אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: המשק צמח ברבעון הרביעי של 2014 בקצב שנתי של 7% צילום: shutterstock

הלמ"ס: המשק צמח ברבעון הרביעי של 2014 בקצב שנתי של 7%

עם זאת, עדכון אומדני הצמיחה הרבעוניים לא השפיע הפעם על אומדן הצמיחה של הלמ"ס לשנת 2014 כולה, שנותר ללא שינוי ברמה של 2.8%. הצריכה הפרטית במשק ממשיכה לגדול בשיעורים חדים ברבעון הרביעי היא צמחה ב-7.8% בשיעור שנתי

16.04.2015, 13:26 | אמנון אטד

נמשך הזיגזג באומדני הצמיחה של הלמ"ס. אחרי שבחודש שעבר עדכנה הלמ"ס את האומדנים כלפי מטה, היום (ה') היא שבה ומעדכנת אותם פעם נוספת, אולם הפעם העדכון הוא כלפי מעלה. כעת מעריכה הלמ"ס שברבעון האחרון של שנת 2014 צמח המשק בשיעור שנתי של 7%, ולא ב- 6.8% כפי שהוערך על ידה לפני חודש, או ב- 7.2% באומדן מלפני חודשיים. התוצר של הסקטור העסקי גדל ברבעון האחרון של השנה שעברה אף בשיעור שנתי גדול הרבה יותר, של 8.4%.

 בתגובה השקל מתחזק.

במקביל, עדכנה היום הלמ"ס כלפי מעלה גם את אומדן הצמיחה שלה לרבעון השלישי של השנה שעברה, וכעת היא מעריכה שהמשק צמח בתקופה זו בשיעור שנתי של 0.4%, ולא ב- 0.2% כפי שציינה באומדן שפרסמה בחודש שעבר.

 

יחד עם זאת, עדכון אומדני הצמיחה הרבעוניים לא השפיע הפעם על אומדן הצמיחה של הלמ"ס לשנת 2014 כולה, שנותר ללא שינוי ברמה של 2.8%. צמיחה שנתית זו, המשקפת צמיחה לנפש בשיעור של 0.8%, נמוכה מהצמיחה שנרשמה בשנת 2013 (3.2%) ובשנת 2012 (3%). גם במונחים חצי-שנתיים מתנהלת כעת צמיחת המשק בתוואי ירידה ברור: צמיחה בשיעור שנתי של 2.3% במחצית השנייה של שנת 2014, לעומת 2.6% במחצית הראשונה של השנה שעברה, ולעומת 3.4% במחצית הראשונה של שנת 2013.

 

הצריכה הפרטית עולה (ארכיון), צילום: עמית שעל הצריכה הפרטית עולה (ארכיון) | צילום: עמית שעל הצריכה הפרטית עולה (ארכיון), צילום: עמית שעל

מפירוט אומדני החשבונות הלאומיים המעודכנים של הלמ"ס מתברר עוד כי הצריכה הפרטית במשק ממשיכה לגדול

בשיעורים חדים: 7.8% בשיעור שנתי ברבעון האחרון של השנה שעברה, בהמשך לגידול של 5.4% ברבעון הקודם ושל 5.9% ברבעון השני של השנה.

ההוצאה לצריכה פרטית לנפש, הנחשבת מדד אמין למדידת השינויים ברמת החיים, גדלה גם היא ברבעון האחרון של שנת 2014 בשיעור שנתי חד יחסית של 5.5%. גם בצריכת מוצרים בני קיימא לנפש נרשמה עלייה גדולה במיוחד: 38.9% במונחים שנתיים ברבעון האחרון של 2014, בהמשך לעלייה של 34.5% ברבעון השלישי של אותה שנה, שהיה כזכור הרבעון של מבצע צוק איתן.

