אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נוקיה לא ויתרה על שוק הסמארטפונים, תחזור אליו בשנה הבאה

נוקיה לא ויתרה על שוק הסמארטפונים, תחזור אליו בשנה הבאה

החברה לא תבנה מכשירים בעצמה, אלא תתכנן ותעצב אותם ואז תמכור רשיונות לייצור ומכירה שלהם. בשיטה זו תוכל החברה לחזור לשוק המובייל ולתפוס נתח מורגש בו גם בלי להשקיע משאבים גדולים בייצור עצמו

21.04.2015, 12:21 | עומר כביר

לא מוותרת: אחרי שמכרה את חטיבת המובייל שלה למיקרוסופט מתכננת נוקיה הפינית לבצע קאמבק לשוק הסמארטפונים, באמצעות מודל של שיתוף פעולה ייחודי - כך מדווח אתר re/code.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, את המהלך צפויה נוקיה לבצע באמצעות חטיבת Technologies שלה, שאחראית על ניהול הפורטפוליו בן עשרת אלפים הפטנטים של החברה. בניגוד לגופי ניהול פטנטים דומים, נוקיה לא מנצלת את פורטופוליו זה כדי למכור רישיונות שימוש בפטנטים השונים או להגיש תביעות נגד חברות שלתפיסתה מפירות את הפטנטים שלה - אלא גם מפתחת ומתכננת מוצרים, ואז מוכרת לחברות אחרות רישיונות לייצורם או לשיווקים.

עד כמה נוקיה פיתה במודל זה שני מוצרים: אפליקציית אנדרואיד בשם Z Launcher, וטאבלט דמוי אייפד מיני בשם N1, שמיוצר על ידי חברה אחרת ונמכר בסין תחת המותג של נוקיה.

טאבלט ה-N1 של נוקיה טאבלט ה-N1 של נוקיה טאבלט ה-N1 של נוקיה

כעת צפויה נוקיה לבצע חזרה מדודה לשוק הסמארטפונים באמצעות טקטיקה דומה. “הם מפתחים שם הרבה דברים מוצלחים", אמר ל-re/code בכיר נוקיה לשעבר ריצ'ארד קריס. ”יש לי ביטחון מלא שנוקיה לא הולכת להיעלם. אנשים יידהמו מהדברים שהיא תשיק בקרוב".

קאמבק בסיכון מינימלי

לפי החוזה עם מיקרוסופט, נוקיה לא יכולה לשווק טלפונים תחת המותג שלה עד סוף 2015, ונראה שהחברה מכוונת את הקאמבק שלה לשוק למועד זה. לדברי מקורות, נוקיה לא צפויה להקים מערכי ייצור חדשים ומורכבים, כתחליף לאלו שמכרה למיקרוסופט, אלא לאמץ את המודל של הטאבלט N1: נוקיה תתכנן ותעצב את המוצרים, ואז תמכור רישיון שימוש בעיצוב ובמותג נוקיה לחברה אחרת שתהיה אחראית על הייצור, המכירות וההפצה של המוצרים.

באופן זה, נוקיה תוכל לתפוס נתח כלשהו משוק הסמארטפונים מבלי להסתכן בהשקעות גדולות מדי שמעבר ליכולותיה. אל תצפו, עם זאת, לראות שיתופי פעולה עם ענקיות טכנולוגיה, שלהן יש כמובן חטיבות פיתוח ומותגים מצליחים משלהן. שותפות אידיאליות יותר יהיו יצרניות סיניות בלתי מוכרות שישמחו להיעזר ביכולות הפיתוח של נוקיה ובעיקר במותג של החברה, שחרף מגבלותיו יש לו עדיין יתרונות רבים בהיותו מוכר ומקובל בשווקים מערביים.

בכל מקרה, פעילותה של נוקיה בתחום הסמארטפונים צפויה להיות משנית בעידן שאחרי העסקה עם מיקרוסופט והחברה עתידה להתמקד בראש ובראשונה במיצובה כספקית ציוד רשתות. בשבוע שעבר הודיעה נוקיה שתרכוש את אלקטל-לוסנט בעסקת חילופי מניות בשווי 16.6 מיליארד דולר, עסקה שתיצור את ספקית ציוד הרשתות לסלולר הגדולה בעולם.

תגיות