרים הקיימים לדור רביעי לפי המתוכנן, אך עוצרת את ההקמה של אתרי דור שלישי חדשים כמעט לחלוטין.

קראו עוד בכלכליסט

פלאפון מקימה כ־40–50 אתרים סלולריים מדור שלישי בשנה כדי להחליף אתרים אחרים שמפורקים? או כדי לשפר את הקליטה במקומות בעייתיים. העלות של הקמת אתר סלולרי גדול היא כחצי מיליון שקל, ולכן למהלך יש פוטנציאל חיסכון של עשרות מיליוני שקלים עבורה. עלות האחזקה החודשית של אתר סלולרי (שכירות, חשמל והוצאות תחזוקה נוספת) היא כ־15 אלף דולר.

לפלאפון אין הסכם לשיתוף רשתות עם אחת המתחרות

 

פלאפון מצויה במצב ייחודי בשוק הסלולר, כיוון שהיא החברה היחידה שאינה חתומה על הסכם שיתוף רשתות, ואילו סלקום משתפת פעולה עם גולן טלקום ופרטנר עם HOT mobile. על כן פלאפון צריכה לממן לבדה את כל ההקמה והתפעול של רשת סלולרית וההקמה של אתרים חדשים. אמנם לפלאפון יש גב חזק בדמות החברה־האם בזק, עתירת המזומנים, אך באופן שוטף היא מתנהלת כחברה עצמאית לכל דבר.

ואולם, סביר שההוראה של שרון אינה מקרה יחיד. לפי הערכות בשוק, גם בסלקום נאלצים לצמצם השקעות ברשת כדי להתמודד עם השחיקה החדה ברווחיות לנוכח התחרות בענף. אמנם היא וגולן טלקום חתמו על הסכם שיתוף רשתות לפני כשנה, אבל משרד התקשורת עדיין לא אישר אותו ולכן סלקום מתפעלת את הרשת לבדה כרגע.

 

המצב של פרטנר שונה כיוון שהחברה על סף כניסה לשותפות עם HOT mobile (ראו מסגרת); המיזם המשותף של שתיהן יצטרך בשלב הראשון דווקא לפרק אתרים מיותרים. נוסף על כך, פרטנר כבר ביצעה בשנים קודמות השקעות בהקמת רשת הדור הרביעיזאת הכוונה?. עם זאת, לא מן הנמנע כי אם התחרות האגרסיבית בשוק תימשך, גם המיזם המשותף יצטרך לקצץ בהשקעות העתידיות.

סמארטפונים. פלאפון מקימה כ־40 אתרי סלולר דור שלישי בשנה כדי להחליף אתרים שמפורקים או כדי לשפר את הקליטה. הקמת אתר סלולרי גדול עולה כחצי מיליון שקל סמארטפונים. פלאפון מקימה כ־40 אתרי סלולר דור שלישי בשנה כדי להחליף אתרים שמפורקים או כדי לשפר את הקליטה. הקמת אתר סלולרי גדול עולה כחצי מיליון שקל סמארטפונים. פלאפון מקימה כ־40 אתרי סלולר דור שלישי בשנה כדי להחליף אתרים שמפורקים או כדי לשפר את הקליטה. הקמת אתר סלולרי גדול עולה כחצי מיליון שקל

 

אין סימנים להתמתנות 
של התחרות בשוק

 

ב־2014 רשמו שלוש חברות הסלולר הגדולות הכנסה מצרפית של 12.4 מיליארד שקל, לעומת 18.1 מיליארד שקל ב־2011, לפני כניסת המתחרות החדשות לענף — ירידה של 32%. בשנים הראשונות ניסו חברות הסלולר לפצות על אובדן ההכנסות המהיר באמצעות קיצוץ במצבת כוח האדם ופיטרו אלפי עובדים. אלא שכיום בשלוש החברות קיימים ועדי עובדים של ההסתדרות, שמגבילים את יכולתן של החברות לפטר עובדים, ולכן הן נדרשות לצעדי התייעלות אחרים.

שלוש החברות הקטינו השקעות ברשת, אך בצורה מינורית עד כה. ב־2014 היה היקף השקעות ההון של שלושתן 1.2 מיליארד שקל, ירידה של 16% לעומת ההשקעות ב־2011, שהסתכמו ב־1.5 מיליארד שקל. ואולם, נראה שמגמה זו הולכת ומחריפה ב־2015.

