אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינסוליין יוצאת לגיוס בהנחה של 64% על מחיר השוק של המניה

אינסוליין יוצאת לגיוס בהנחה של 64% על מחיר השוק של המניה

החברה מתכוונת לגייס 4.5 מיליון שקל - 2 מיליון שקל מסכום זה מיועד לניהול תהליך הרישום בגרמניה - לאחר דחיית בקשת הרישום הקודמת. מניית אינסליין נופלת בבורסת ת"א

20.04.2015, 11:09 | ניר צליק

אינסוליין, חברת פיתוח המכשור הרפואי לחולי סכרת, יוצאת לגיוס של כ-4.5 מיליון שקל בדיסקאונט של 64% על מחיר השוק של המניה בסגירת המסחר אתמול. המחיר האפקטיבי של המניה בגיוס עומד על 10.215 אגורות לעומת 28.5 אגורות אתמול בסיום המסחר. מניית אינסולייןמגיבה בנפילה בבורסת ת"א.  

קראו עוד בכלכליסט

הגיוס עצמו מתבצע באמצעות מכירה של 25 מיליון מניות ו-12.5 מיליון אופציות במחיר מימוש של 36 אגורות למניה. ניירות הערך יוצעו ב-250 אלף יחידות כאשר כל יחידה כוללת 100 מניות רגילות לפי מחיר של 18 אגורות למניה ו-50 אופציות, כאשר המחיר המינימלי ליחידה הוא 18 שקל.

אינסוליין מתכוונת להשתמש ב-2 מיליון שקל מכספי ההנפקה להמשך ניהול תהליכי הרישוי והשיפוי בגרמניה, בכחצי מיליון שקל לחיפוש התקשרויות עם מפיצים במדינות נוספות וב-2 מיליון שקל לפעילויות החברה השונות.

אינסוליין יוצאת לגיוס בנקודה בעייתית, על רקע העובדה כי לפני כחודש נפלה מניית החברה בכ-74% ביום מסחר אחד על רקע קבלת המכתב מהרשות הגרמניה, שדחתה את בקשתה להיכלל בקטלוג המוצרים הרפואיים במדינה. משמעות אי הרישום היא שהחברה לא תוכל לקבל שיפוי ביטוחי, ולפיכך תתקשה למכור את המוצר שלה במדינה.

מאוחר יותר, בתחילת אפריל, היא קיבלה מכתב הבהרה מרשות הרישום למוצרים רפואיים בגרמניה, המפרט את הסיבות לדחיית הבקשה לרישום האינסופד במדינה. אינסוליין הודיעה כי החברה בדקה את ההסתייגויות של הרשות הגרמנית, יחד עם יועציה הרפואיים והמשפטיים, והיא מעריכה שברשותה מידע קליני שנאסף בגרמניה (מעבר למה שכבר נכלל בבקשת הרישום), וכן טיעונים נוספים, אשר "עשויים לשנות את עמדת הגוף הרושם, זאת מבלי לערוך ניסויים קליניים נוספים".

החברה מתכוונת להגיש את תגובתה לרשות הגרמנית בשבועות הקרובים על מנת לאפשר את המשך תהליך הרישום. החברה תמשיך לעדכן לגבי תהליך הרישום ותוצאותיו. משך ההליך כולו, של תגובתה של אינסוליין כמו גם הדיון בתגובה, לא צפוי להתמשך מעבר לחודשיים-שלושה. השאלה הגדולה היא מדוע אינסוליין יוצאת לגיוס כעת, עוד לפני קבלת ההחלטה הסופית מרשות הרישום הגרמנית.

רונן מלניק יו"ר אינסוליין, צילום: עמית שעל רונן מלניק יו"ר אינסוליין | צילום: עמית שעל רונן מלניק יו"ר אינסוליין, צילום: עמית שעל

דחיית בקשת הרישום נעשתה לפי הרשויות בגרמניה בטענה שהבקשה לא כללה די מידע כדי לאפשר את הרישום. חברת תרופות שמעוניינת להיכנס לשוק הבריאות הגרמני חייבת להשיג אישור שיווק באירופה, ולאחר מכן היא צריכה לקבל שיפוי ביטוחי מאחת מחברות הביטוח כדי שהמשתמשים יוכלו לקבל החזר על רכישת הציוד הרפואי.

בגרמניה ישנן כמה חברות ביטוח גדולות, שנכנסות למשא ומתן עם חברת התרופות רק אחרי שהמוצר שאותו הן מפתחות עצמו נרשם בקטלוג הגרמני, רישום שמהווה רגע מפתח בחייה של החברה. בגרמניה יש כ-6 מיליון חולי סוכרת והיא נחשבת לשוק השני בגודלו בעולם בתחום.

לאינסוליין שני מוצרים: אינסופאצ' המזרז את האינסולין המוזלף באמצעות משאבות, ואינסופד, שמיועד לחולים המזריקים אינסולין על בסיס יומיומי. מדובר מדבקה מחממת שמוצמדת לגוף המטופל ואמורה לזרז את החדרת האינסולין לגופו. האינסופד מורכב מחלק קבוע וחלק מתכלה, ולפיכך המודל העסקי של אינסוליין מבוסס על מכירה ראשונית של המוצר ומכירה של החלקים המתכלים בהמשך.

בניסויים שביצעה הצליחה אינסוליין לקצר את הזמן הנדרש להגיע לריכוז שיא של אינסולין בדם ל-45 דקות בלבד, ובכך מצטמצמים הסיבוכים הנובעים מהמחלה, כגון פגיעה באיברים הפנימיים ובגפיים ועיוורון.

ההערכה באינסוליין היתה כי שילוב ידיים עם אחד המבטחים הגדולים בגרמניה, בארמר, יוביל לכך שהאינסופד יאושר בקלות רבה יותר - על רקע העובדה שהציגה תועלת רפואית אמיתית שהשביעה את רצונו של המבטח. האינטרס של המבטח הוא להקטין את אירועי ההיפוגליקמיה כמו גם את צריכת האינסולין, ובכך לחסוך כסף על החולים ועל ימי האשפוז שלהם. כיום עומדת עלות הטיפול בחולה סוכרת על 7 יורו ליום למבטח, כאשר הפתרון של אינסוליין היה אמור להקטין את העלות ב-2 יורו ליום.

תגיות