אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
OnePlus One לכל דורש: סמארטפון העילית זמין גם ללא הזמנה אישית צילום: ניצן סדן

OnePlus One לכל דורש: סמארטפון העילית זמין גם ללא הזמנה אישית

היצרנית הסינית, שמוכרת ב-300 דולר סמארטפון חזק במיוחד, מתחילה להציע אותו גם מחוץ למערכת ההזמנות הסגורה שלה. בנוסף, חשפה שעד כה נמכרו יותר ממיליון מכשירים והסבירה מה הרעיון מאחורי שיטת ההזמנה האקסקלוסיבית

21.04.2015, 11:50 | נמרוד צוק
יצרנית הסמארטפונים הסינית OnePlus מסירה את המגבלות על רכישת ה-One, הסמארטפון הפופולרי שלה. מעתה ניתן יהיה לרכוש אותו ב-300 דולר באופן חופשי דרך אתר החברה, ללא צורך בהזמנה אישית כבעבר. המכשיר הבא שלה, 2 OnePlus, יימכר בשלב הראשון במסגרת דומה של מערכת הזמנות סגורה; רק מי שקיבל הזמנה מחבר שכבר רכש את המכשיר יוכל לקנות אותו.

קראו עוד בכלכליסט

לרגל שנה מאז שחרור המכשיר לשוק, חשפה OnePlus שורה של נתונים על פעילותה: היא גדלה ל-700 עובדים ומכרה במהלך השנה יותר מממיליון יחידות. החברה נמנעה מלחשוף פרטים נוספים על ה-OnePlus 2, מלבד הצהרה כללית כי היא "תשמור על שולי רווח מזעריים ותציע לקונים ערך רב ככל האפשר וחווית שימוש מצוינת".

מכשיר ה-One במערכת "כלכליסט", צילום: ניצן סדן מכשיר ה-One במערכת "כלכליסט" | צילום: ניצן סדן מכשיר ה-One במערכת "כלכליסט", צילום: ניצן סדן

ה-OnePlus One הצליח לצבור פופולריות רבה תוך זמן קצר בזכות השילוב בין מכשיר איכותי עם מפרט חזק, תג מחיר נמוך של 300-350 דולר בלבד (לעומת 600-700 דולר למכשירים מקבילים של היצרניות המובילות) ושיטת ההזמנות, שעזרה לחברה לבנות סביבו באז עצום.

המכשיר, אותו מכנה החברה "The Flagship Killer", צויד במסך 5.5 אינץ' ברזולוציית FHD, מעבד סנאפדרגון 810 בעל ארבע ליבות במהירות 2.5 גיגה-הרץ ומצלמה מתקדמת של סוני. בנוסף, יש לו שלל אפשרויות התאמה אישית - בין השאר, אפשר להזמין אותו עם גב מעץ. הטלפון זכה לביקורת משבחת בבדיקת עומק שבוצעה לו ב"כלכליסט".

ההזמנות המוקדמות - כדי לצמצם סיכון כלכלי

למרות ביטול מדיניות ההזמנות, משתמשים בישראל עדיין לא יכולים להזמין את המכשיר באתר החברה במשלוח לארץ. עם זאת, ניתן לרכוש את הטלפון משורה של חנויות שמייבאות אותו לארץ, במחיר שמתחיל ב-1,946 שקל (הרוכש נדרש לשלם את עלויות הייבוא).

ה-OnePlus 2, על פי המידע שדלף עד כה לרשת, צפוי לכלול סוללה חזקה יותר, זיכרון פעולה של ארבעה גיגה-בייט, מעבד חזק יותר, תצוגה ברזולציית QHD ומערכת הפעלה שונה - אוקסיג'ן OS, גרסת אנדרואיד שהחברה מפתחת בעצמה ואמורה לשלב ביצועים גבוהים עם מינימום של תוספות מיותרות. המחיר עדיין לא ידוע אבל צפוי להיות גבוה מזה של ה-OnePlus One, שיימשיך כנראה להימכר במקביל. ה-OnePlus 2 צפוי להגיע לשוק ברבעון השלישי. לטענת החברה, השמירה על שיטת ההזמנות לא נועדה ליצירת באז אלא כדי למזער את הסיכון הכלכלי, דבר שנחוץ לדבריה כדי לאפשר את המחיר הנמוך.

תגיות

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
ל-25, יבואן מהצפון
דבר ראשון, למה שאתה בתור יבואן שאמור למכור מאות מכשירים כאלה, קונה אותם באותו מחיר שבו כל אדם פרטי יכול לקנות מהחברה? 300$ למכשיר זה מחיר לא נכון ליבואן שקונה מאות מכשירים מהחברה. מן הסתם לאדם פרטי וליבואן אין אותו מכיר מהחברה. דבר שני, עמילות המכס היא לא 15$ למכשיר אחד, זאת הגזמה גרועה. אולי זה המצב אם הזמנת מכשיר אחד כל פעם. דבר שלישי, חישבת את מס הקניה לאחר המעמ וזה גם לא נכון. אני אעשה את ההנחות שעשית לעצמך כאן בפני כולם , ונחשב ביחד: 300+15 על מכשיר + "עמילות" מוגזמת. תוסיף 57 מעמ, 47 מס קנייה, הגענו ל-419 דולר. לפני שנה הדולר לא היה מה שהוא היום. עוד באוגוסט הוא היה 3.41. בתחשיב של 3.5 שקל שזה בערך הממוצע באותו זמן שכביכול היית אמור להזמין בו מכשירים, הגענו ל-1467 שקל. מכרת ב~2000 שקל, הרווחת 500 שקל למכשיר. וזה בתנאי שבאמת היית עסק כושל ש"קונה" מהחברה מכשיר במחיר של אדם פרטי, ש"משלם" לחברת האקספרס עמילות גבוהה מהמחיר האמיתי, ושמשלם למדינה עוד 10 דולר על תחשיב מס קניה לא נכון. כל סיפור אחר אתה מוזמן לספר לצבי הנינג'ה. יכול להיות שסגרת כי אין לך מושג איך לנהל עסק, זה אולי נכון..
אבי , ראשון  |  22.04.15
לכל התגובות