 

אחרי דחיית התשלום לספקים פרטנר מורידה את דמי השכירות שהיא משלמת חברות הסלולר מנסות להתייעל ולחסוך בהוצאות גם באמצעות הפחתת דמי השכירות שהן משלמות על הצבת אנטנות סלולריות אופיר דורלכתבה המלאה

ההערכה בשוק בעבר היתה כי בשנת 2015 תירשם האטה מסוימת בתחרות, אלא שהשנה דווקא החלה בסערה בשל שני מבצעים שוברי שוק — 40 שקל לשני קווים שהציעה HOT mobile וקו שני ב־2 שקלים שהציעה גולן טלקום. על רקע מבצעים אלה כבר ברור שהרבעון הראשון הולך לסמן שפל חסר תקדים בתוצאות של החברות, וקיים סיכוי שפרטנר או סלקום יסיימו אותו בהפסד בשורה התחתונה, דבר שלא קרה זה שנים.

בחברות הסלולר מבינים כי ל־HOT ולגולן עדיין יש לא מעט תחמושת במחסנית. ב־HOT זוכים להכנסה יציבה יחסית מתחומי הטלוויזיה, האינטרנט והטלפוניה הקווית ומוכנים לממן פעילות סלולר הפסדית כדי להגדיל את נתח השוק. גם לגולן יש כנראה כיסים עמוקים יותר ממה שחשבו בעבר.

 

כמו כן, החברה מצליחה לשמור על מבנה עלויות רזה, גם על חשבון הפרה לכאורה של נוהלי משרד התקשורת: גולן טלקום ממשיכה לפרק אתרים סלולריים, אף שהסכם שיתוף הרשתות שלה עם סלקום עדיין לא אושר. נכון לחודש מרץ היו לגולן 167 מתקני גישה (אתרים סלולריים קטנים) בלבד, לעומת יותר מ־600 אתרים בשיא הפריסה. במצב הזה לחברות הוותיקות אין ברירה אלא לקצץ גם בנכס העיקרי שלהן, הרשת.

מנכ"ל פלאפון גיל שרון (מימין) ומנכ"ל פרטנר חיים רומנו. החברות כבר קיצצו אלפי משרות מנכ"ל פלאפון גיל שרון (מימין) ומנכ"ל פרטנר חיים רומנו. החברות כבר קיצצו אלפי משרות מנכ"ל פלאפון גיל שרון (מימין) ומנכ"ל פרטנר חיים רומנו. החברות כבר קיצצו אלפי משרות

 

מנהלי החברות לא ממהרים לעבור לדור הרביעי

השאלה המעניינת ביותר ברמה הצרכנית היא מה תהיה ההשפעה של תהליכי הקיצוץ על איכות הרשתות. רשתות הסלולר הישראליות נחשבו במשך שנים רבות לטובות והמתקדמות בעולם, בוודאי מבחינת הכיסוי שלהן. מהירות הגלישה הסלולרית בישראל נחשבה דווקא נמוכה יחסית למערב, בגלל ההשקה המאוחרת של הדור הרביעי.

גם כיום משרד התקשורת מציב רף גבוה מאוד לחברות ודורש מהן לעמוד בסטנדרטים נוקשים של קליטה בכל הארץ, כולל באזורי יישובים יהודיים ביהודה ושומרון. לכן אם הרשתות הישראליות בדרך למטה, הן נופלות מבסיס גבוה יחסית. פלאפון הפעילה 2,250 אתרי סלולר בסוף 2014, לכן בטווח הקצר להחלטה שלה להפסיק בניית אתרים תהיה השפעה זניחה על איכות הרשת שלה.

 

ואולם, בטווח הארוך עומדים לפני חברות הסלולר אתגרים משמעותיים מאוד בעקבות הזינוק החד הצפוי בשימוש באינטרנט הסלולרי עד סוף העשור. לפי דו"ח שפרסמה ענקית ציוד התקשורת סיסקו, נפח הנתונים שעובר דרך רשתות הסלולר בעולם בחודש גדל ב־69% רק במהלך 2014 וצפוי להמשיך לצמוח בכמעט פי עשרה עד 2019. הזינוק החריג הזה נובע מהשימוש המוגבר של צרכנים ברשת הניידת כדי לצפות בסרטונים, להוריד מוזיקה, להעביר תמונות ולהשתמש באפליקציות תוך כדי תנועה. סיסקו חוזה כי לקוח ממוצע בעל סמארטפון יצרוך 4 גיגה־בייט של נפח גלישה בחודש בשנת 2019, לעומת צריכה של 819 מגה־בייט בלבד (שהם 0.82 גיגה־בייט) ב־2014.

