אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוויטר מסתערת על הבריונים צילום: Shutterstock

דו"ח טכנולוגי

טוויטר מסתערת על הבריונים

הרשת החברתית יוצאת למלחמה כנגד בריונות רשת, אמריקאים לא סומכים על הממשלה שלהם אבל בולעים את המידע שלה, וגוגל מטביעה הון בשתדלנות

22.04.2015, 13:07 | יוסי גורביץ

הטרול בכה מאד

 

במשך כשלוש שנים, חוסר היכולת המשווע של טוויטר להתמודד עם בריונות רשת שכוונה כלפיהמשתמשים הותיקים שלה לא ירד מהכותרות. עשרות אנשים – מבתו של רובין וויליאמס ועד לפעילות חברתיות בבריטניה – עזבו את טוויטר בגלל בריונות בלתי פוסקת. עכשיו החברה מכריזה מלחמה כנגד הטרולים.

מעצבת המשחקים זואי קווין שסבלה מהתנכלויות ואיומים ברצח במהלך אירועי גיימרגייט. שבחה את המהלך של טוויטר מעצבת המשחקים זואי קווין שסבלה מהתנכלויות ואיומים ברצח במהלך אירועי גיימרגייט. שבחה את המהלך של טוויטר מעצבת המשחקים זואי קווין שסבלה מהתנכלויות ואיומים ברצח במהלך אירועי גיימרגייט. שבחה את המהלך של טוויטר

לפני מספר חודשים, דלף מזכר פנימי של מנכ"ל טוויטר, דיק קוסטלו. הוא כתב במזכר שהחברה תמיד היתה גרועה בטיפול בבריונות ושהוא מתבייש בכך, ושאין לזה תירוץ. אז אתמול (ג') הורידה החברה פטיש חמש קילו על הטרולים האנונימיים.

החברה הוסיפה מסנן חדש: אם מישהו משתמש בשפה פוגענית, והוא גם משתמש חדש שיצר את החשבון לפני זמן קצר, הציוץ הפוגעני שלו פשוט לא יופיע בזרם שלך. הציוץ יהיה שם, אם מסיבה כלשהי תקרא את החשבון של אותו משתמש, אבל הוא לא יגיע אליך ישירות ולא תקבל התראה על כניסתו.

 

המהלך הזה צפוי לשים קץ לתופעה של חשבונות מפוברקים שמשמשים לתקיפה של משתמשים מוכרים. הלוזרים שמאחורי התרגיל הזה יצטרכו מעתה למצוא שטיק חדש.

בנוסף, משתמשים קבועים שתוקפים בקביעות משתמשים אחרים יגלו שהם יחסמו זמנית. עד כה טוויטר יכלה רק לאסור על החשבון או להתעלם ממנו. עכשיו יש לה כלי סנקציות נוסף, שיבהיר למשתמש שאם הוא רוצה להשתמש בשירותים שלה, הוא צריך להתייחס לתנאי השירות.

זואי קווין וקרולין קריאדו-פרז, שתי נשים שהפכו קורבן לתנועות שנאה גבריות, בירכו על השינוי אבל אמרו שהן מחכות לראות כיצד הוא ייושם בפועל. שאלה מצוינת. נעדכן.

לא סומך עליך בשיט, אבל תן לי עוד מידע

 

לאמריקאים יש נטיה ארוכה וראויה להערצה של חשדנות כלפי הממשלה שלהם. התחיל אותה ככל הנראה אברהם לינקולן, כאשר היה עדיין חבר קונגרס זוטר ושאל בפומבי את הנשיא פולק האם הוא לגמרי בטוח שהתקרית הצבאית שבה נפנף פולק כעילה למלחמה עם מקסיקו אכן התרחשה, ואם כן – האם הוא יכול בבקשה לספק ראיות לכך. פולק לא סיפק ראיות, לינקולן איבד את המושב שלו, אבל מסורת חדשה נולדה.

