אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מורה נבוכים: כך תבנו אתר ב-20 שקל צילום: שאטרסטוק

מדריך כלכליסט

מורה נבוכים: כך תבנו אתר ב-20 שקל

עסקים קטנים רבים לא מסתפקים בפייסבוק ומקימים אתרים. מה ההבדל בין דומיין והוסטינג, על מה חייבים לשלם - ומה חשוב לזכור לפני שמוציאים אלפי שקלים? מדריך בזק

20.04.2015, 13:40 | שירות כלכליסט

גם בימי אימפריית פייסבוק, אנשים עדיין משתמשים באתרים ויש עסקים שתלויים בהם. זאת, משום שפייסבוק לא מאפשרת לבצע רכישות מתוך העמודים, כך שאתרי מכירה עדיין צריכים לעמוד בזכות עצמם ברשת.

קראו עוד בכלכליסט

וכאן נכנס לתמונה שוק הנדל"ן המקוון: אם בשביל להקים בניין בישראל תצטרכו היתרי בניה, מגרש, קבלן וארכיטקט – עבור אתר תצטרכו את הגרסאות הווירטואליות שלהם.

היתר בניה - דומיין

זהו הבסיס להקמת האתר, כתובת האינטרנט שאליה יגיעו הגולשים שלכם. זה תלוי בזמינות השם שתבחרו לדומיין ובסיומת שלו – אין כאן שום סוגיה של אישור חיצוני, למעט זמינות השם (הרי לא יתכן ששתי חברות שונות יקימו אתר על אותו הדומיין). זה לא עניין יקר: למעשה, סיומת .co.il שהיא הנפוצה בארץ עולה סביב 50 שקל לשנה (חברת Box, למשל, מציעה בשבוע הקרוב דומיין .co.il ב-20 שקל בלבד). בתכל'ס, דומיין הוא הדבר היחיד שאתם חייבים לשלם עליו.

מתחילים בשם דומיין, צילום: shutterstock מתחילים בשם דומיין | צילום: shutterstock מתחילים בשם דומיין, צילום: shutterstock

מגרש - הוסטינג, אחסנת האתר

השלב הבא הוא אחסון האתר: הוא צריך לשבת על שרת מסוים. הסיפור יעלה לכם עוד 15 עד 50 שקל בחודש, תלוי במבנה האתר. יש הרבה חברות בישראל שמוכרות דומיינים והוסטינג ביחד, פועלות בארץ גם חברות בינלאומיות שונות שיספקו לכם בין עשרות מגה-בייט לעשרות גיגה-בייט, בהתאם לצרכים שלכם. כמובן, שמרחב אחסון גדול יעלה לכם יותר. אנו ממליצים לבחור בספק אחסון שמקפיד על שרתים מאובטחים, כדי למנוע פריצת האקרים וגניבת מידע. פיתרון חינמי: לבקש מחבר שיש לו אתר שלא תופס את כל מרחב האחסון שלו לקבל קצת בשביל האתר שלכם.

אחר כך מאחסנים את האתר ברשת, צילום: shutterstock אחר כך מאחסנים את האתר ברשת | צילום: shutterstock אחר כך מאחסנים את האתר ברשת, צילום: shutterstock

ארכיטקט - פלטפורמת אתר

לאחר שיש לכם נדל"ן, אפשר להתחיל לבנות. אפשר לעשות זאת בעצמכם, בפלטפורמות חינמיות כמו וורדפרס, ג'ומלה ודרופל, או להשקיע קצת ולהקים אתר wix (גם לחברה הישראלית יש גרסה חינמית, אך היא מוגבלת ביחס לגרסה בתשלום). לכל פלטפורמה יש את המגבלות שלה: בעוד שבלוג וורדפרס ייראה בסיסי למדי ויצריך שליטה גבוהה ברזי התוכנה כדי לבנות ממשק גרפי עשיר, אתרי וויקס ואחרים אמנם מאפשרים אפקטים שונים ועיצוב עשיר, אבל יתפסו יותר מקום על השרת. קחו בחשבון שהאתר שלכם יתפח ככל שיתווסף לו מידע, מה שעשוי לייקר את אחזקתו. פיתרון חינמי: דרופל, דרופבוקס, ג'ומלה, וויקס בסיסי.

השלב הבא הוא בחירת פלטפורמה השלב הבא הוא בחירת פלטפורמה השלב הבא הוא בחירת פלטפורמה

קבלן - וובמאסטר

בוני אתרים יש הרבה: עצמאיים, חברות קטנות ומעצמות תוכנה. אם בחרתם בוורדפרס, כנראה שתצליחו לבנות את האתר בעצמכם, במידה ויש לכם ידע טכני בסיסי בתחום האינטרנט. אם לא (או שאין לכם גישה למישהו שיעשה זאת בחינם), יהיה עליכם לפנות לפתרונות בתשלום וכאן צריך לפתוח את הארנק: בניית אתר בסיסי יכולה לעלות סביב 2,000 שקל ותכלול את השלד בלבד: תפעול האתר הוא עליכם ורק עליכם - לא תהיה הזנה מתקדמת של תכנים, עדכונים וכולי. אם יש לכם עסק קטן וראש טכנולוגי, אולי תוכלו להסתפק באתר כזה. כדי לקבל אתר שמתאים למכירת מוצרים, תדמית, קמפיין וכולי כבר תצטרכו להוציא בין 4,000 ל-8,000 שקל ואף יותר. בטווח מחירים זה תקבלו אתר בעל תאימות טובה יותר למובייל, תשתית לפרסום וקידום בגוגל ועוד. פיתרון חינמי: לבנות בעצמכם.

תגיות