במקביל, במסגרת מה שמכונה האינטרנט של הדברים (Internet of Things), מחוברים יותר ויותר מכשירים לרשת — ממכוניות ושעונים חכמים ועד מכשירים רפואיים ששולחים מידע בזמן אמת מרחוק. חלק גדול מהמכשירים האלה מתחבר לאינטרנט באמצעות רשתות סלולר, ומספר המכשירים המחוברים לרשתות הללו בעולם צפוי להגיע ל־50 מיליארד בשנת 2020, לעומת 5 מיליארד ב־2014. כדי לענות על הביקוש האדיר הזה יצטרכו חברות הסלולר להקים יותר אתרים ולשדרג את אלה הקיימים.

 

במשרד התקשורת לא מודאגים ומאמינים שהסכמי שיתוף הרשתות יניבו חיסכון עלויות מספק לחברות. אלא שאחרים בשוק נשמעים ספקנים יותר ומעריכים שבמבנה התחרותי הקיים לא ניתן יהיה לשמר כיסוי של 99.9% מהמדינה גם בעתיד ולענות על הביקוש המוגבר לקיבולת סלולרית. לטענתם, אם לא יהיה שינוי במבנה השוק, כמו מיזוג בין שני שחקנים, הרשתות הישראליות עתידות ללכת לאחור מבחינת האיכות שלהן.

לכך צריך להוסיף קשיים ייחודיים לישראל, כמו תהליכים ארוכים לאישור הקמת אתרים חדשים כולל אנטנות זעירות, היצע תדרים נמוך לאור הצרכים של משרד הביטחון ורגולציה נוקשה של משרד התקשורת, בעיקר של גולן טלקום.

 

אסטרטגיית התחרות האגרסיבית פוגעת גם במוטיבציה של החברות הוותיקות בשדרוג הרשת, ובשיחות עם המנכ"לים אפשר לחוש את חוסר ההתלהבות שלהם מהמעבר לדור הרביעי. מהלכים שמבצעת גולן טלקום כבר עתה, כמו הגדלת נפח הגלישה בחבילות ללא תשלום נוסף, מבהירים לשוק כי אי אפשר יהיה לגבות פרמיה כלשהי על השימוש ברשתות דור רביעי, לפחות בשלב הראשון. "אז אם אי אפשר יהיה להרוויח, למה להשקיע?", שואלים בחברות הוותיקות.