עוד מתברר מהאומדנים המתפרסמים היום כי כלל יצוא הסחורות והשירותים של המשק הישראלי גדל ברבעון האחרון של השנה שעברה בשיעור שנתי של 9.5%, לעומת עלייה סמלית של 0.6% בלבד שנרשמה ברבעון הקודם. לעומת זאת, ביבוא כלל הסחורות והשירותים נרשמה ברבעון האחרון של שנת 2014 ירידה בשיעור שנתי של 1.4%, לעומת עלייה של 14.7% שנרשמה ברבעון הקודם. היקף ההשקעות בנכסים קבועים גדל ברבעון האחרון של 2014 בשיעור שנתי של 12.5%, לעומת ירידה של 5.7% ברבעון הקודם.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הריבית מטורפת ביחס למצב המשק!!! ריבית 0.1% על מדינה בצמיחה, אבטלה נמוכה וריבוי טבעי גבוה!
הריבית צריכה להתנדנד בין 4% ל 6% והשנים האחרונות היו פשוט טירוף! ריבית כזו הופכת כל השקעה הכי טיפשית ל"כדאית כלכלית", אנשים קונים דירה ב 2 מיליון בשביל לקבל איזה 50,000 עלובים בשכר דירה שנתי... כל הדבר הזה עם ריבית בנק ישראל הנמוכה התרחש רק בגלל מלחמת המטבעות העולמית, אלא שעכשיו ארה"ב כבר פרשה מהמלחמה והחליטה מיוזמתה לדבר על העלאת ריבית הרבה לפני הביצוע בפועל - למרות שהם ידעו שהדיבורים יחזקו את הדולר בכל העולם. בנק ישראל מזריק לנו סטרואידים למרות שאנחנו לא במצב גסיסה (להבדיל מאותה ריבית שהיתה גם בארה"ב, אלא שארה"ב כן גססה, עם אבטלה שזינקה מ 5% ל 10% תוך חצי שנה במהלך 2009). הסטרואידים של בנק ישראל מנפחים אותנו ואנחנו מוצפים בכסף - דירות במיליונים, מכוניות חדשות, המון רווחים, הבורסה עולה, הממשלה מפוצצת במסים שלא חלמה לקבל - הכנסות מקרקע, ממס שבח, מס רכישה, מס רווחי הון, מס דיבידנדים, מוצפים בכסף, הגרעון יורד, החוב הלאומי יורד, הכל טוב! יום אחד כל זה ייגמר וישראל תתכווץ בחזרה לגודל האמיתי שלה. הגרעון יזנק והעולם יכריח אותנו לשלם ריבית גבוהה על החוב. הצמיחה פה תרד והעולם יבין את הבלוף של היום וידיר את רגלו ממטבע השקל, ואנחנו נסבול פה עם ריבית 7% בנסיון לחזק את השקל בחזרה ולמנוע אינפלציה
מ.אליהו  |  16.04.15
7.
זה עונתי! החבר'ה של המחאה נרגעים מהקפה של רוטשילד בקניונים, אוטוטו יתחילו שוב לבכות
שיא ביציאות לחול, שיא בנדלן, שיא ברכבים חדשים שיא במס המסעדות במספר ....ומצד שני למדנו כמה קשה לכולם, מליונים תחת קו העוני, מליוני ילדים רעבים, לפני חודש עוד הסבירו לנו בגראפים שמדינת עולם שלישי זה פאנטזיה לעומתנו.. הפיתרון היחידי לפרדוקס הוא שאנשי העשירון העליון השתגעו - נוסעים כל יום ב9 מכוניות חדשות, טסים 660 טיסות לחול בשנה, אוכלים 99 ארוחות יוקרה, ומבלים כל יום בלפחות 30 פאבים נחשבים, זה ההסבר היחידי. ואם ככה - לא מקנא בהם, זה נשמע מעייף.
לפי מצב המסעדות, בעשירון העליון אוכלים 99 ארחות יוקרה ביום  |  16.04.15
לכל התגובות