אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה הסיכוי שתכתוב עכשיו טוקבק גזעני?

מה הסיכוי שתכתוב עכשיו טוקבק גזעני?

לפי מחקר מקיף, ניתן לחזות אחרי חמש תגובות בלבד האם טוקבקיסט הוא טרול, חובב הפצת שנאה או עתיד לכתוב תוכן שייפגע בגולשי אתר זה או אחר. איך זה עובד - והאם בקרוב יקבעו מערכות אוטומטיות מי לא ראוי לגלוש באתרים?

20.04.2015, 16:18 | ניצן סדן
לישראלים יש דם חם ואנחנו נוהגים לעיתים להתעצבן ולכתוב תגובות זועמות לכתבות באתרי תוכן. ואולם, יש אנשים ש"מעוצבן" הוא המצב הטבעי שלהם וכמעט כל התגובות שלהם יהיו דברי נאצה, שנאה וכעס. חוקרים מאוניברסיטאות קרומוול וסטנפורד טוענים שניתן לזהות את הגולשים הללו מראש, עוד לפני שמילאו אתר זה או אחר בתגובות בעייתיות.

קראו עוד בכלכליסט

לפי דיווח של הגרדיאן, החוקרים בחנו תגובות גולשים במשך שנה וחצי בשלושה אתרים - אתר החדשות CNN, אתר חדשות המשחקים IGN ואתר התחקירים והדעות BreitBart. בסך הכל, נבחנו יותר מ-35 מיליון טוקבקים.

לחסום את הצעקנים, עוד לפני שהתחילו לצעוק, צילום: Shutterstock לחסום את הצעקנים, עוד לפני שהתחילו לצעוק | צילום: Shutterstock לחסום את הצעקנים, עוד לפני שהתחילו לצעוק, צילום: Shutterstock

החוקרים פיתחו מודל חיזוי שמאפשר לאתר בדיוק של 80% את הגולשים שעתידים להיות הגסים והאלימים ביותר באתר לאחר חמישה טוקבקים בלבד. המודל נמצא כעת בבדיקות ואם ייושם באלגוריתם, יוכל לצמצם משמעותית את תופעות בריונות הרשת בפורומים ורשתות חברתיות ואת תופעת הטוקבקים שכוללים איומים וגסויות.

המחקר, "התנהגות אנטי-סוציאלית בדיונים מקוונים", עדיין לא התפרסם במלואו ומתמקד בלמידת התפתחות גולשים אלה מהרגע בו הצטרפו לקהילה מקוונת ועד לשלב בו נחסמו באתר. איתור הגולשים הבעייתיים בוצע ע"י ניתוח התוכן שלהם, תכיפות ואופן הכתיבה ועוד. לטענת החוקרים, גולשים שכאלה נוהגים לרכז את מאמציהם במספר שרשורים קטן, לכתוב תגובות לא רלוונטיות לתוכן הכתבה ומתייחסים למספר גדול של מגיבים אחרים - למשל, יעדיפו להגיב בזעם לטוקבקיסט אחר ולקחת את הדיון למקום שאינו בהכרח רלוונטי לכתבה.

למרות ההצלחה היחסית של המחקר, מזהירים החוקרים מפני סינון תוכן קיצוני, שייפגע בחופש הביטוי, בחוויית השימוש באתרים ובכך עשוי לגרום לגולשים אנטי-סוציאליים להקצין את עמדותיהם והתנהגויותיהם.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מצחיק. בהתחשב בעובדה שההגדרה של טרול היא מאוד סובייקטיבית ו'טרול' של אחד הוא
'מתחזק גשרים עם מחשבה עצמאית' של אחר, אם המודל אכן יעשה את מה שמייחסים לו אז מדובר בסך הכל על עוד מנגנון צינזור של דעות לא פופולריות. חברה חופשית ופלורליסטית עאלק. (וכן, למען הגילוי הנאות, גם אני לא אחת הוגדרתי (ואף נחסמתי) כטרול מכיוון שישנם נושאים מסויימים שבהם הדעות שביטאתי אינן עומדות בקנה אחד עם מה שמקובל ופוליטיקלי קורקט).
טרול עםפוטנציה  |  20.04.15
4.
ומה אם מנהלי האתר משתפים פעולה ואפילו מפעילים אותם ?
הבעיה היא שלאתרים מסוימים (נחשו לבד) יש אג'נדה שבשמה הם מחליטים איזה טוקבקיסטים יצונזרו ואיזה יעברו. כמובן חופש הביטוי זה רק לאילה שבצד שלהם. מי שיש לו נסיון לא צריך אלגוריתם. ישר רואים את אותה חברת טוקבקיסטים בתשלום מכניסה עשרות ואולי מאות טוקבקים, ומנגד העמדה המנוגדת בכלל לא מקבלת יצוג. כאשר אותה כתבה באתר אחר זוכה לאיזון בתגובות. כל זה לא יכול לקרות בלי שיתוף פעולה של האתר ולפעמים נראה שמדובר בעובדי האתר עצמו. כך למשל טוקבקים ביקורתיים כלפי הכתב או האתר עצמו מעולם לא עוברים את הצנזורה. התוצאה היא לא רק סתימת פיות אלא בעיקר הידרדרות מתמדת באיכות הכתבות עצמן משום שהכתבים לא מקבלים ביקורת אמיתי לא מזהים את הטעויות של עצמם וחוזרים עליהם שוב ושוב. לפעמים הם נרדמים בשמירה ואז פתאום רואים את הטוקבקים של הצד השני. וזה כבר מאוחר מדי לצנזר. אז מה עושים ? או שמעלימים את הכתבה מהעמוד הראשי (למרות שיש לה פופולריות) , או שמפרסמים אותה מחדש בנוסח קצת שונה, ואז כמובן מבצעים בקרה הדוקה יותר על הטוקבקים. אני לא יודע איך זה בעולם. אבל כאן בישראל אין חופש ביטוי לטוקבקיסטים.
20.04.15
לכל התגובות