תגיות

114 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

114.
WANTED פראייר,שיסכים לתת למרתון 018-אקספון מתנה של מעל לחצי מיליארד ש"ח!
גם....מרתון אקספון 018 רוצה להיות למעשה MVNO על הגב של פלאפון בהשקעה מינימלית ככל האפשר. בגלל שמשרד התקשורת חוקק ואישר מתן לגיטימציה להסכם ה- IRU למפעילים נטולי תשתיות סלולר כאן , ופטר אותם למעשה תוך מתן "חסינות והטבות ינוקא " להקים ליבת רשת סלולרית מלאה במתכונת של ספק סלולר, ליבה עצמאית לחלוטין, להקצות כ"א ואמצעים לטובת החברה המשותפת לניהול ולתחזוקת האנטנות, ורק אז לחתום על הסכם "זכות שימוש בלתי הדירה" - IRU (ר"ת: Indefeasible Rights of Use)עם חברת סלולר וותיקה כאן !! במסגרת "רשת משותפת", הסכם זה נותן גם למרתון למעשה בעלות של 10 שנים על רשת פלאפון, פירושו של דבר הבעלים של קבוצת בזק (שכוללת בתוכה את פלאפון) אמור לתת לחזי בצלאל מתנה של מעל לחצי מילארד ש"ח. זאת, כדי שחזי בצלאל ירכב על כל מה שיש ברשת פלאפון, כולל כל העובדים והמערכות של הרשת, יעביר את הלקוחות של פלאפון אליו ויעשה בחצי מהרשת כרצונו. מרתון - 018-אקספון - יוכל אפילו להעביר אליו ספקי MVNO, שישלמו למרתון, ולא לפלאפון-לרכב על הגב של בעל תשתיות חזקות, במינימום השקעה. למעשה, מרתון רוצה לעשות על רשת פלאפון את מה שעושה גולן טלקום על רשת סלקום כשלוש שנים כאן מתחת לראדר של משרד התקשורת תוך הפרת תנאי הרשיון מפעיל גם בביצוע מתמיד של קניבליזציה, שאקספון ייעשה הרבה יותר גרועה. למה קניבליזציה יותר גרועה? מפני שלגולן טלקום יש לפחות ליבת רשת מלאה ועצמאית וקצת אנטנות (כ-167)רשת תמסורת ועוד רכיבים עצמאיים של רשת סלולר, לקוחות בהיקף משמעותי ושירותי סלולר, בעוד שלמרתון יש רק מצגת. זהו. פלאפון תעשה עבור מרתון - 018-אקספון הכל !!! מרתון - 018-אקספון -אפילו צילום של מתג אין לו על אף שספקי ה-MVNO נדרשו בחוק להחזיק מתג תקשורת עצמאי !! הכאוס ברגולציה בתחום תשתיות הסלולר ו"החסינות מהחוק" התפשט והפך לנורמה אצל גולן טלקום מזמן כאן , וניתן לראות שגולן טלקום עושה את זה כבר "בגדול". רק בישראל נוצר מצב חוקי של חברה בסגנון MVNO, שמחוייבת לתנאי רישיון סלולר מלא אך מחזיקה בבעלות מלאה תשתיות רשת ואנשים של משיהו אחר שהוא מתחרה שלה !! רק בישראל השרישו בשוק הסלולר את מודל " הפראייר שרוכבים עליו " שיתוף "הלאמת משאבים " בין מפעיל אחד שיש לו תשתיות, משאבים ואנשים, וחברה שניה שרוכבת באופן מלא או כמעט מלא על הגב של בעלת תשתיות, משאבים ואנשים !!! כשבמשרד התקשורת/הרגולטור/הרשות להגבלים עסקיים מוותרים לאחד קטן כדוגמת גולן טלקום- מרתון 018-אקספון על הצורך בהשקעה עצמית ב"מרכזת", מגיע אחריו אחד קצת יותר גדול, שדורש עוד יותר ממה שהקטן קיבל בחינם לפניו... היות ואין בשום מסמך רשמי בישראל מודל כזה של "שיתוף רשתות", מודל שבו צד אחד לא מביא שום דבר פיזי או אנושי לשיתוף, מלבד ניירות ומצגות ואולי מעט כסף ותדר קטן, סביר להניח, שכל המצב המתחולל כעת בשוק הסלולר יתפוצץ או יגיע לערכאות בכדי לחשוף התנהלות משרד התקשורת /הרגולטור בישראל , זהו מצב שבו נותנים "חסינות" לחברות מסחריות לקבל בעלות על משאביה /תשתיותיה של חברת סלולר וותיקה בישראל לקבל רשת "במתנה" מבלי להשקיע את חלקה גם לא לכל היותר