אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מרגישים תקועים בעבודה? כך תדעו אם הגיע הזמן להתפטר צילום: שאטרסטוק

מרגישים תקועים בעבודה? כך תדעו אם הגיע הזמן להתפטר

לא משנה עד כמה העבודה שלכם מדכאת את היצירתיות או משעממת - זה לא פשוט לקום ולעזוב; קבלו חמישה סימנים המבוססים על מחקרים לכך שכדאי לכם לחפש מקום עבודה חדש

20.04.2015, 18:52 | שירות כלכליסט
ללא קשר לגיל, לרקע או להישגים שלכם, בוודאי פנטזתם בשלב זה או אחר על האפשרות להתפטר ולמצוא מקום עבודה חדש. בלינקדאין מדווחים כי מבין 313 מיליון החברים הרשומים ברשת החברתית, 25% מחפשים באופן פעיל עבודה, בעוד ש-60% יכולים להיחשב כמחפשי עבודה פסיביים, כלומר אנשים שאינם מחפשים באופן יזום עבודה חדשה, אך בהחלט מוכנים לשקול ברצינות הזדמנויות לו יקרו בדרכם. בנוסף, חלה עלייה במספר העצמאיים והעובדים במשרה זמנית. העלייה בעצמאים נובעת בעיקר מהתפיסה הזוהרת הנלווית ליזמות, התחזקות כלכלת השיתוף והתפשטות תופעת המנהלים הגרועים, שהופכים את הרעיון להפוך לבוס של עצמך למפתה ביותר.

קראו עוד בכלכליסט

אולם בו בעת, בני אדם מתוכנתים באופן טבעי לסלוד משינויים, גם כשברור שהם אינם מרוצים מהמצב הקיים. מחקרים מצאו שאנשים נשארים לעיתים קרובות באותה עבודה על אף שיש להם גישה שלילית כלפיה ואינם מזדהים עם התרבות הארגונית. מכיוון ששינויים בקריירה נובעים לעיתים קרובות מרגשות ולא מגורמים רציונאליים, הם לעיתים קרובות מאכזבים. כך שבסופו של יום, אנחנו מתנחמים לעיתים קרובות בכך שאנחנו יודעים מה מצפה לנו.

חוסר היכולת של מרביתנו לקבל החלטה מוסיף לנו עוד סיבה לחרדה, מכיוון שהוא מגביר את חוסר הוודאות לגבי העתיד. בנוסף, מרבית האנשים אפילו בני דור המילניום, מעריכים יציבות ארוכת טווח בעבודה, לא רק בעצמם אלא גם אצל אחרים. ב-OECD אף מגדירים ביטחון בעבודה כרכיב מרכזי בקביעת איכות החיים, בעוד שמחקרים אקדמאיים מצביעים על כך שחוסר ביטחון בעבודה מהווה גורם מרכזי ללחץ וחרדה.

כל ההקדמה הזו נועדה להסביר מדוע כל כך קשה לעזוב עבודה, לא משנה עד כמה היא מדכאת את היצירתיות או משעממת. בהרווארד ביזנס ריוויו פרסמו חמישה סימנים מהותיים שיעזרו לכם להבין אם הגיע הזמן לשינוי. הסימנים מבוססים על מחקרים פסיכולוגיים.

1. אתם לא לומדים דברים חדשים

מחקרים מצאו שההתקדמות המשמחת ביותר לקראת תקופת הזקנה קשורה לעבודה שמחייבת את המוח להמשיך וללמוד. מאפיין זה חשוב במיוחד לאנשים סקרנים, יצירתיים שאוהבים ללמוד.

2. הביצועים שלכם חלשים

אם אתם תקועים במקום, עובדים על טייס אוטומטי ומרגישים שאתם יכולים לעשות את העבודה מתוך שינה, אז קרוב לוודאי שהביצועים שלכם אינם מזהירים. במוקדם או מאוחר, זה יפגע בקורות החיים שלכם ובסיכויים שתמצאו עבודה חדשה. אם אתם רוצים להיות שמחים ומעורבים בנעשה בעבודה, עדיף לכם למצוא עבודה שתגרום לכם לעבוד ברמה הגבוהה ביותר.

שונאים את הבוס? אולי הגיע הזמן לחפש עבודה חדשה, צילום: shutterstock שונאים את הבוס? אולי הגיע הזמן לחפש עבודה חדשה | צילום: shutterstock שונאים את הבוס? אולי הגיע הזמן לחפש עבודה חדשה, צילום: shutterstock

3. אינכם חשים מוערכים

גם כשהעובדים מרוצים מהשכר וסיכויי הקידום שלהם, הם לא ייהנו מהעבודה אם הם לא חשים מוערכים, בייחוד על ידי המנהלים הישירים שלהם. יתרה מכך, אנשים שאינם חשים מוערכים בעבודה קרוב לוודאי שיישחקו מהר יותר ויאמצו דרכי התנהגות שיפגעו בהם, כמו נטייה להיעדרות. כשהעובד המדובר הוא בעמדה ניהולית, הוא עלול לפגוע בסיכויים של שאר העובדים גם כן.

4. אתם עושים את זה רק בשביל הכסף

אנשים אמנם נוטים להישאר בעבודה לא מתגמלת בעיקר בשל סיבות פיננסיות, אך הישארות בעבודה רק בגלל הכסף היא לא מתגמלת במקרה הטוב, והרסנית במקרה הגרוע. מחקרים מצאו כי המעורבות של העובדים תלויה יותר בתגמולים פנימיים מאשר חיצוניים, ותגמול פיננסי מחסל מטרות פנימיות כמו הנאה, סקרנות ואתגרים.

5. אתם שונאים את הבוס

כפי שנהוג לומר, אנשים מצטרפים לחברות אך מתפטרים מהבוס. כלומר, יש חפיפה גדולה בין עובדים ששונאים את העבודה שלהם ועובדים שמתעבים את הבוס. לפי אחד הסקרים, 75% מהעובדים תופסים את העבודה עם המנהל הישיר עליהם כחלק המלחיץ ביותר בתפקיד.

אלא הם כמובן לא הסימנים היחידים שצריך לשים לב אליהם. ישנן סיבות לגיטימיות רבות נוספות לשקול בגללן לעבור עבודה, כמו קושי לאזן בין העבודה והחיים הפרטיים, לחץ כלכלי, צמצומים בחברה ומעבר גיאוגרפי. אך הסיבות הללו תלויות יותר בנסיבות ואינן פסיכולוגיות, כך שיש פחות סיכוי שיובילו לחוסר החלטיות מאשר חמש הסיבות שצוינו.

בסופו של יום, בעיות בעולם האמיתי לרוב לא כוללות פיתרון חד וחלק. אלא, התשובה הנכונה תלויה בהשלכות שלה וממידת שביעות הרצון שלנו מהתוצאה, ואלה שני אלמנטים שקשה לחזות מראש. כפי שאברהם לינקולן אמר: "הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד היא ליצור אותו", כך שהדרך הטובה ביותר לדעת אם שינוי בקריירה הוא נכון עבורכם הוא לבצע אותו.

תגיות