אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית הדין לעבודה קבע: כיל לא תפטר עובדים עד לקיום דיון ביום שני הבא צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

בית הדין לעבודה קבע: כיל לא תפטר עובדים עד לקיום דיון ביום שני הבא

זאת לאחר שאתמול איימה החברה להפשיר את מכתבי הפיטורים שהקפיאה ונדרשה על ידי בית הדין לעבודה להסביר מדוע אינה ממתינה לדיון המתוכנן; אם תממש ההנהלה את האיום יפוטרו 5 עובדים בתרכובות ברום באופן מיידי וייכנסו לתוקף עוד כ-100 מכתבי פיטורים של עובדים בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח

16.04.2015, 15:19 | מיקי פלד

בית הדין לעבודה הורה לכיל שלא לחדש את פיטורי העובדים עד לדיון שיתקיים ביום שני הקרוב. בכך קיבל נשיא בית הדין הארצי לעבודה גם את בקשת ההסתדרות להורות לכיל להימנע מפיטורים עד הדיון המשפטי וגם את בקשת החברה להקדים את הדיון שנקבע במקור ליום ראשון ה-26 לחודש.

כיל הודיעה הבוקר לבית הדין לעבודה שאם בית הדין לא יקיים דיון דחוף במבוי הסתום אליו נקלע המשא ומתן עם הוועד עוד היום או בתחילת השבוע החברה תוציא לפועל את הפיטורים של עובדי תרכובות ברום ומפעלי ים המלח.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול איימה כיל להפשיר תוך 48 שעות את מכתבי הפיטורים ששלחה לעובדים לפני שהחל המשא ומתן עם הוועד לפני כחודש. בהודעה ששלחה ההנהלה אתמול לבית הדין הארצי לעבודה שנתן את חסותו למשא ומתן הודיעה הנהלת כיל כי "לאור הנסיבות שנוצרו מודיעה החברה על ביטול ההסכמות שהושגו" לפני הכניסה למשא ומתן. נשיא בית הדין הארצי לעבודה, יגאל פליטמן, הורה לכיל להשיב עד היום (ה') מדוע לא יחכו עם הפשרת מכתבי הפיטורים עד לדיון שעתיד להתקיים ב-26 בחודש. בכיל הסתפקו הבוקר בתשובה שבשל הנסיבות הקשות החברה לא יכולה עוד לחכות. מכאן ניתן להניח שכיל מעוניינת למנף את איום הפיטורים כדי ללחוץ על ועדי העובדים להסכים לפשרה בנושא תקדים הפיטורים בחברה.

 

סטפן בורגס, מנכ"ל כיל, צילום: נמרוד גליקמן סטפן בורגס, מנכ"ל כיל | צילום: נמרוד גליקמן סטפן בורגס, מנכ"ל כיל, צילום: נמרוד גליקמן

אם תממש ההנהלה את האיום יפוטרו מיידית 5 עובדים בתרכובות ברום וייכנסו לתוקף עוד כ-100 מכתבי פיטורים של עובדים בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח, ואלו יפוטרו בחודש הקרוב אם לא היה הסכם אחר בין הועד להנהלה. כ-100 עובדים בתרכובות ברום ובמפעלי ים המלח כבר הסכימו לתכנית ההנהלה לפרישה מוקדמת לפנסיה.

המחלוקת העיקרית בין הצדדים היא הדרישה העקרונית של הנהלת כיל ליצור תקדים של פיטורים בחברה, לעומת הדרישה של העובדים להימנע מפיטורים ולבצע התייעלות על פי פרישה מרצון בלבד. הדרישה המקורית של הנהלת כיל היא לפיטורים של כ-60 עובדים במפעלי ים המלח וכפיית פרישה לפנסיה מוקדמת של עוד כ-50 עובדים במפעל ולפיטורים של כ-60 עובדים בתרכובות ברום ולפרישה מוקדמת של עוד כ-80 עובדים.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
מדיניות של איומים והפחדות
המדינה פשוט השתגעה לנו מול העיניים חברה שמרוויחה ים בכסף מילא מאיימת על העובדים אבל להגיע למצב של איום על בית דין לעבודה ולצפצף על היועץ המשפטי של האוצר ולזלזל עד כדיכך , מצטער מישהו פה רדום לגמרי ,מישהו פו צריך לקחת את השוט ולהצליף חזק ככל שניתן ועד זוב דם
נפתלי בן הרוש  |  17.04.15
12.
רוב העובדים בעד פשרה שתאפשר להם לחזור לעבודה אך
הועד ושלוחיו מטילים אימה ומציירים את המצב -הכול או כלום לבסוף הועד דואג למקורביו ומי שילקק יותר חושב שאחרי השביתה יקבל פרס. רק העובד הפשוט שמשקיע באמת בחברה נדפק ונמצא בין הפטיש לסדן. כשמדברים על אלימות היא נמצאת בשני הצדדים.
משה  |  16.04.15
לכל התגובות