רק שליש, שזה פחות השקעות מצידה. אי אפשר לשנות תנאי מכרז התדרים אחרי שהוא כבר נסגר והוכרזו הזוכים יש בישראל חברות תקשורת שזוכות כנראה ב"חסינות מהחוק" במשרד התקשורת. נולד בשוק הסלולר בישראל מצב חדש, שלא הוגדר בשום מסמך !!! אין ולא תהיה שום רשת משותפת בין מפעיל וירטואלי MVNO לבין חברת סלולר "אמיתית" וותיקה בישראל !! למרתון - 018-אקספון, אין כלום, ולא יהיה כולם, אפילו רישיון למפעיל סלולר אין לה. כמו גולן טלקום יש לאקספון רק 5 מגהרץ, שבו זכתה במיכרז , היא אמנם טרם יכולה לממש זאת (כי אין לה רישיון מפעיל סלולר), אבל...כבר כעת היא מנסה לסחור בזה, ללא כל בסיס חוקי או רגולטורי ברור !!! הכאוס ברגולציה בתחום תשתיות הסלולר ו"החסינות מהחוק" התפשט והפך לנורמה אצל גולן טלקום מזמן כאן , וניתן לראות שגולן טלקום עושה את זה כבר "בגדול". שיתוף "הלאמת משאבים "של מיזמים/חברות פרטיות בשוק הסלולר/התקשורת לבין מפעיל שאין לו תשתיות, משאבים ואנשים,ורוכבת באופן מלא או כמעט מלא על הגב של בעלת תשתיות, משאבים ואנשים !!! אי אפשר לשנות תנאי מכרז התדרים אחרי שהוא כבר נסגר והוכרזו הזוכים יש בישראל חברות תקשורת שזוכות ב"חסינות מהחוק" במשרד התקשורת. היגיעה הזמן שמבקר המדינה וערכאות משפטיות בישראל יחקרו התנהלות משרד התקשורת /הרגולטור ואת כל העומדים מאחורי ההחלטות הבזויות האלו בישראל.
Dniel Beller  |  06.05.15
113.
אם כבר תחרות, אז תחרות בכלל המשק בישראל עד הסוף, לא ??? אליך כחלון/ארדן/ברגר ....
תחרות ??? קדימה ... למה לא לחייב גם את אל-על לתת את מטוסיה לישראייר וארקיע! זה הגיוני מר כחלון/ארדו/ ברגר ??? מה , זה לא הגיוני? למה? בזק/הוט ו-3 חברות הסלולר בעלות התשתיות בישראל הינם מיזמים פרטיים שהשקיעו והזיעו ברכישת חברות תקשורת -פריסת תשתיות-שידרוג התשתיות והכל במיליוני שח !!! וגם אל-על השקיעה והזיעה. אם צריך לתת למתחרות לעשות שימוש בתשתיות במחיר נזיד עדשים ומתוך דיקטטורה ובריונות של משרד התקשורת ורגולציה מעוותת על תשתיות בזק/הוט ו- 3 חברות הסלולר אז למה ................ לא ללכת עם התחרות בכלל תחומי המשק ? גיבורים רק על בעלות התשתיות תקשורת בישראל רק ??? אז למה לא לתת לכל חברות התעופה לעשות שימוש במטוסי אל-על, ולכל חברות התרופות למכור ברבע מחיר את התרופות של טבע, וגם לתת לתלמה ולכרמית למכור את המילקים של שטראוס ב-1.30 ש"ח, וכו'..... אם כבר תחרות, אז עד הסוף, לא? אליך כחלון/ארדן/ברגר ...
יגאל עמרני  |  29.04.15
112.
ל-111 -אלמלא גולן לא יכול היה לנצל ולחלוב כאן את כולם כדי לעשות אקזיט - לא היו כאן .
כחלון פופוליסט מסוכן שיהרוס את כל המשק גם.. כמו הליכוד ש"היטיב עם העם" בשנות השמונים זה נגמר באינפלציה מטורפת ואנשים שאיבדו את כספם בין לילה על כך אמרו חז"ל :" ולא עם הארץ חסיד" רצון טוב לא מספיק-צריך גם ידע ובעיקר הגינות על פני הרצון לגזור תהילת פופוליזים הצרפתי מיכאל גולן מחכה בסיבוב לפגרים.... בעבר המדינה הרוויחה מהמיסוי על חברות הסלולר, היום המיסוי מינורי ועל המדינה לחפש ולישם באפיקים חדשים, אז מי שחושב שהוא משלם פחות , אזי משלם במקום אחר. חשבון פשוט , האם לאחר ההוזלה בשוק הסלולר נשאר לכם יותר כסף לגמור את החודש ? ההשקעות שעשו חברות התקשורת הסתיימו וכרגע הן בשלב הפרה