אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרפת נגד גוגל: עשויה לקנוס את החברה ב-10% מהכנסותיה בעולם

צרפת נגד גוגל: עשויה לקנוס את החברה ב-10% מהכנסותיה בעולם

חקיקה חדשה במדינה תחייב את ענקית החיפוש לקדם תוצאות של שלושה מנועי חיפוש מתחרים, כשאחד חייב להיות צרפתי. במסגרת החקיקה, שצפויה להיתקל בהתנגדות עזה, יוכל הרגולטור הצרפתי לקנוס את גוגל בסכומי עתק

19.04.2015, 11:21 | עומר כביר

הסנאט הצרפתי אישר לקראת סוף השבוע הצעת חוק שתגביל משמעותית את פעילות גוגל בתחום החיפוש ותחייב אותה לתת במה נרחבת למנועי חיפוש מתחרים. בנוסף, החוק שם כוח עצום בידי הרגולטור ומאפשר לו לקנוס את החברה ב-10% מהכנסותיה בעולם. הצעת החוק עדיין דורשת את אישור בית המחוקקים התחתון של צרפת וצפויה להיתקל בהתנגדות עזה.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דיווח של העיתון הצרפת לה-פיגארו, הצעת החוק, שאף שלא מזכירה במפורש את ענקית הטכנולוגיה מכונה במדינה חוק "אנטי-גוגל", אושרה ביום ה' פה אחד. לפי ההצעה, כל מנוע חיפוש שפעול בצרפת יחוייב להציג בעמוד הבית שלו קישורים ללפחות שלושה מנועי חיפוש שאינם קשורים בשום אופן לאותו מנוע חיפוש, ושלפחות אחד מהם פועל מצרפת. בנוסף, מנועי חיפוש יחויבו להסביר למשתמשים על מה מתבססים הדירוגים שלהם ובאיזה אופן מסודרת תוצאות החיפוש.

גוגל תידרש לשנות את תוצאות החיפוש בצרפת, צילום: רויטרס גוגל תידרש לשנות את תוצאות החיפוש בצרפת | צילום: רויטרס גוגל תידרש לשנות את תוצאות החיפוש בצרפת, צילום: רויטרס

ואולם, הסעיף המעניין ביותר בחוק נוגע לסמכויות הפיקוח והענישה שיוענקו לרגולטור הטלקום המקומי. במקרה שמנועי חיפוש לא ימלאו אחר ההוראות החדשות, יוכלו הרגולטור לקנוס אותם בסכום של עד 10% מכלל ההכנסות הגלובליות שלהם. מבקרים של חברות דוגמת גוגל מתלוננים זה שנים רבים שהקנסות שיכולים רגולטורים להשית עליהם הנם זניחים במיוחד ובקושי מדגדגים את הההכנסה היומית שלהם. קביעת קנס שקשור לנתח משמעותי מהכנסות החברה צפויה להוות גורם מתריע הרבה יותר.

גוגל: לא כולם יכולים להיות במקום הראשון

עם זאת, בפני אישור הצעת החוק עדיין עומדים מכשולים רבים, ובראשם התנגדות מצד ממשלת צרפת, ובפרט שר הכלכלה עמנואל מקרון, שטוען שהפעילות נגד חברות כמו גוגל צריכה להתבצע בדרג של האיחוד האירופי כולו.

גוגל עצמה התייחסה לנושא בתגובה שהעבירה לפייננשל טיימס לפני אישור הצעת החוק בסנאט. “אנחנו שקופים בנוגע לדירוגים בגוגל, וכן בנוגע לשינויים שמתבצעים, אבל לא כולם יכולים להיות במקום הראשון", נמסר מהחברה. 

הצעת החוק אושרה יום לאחר שהאיחוד האירופי הכריז רשמית על הגשת כתב אישום נגד גוגל, בו נטען שהחברה נוהגת דרך קבע לבצע מניפולציות בתוצאות החיפוש שלה כדי לקדם שירותים שלה על חשבון שירותים יריבים (ספציפית, כתב האישום עוסק רק בשירותי השוואת מחירים, אך תוכנו נוגע גם לשירותים אחרים). הוא הוגש בתום חקירה בת חמש שנים נגד ענקית הטכנולוגיה ואחרי שהסכם טיעון שהתגבש בין גוגל למוסדות האיחוד נפל עקב התנגדות חריפה מצד מדינות בולטות בו.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
2 - זה מאוד פשוט
א. הם לא מציגים תוצאות ממנועי חיפוש אחרים אלא קישורים למנועי חיפוש אחרים, שם בצד או אולי למטה בתחתית כמו מעין קישור לדף אודות או משהו כזה: ב. כשאתה משתמש בחיפוש של שועל האש, אתה משתמש בחיפוש של, הוא לוקח את השאילתה שלך, מריץ בגוגל ומחזיר לך תשובות ג. בינג באמת נורא בארץ אבל תדע שבארה"ב הוא שחקן מאוד רציני ואיכותי
יוני , רמת גן  |  19.04.15
3.
לא הבנתי
אני רוצה לחפש בגוגל כאשר אני בצרפת, הם יציגו לי תוצאות של מערכות חיפוש אחרות שאני לא רוצה לחפש באמצעותם? זאת אומרת שגוגל צריכה לשאול את השאילתה גם במנועים אחרים ולהציג את התוצאות שלהם, מעבר לאטיות שזה יגרום, נשאלת השאלה למה. יש לגוגל מתחרים הם פשוט פחות טובים בביצוע חיפוש. אני מידי פעם משתמש בבינג נוראי. בנוסף ניסיתי להשתמש במנוע של השואל אש, גם כן בינוני ומטה. אני מבין שהם לא מרוצים מהשליטה של גוגל. אבל להכריח אותם להתממשק למתחרים שלהם? אולי גם יכריחו אותם להציג תוצאות שמוצאות חן בעיני הממשלה.
זק  |  19.04.15
לכל התגובות