החולבת. שטויות במיץ. כל שנה חברות התקשורת נדרשות להשקעות של עשרות מיליונים בשדרוגי טכנולוגיה עבור הגדלת רוחב הפס ותוספת שרידות לרשת - מי משלם עבור שידרוגים אילו אם הצרכן חושב שהוא צריך לשלם פחות ופחות? ומה עם אלפי המפוטרים משוק הסלולר? האם לא אנו ממנים אותם בתקופה קשה זו ? גולן תשווק חבילת סלולר במחיר 250 שח ברגע שישקיעו בתשתיות עצמאיות וכבר כעת פירוק אתרי הסלולר בניגוד לתנאי הרשיון של גולן נועדו לחסוך לגולן בכדי שישרדו כאן וימשיכו להוביל לתהום את שוק הסלולר בתחרות שבה הם מציעים חבילות במחיר פלאפל... ושידרוג מיכסת גלישה על גב משאבי סלקום במחיר נזיד עדשים יש כאן חברה שמתקיימת בשיווק מוצר זהה במחיר אפסי מאחר וגולן משלמת עבור מוצר זה "פחות" מהעלות הראלית של המוצר שהינו בבעלות וייצור חברת סלקום. כל בר דעת הבין מזמן שיש כאן מהפכת בלוף שאין בה כל יתרון אמיתי לרווחת הצרכנים ולבסוף כולנו מבינים שאין כאן תחרות הוגנת במהפכה אמיתית.
יבגני  |  27.04.15
111.
גולן טלקום מקבל גם רשת דור4 של סלקום במחיר "נדידה " של דור 2-3 -כאן מדינת קופונים
משרד התקשורת יוצא נגד 3 חברות הסלולר על שחברות הסלולר פעלו בניגוד לאישור של משרד התקשורת ולהסכמים והשיקו את השירות לדור 4 החלקי עבור עצמן בטרם הסתיימו הפעולות הנדרשות לצורך השקה בו זמנית למפעילים המתארחים ??? אבל ... לגולן טלקום שממשיכה להתנהל כחברה וירטואלית כאן ...אסור להפריע .. תזכורת : גולן טלקום עד כה מפרה את תנאי הרשיון ומפרקת אתרי סלולר (500 אתרי סלולר "קטנים" אלחוטיים" שבמילא תחזוקתם איננה דומה בעלויות לאתרי אנטנות שיש ל-3 חברות הסלולר כאן ) גולן הנוכל המתחכם יצא בתלונה כי לא נכון היה לפתוח את מכרז התדרים לכל דורש. לטענתה, שחקנים חיצוניים רק עשויים להעלות את מחיר התדר באופן מלאכותי. מדיניות משרד התקשורת היא שבשוק צריכות להיות חמש מפעילות סלולר, ולכן היה נכון להגביל את ההתמודדות על התדרים רק לחברות קיימות בשוק הסלולר ושלח מכתב התנגדויות מפורט באמצעות עורכת דין של משרד התקשורת לשעבר לעניין מכרז הדור הרביעי??? אבל... מיכאל גולן יוצא ומצהיר לעם שיש לגולן דור4 כאן ...וגולן הינה בעלת התשתיות המתקדמות ביותר כאן .... מי שחשב שהציבור פראייר וגם טיפש וממשיך לפזר את הסלוגן -מספיק להיות פראייר בהפוך על הפוך מנסה להסתיר המוון בהתנהלותו הנוכלת כאן והובלת שוק הסלולר לתהום בלתי הפיך - מבין כעת שהציבור חושף הכל בכלל זה נזקים שגולן גורם כאן. מיכאל גולן מסתיר מעיני הציבור על שחברת גולן טלקום יכולה להמשיך לנדוד על רשת הדור הרביעי של סלקום המארחת של גולן באותו מחיר למגה כפי שהם משלמים היום על דור 3 !!! בעברית - לעשות קופון של מיליונים באפס השקעה וסיכון כלכלי לגולן. בעידן 2015 שבו הגלישה נהפכה לשימוש המרכזי שלנו במכשיר הטלפון הנייד, אף יותר מדיבור ואנו צורכים יותר דאטה נוצר מצב בלתי נסבל בישראל שברשות החברות סלולר אין מספיק ספקטרום תדרים רחב יותר שיספק מהירות גלישה גבוהה יותר, על אף שהלקוחות צורכים יותר תקשורת נתונים. כל ההתנהלות בשוק הסלולר הישראלי בחסות מהפכת בלוף כחלון/גולן וחקיקת "חוק הנדיה הפנים ארצי 2010-2011" ממחיש שאת רמת החשיבות של מכרז הדור הרביעי (LTE) משרד התקשורת הישראלי לא רואה ולא ראה באופק לטובת צרכני הסלולר כאן !! שימוש בדאטה /גלישה ברשת הסלולרית של בעלי סמארטפונים בישראל זינקה כמעט פי שלושה בתוך שנתיים וזה שגולן טלקום משדרג את "מיכסת חבילות הגלישה " במבצעי התאבדות כאן על חשבון קניבליזציה של משאבי הרשת סלקום עם עלויות אפססס מוביל את 3 חברות הסלולר הוותיקות לשקול צעדיהם בהשקעות ולהפסיק להיות פראיירים באמת . ומי משלם את המחיר ??? אנחנו צרכני הסלולר בישראל כי לפטם עבריין שרלטן גולן טלקום כל הדרך לבור השומן בחסינות משרד התקשורת גם - שערוריה שחייבים לחקור ולשים סוף למציאות הזו שאליה נקלענו כאן בטרם ישראל תהפוך למדינת עולם שלישי בתשתיותיה .
הזאב הנודד  |  26.04.15
110.
אין כל הסבר הגיוני למציאות אליו נקלע כאן שוק הסלולר בישראל ! הכתובת הייתה על הקיר!
מחירי הסלולר בישראל הם מהנמוכים בעולם. על פי מריל לינץ', ההכנסות משירותי סלולר בישראל ירדו בשיעור החד בעולם, 19.5%, בין 2012 ל–2013 כניסתה של גולן טלקום לשוק הציעה חבילה חסרת תקדים דאז, ב–99 שקל בחודש. כיום גולן טלקום מוכרת את החבילה הזאת ב–59 שקל בחודש - מוצר זהה של סלקום בעלות נמוכה מעלות המוצר לסלקום בחסות "חוק הנדידה הפנים ארצי 2010-2011" שמיכאל גולן הצליח להשריש כאן יחד עם כחלון לתפארת "הלאמת" תשתיות 3 חברות הסלולר תוך אחיזת עיני החברות והציבור גם בכדי להכשיר כאן מהפכה שבכל מקום בעולם הייתה נפסלת. למעשה, מלחמת נתח השוק הזו בתחרות מתקיים על בסיס קניבליזציה של משאבי /תשתיות 3 חברות הסלולר שיוצר את מלחמת המחירים בענף הסלולר כעת. בישראל, באופן חריג לעולם המערבי, יש חמש מפעילות אך רק 3 בעלות תשתית - אף שישראל היא שוק קטן מבחינת מספר הלקוחות. רבים טוענים ששוק הסלולר הישראלי אינו נמצא בנקודת איזון, והמצב הנוכחי אינו יכול להימשך. אין סיבה טובה לכך שישראל תהיה שונה לאורך זמן משאר מדינות המערב במספר מפעילות הסלולר. השוק כיום נמצא במקום הכי נמוך שלו. גם בשווקים אירופיים אחרים, שחוו הגברה של תחרות, המחירים התייצבו על 20 יורו בחודש. אצלנו זה בערך 11 יורו. אלה מחירים שהביאו ויובילו את כל החברות להפסד בטווח הקרוב והכל עניין של זמן.. כל החברות נמצאות כעת במשחק לא רציונלי- הכוונה היא למלחמת המחירים, ובסוף אנחנו לא נהיה שונים מאירופה. לא יישארו חמש חברות סלולר. במצב כזה בסוף מישהו מפסיד, ואז נוצרים מיזוגים ובדיוק "לשעת כושר" זו מחכה גולן טלקום המתנהל כאן באפס לקיחת סיכונים כלכליים ומפר גם את חובותיו בתנאי רשיון מפעיל סלולר תוך התמדה "להצמיד" את הרגולטור לאשר לגולן רכישת חברת סלולר וותיקה כאן !! מי אמר די לקרטליזציה ..?? מי אמר מספיק להיות פראייר ?? מיכאל גולן ?חחחחחח קרטל חדש בסטייל צרפתי יקום כאן בחסות מיכאל גולן -אין כל ברירה לרגולטור היום מאשר לאשר לשרלטן מיכאל גולן לקבל שליטה מלאה ובעלות במחיר נזיד עדשים על חברת סלולר וותיקה כאן - סלקום. הציבור מגלה היום שכל מי שרוצה לעשות אקזיט בקלות כאן ולקבל הכשרה באומנות "החזירות והעושק" מיכאל גולן בהחלט מהווה מודל לכך באישור משרד התקשורת-הרגולטור-הרשות להגבלים עסקיים ושרי התקשורת שכל ענינם היה ונישאר פופוליזים והכיסא לצד השכר על גב העם - ואחרי המבול ... אחרת אין כל הסבר הגיוני למציאות אליו נקלע כאן שוק הסלולר .
Ariel Hadari  |  25.04.15
לכל התגובות