אברהם לינקולן. הטיל ספק שיש נשק להשמדה המונית במקסיקו, צילום מסך: blogs.nytimes.com אברהם לינקולן. הטיל ספק שיש נשק להשמדה המונית במקסיקו | צילום מסך: blogs.nytimes.com אברהם לינקולן. הטיל ספק שיש נשק להשמדה המונית במקסיקו, צילום מסך: blogs.nytimes.com

מסקר של מכון המחקר Pew עולה ששיעור נמוך למדי – רק 23% - של אמריקאים סומכים על הממשלה שלהם שתעשה את הדבר הנכון. זאת עוד עליה לעומת תוצאות הסקר שפורסמו מיד לאחר המשבר הכלכלי, אז השיעור עמד על 17% בלבד. האמון נחלק על פי קווים מפלגתיים, אבל עדיין רק 31% מהדמוקרטים סומכים על הממשלה לעומת 15% מהרפובליקנים.

אבל, למרות שהרוב המוחלט של הציבור האמריקאי לא סומך על הממשלה שלו, את המידע שהיא מפיצה הוא דווקא שותה בצמא. למעלה מ-80% מהם משתמשים באפליקציות מזג אוויר או מפות שלא רק מקבלות את המידע שלהן ישירות מהממשלה, הן גם חולקות בשמחה את מיקום המשתמשים שלהן עם הממשלה.

אבל שהסבירו לאותם נשאלים בנימוס שהאפליקציות הללו מקבלות ושולחות מידע לממשלה, אז המוכנות שלהם לשיתוף מידע צלל בחדות. עם זאת, 36% מהאמריקאים מאמינים שאם תהיה יותר שקיפות, אפשר יהיה לשנות את המצב לטובה.

גוגל שופכת כסף על שתדלנות

זאת לא הייתה שנה קלה לגוגל. החברה שפעם התהדרה בכך שהיא "לא עושה רע" נחשפה ביחסים קרובים מאד עם הגנרל קית' אלכסנדר. גם נחשפה העובדה שהבכירים שלה מקבלים מהממשלה דלק מטוסים זול במיוחד, ושבכירים שלה נפגשים עם בכירים בבית הלבן על בסיס שבועי. בקיצור, שילוב נפיץ במיוחד של הון-שלטון, עם נגיעות של התשלובת הצבאית-תעשייתית.

יו"ר גוגל אריק שמידט. החברות הקרובה שלו עם ממשל אובמה מספקת לו דלק מטוסים מוזל, צילום: בלומברג יו"ר גוגל אריק שמידט. החברות הקרובה שלו עם ממשל אובמה מספקת לו דלק מטוסים מוזל | צילום: בלומברג יו"ר גוגל אריק שמידט. החברות הקרובה שלו עם ממשל אובמה מספקת לו דלק מטוסים מוזל, צילום: בלומברג

ברבעון האחרון השקיעה גוגל יותר כסף בשתדלנות – 5.47 מיליון דולר – משהוציאה בכל רבעון קודם בהיסטוריה שלה. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, יש כאן עליה של 43%.

זה לא מפתיע - לגוגל יש הרבה דאגות חוקיות. באירופה מתנהלת כעת חקירה רצינית באשר לשאלה האם גוגל דופקת את המתחרות שלה, וצפויה חקירה נוספת ביחס לצורה שבה גוגל מנהלת את אנדרואיד. גוגל צריכה, בו זמנית, סיוע ממשלתי אמריקאי כבד נגד החקירות האלה באירופה, וכן ולוודא שאף פקיד בכיר בגופים הרגולטורים של ארה"ב לא יתעורר וישאל את עצמו האם יש משהו בחקירה האירופית.

גוגל יכולה להירגע: למרות הדלפות על כך שבכירים בגופים רגולטוריים רצו לתבוע את האמ-אמא שלה, בסופו של דבר הרגולטורים שם עוד לא החליטו אם הלוגו שלהם צריך להיות היפהפיה הנרדמת או שלושת הקופים.

קצרצרים

1. בית משפט גרמני פסק שהתוסף Ad Block Plus - שמשמש רבים וטובים כדי לחסום את התוצרת של הגרועים שבבני האדם, המפרסמים, מלזהם את הדפדפן שלהם – חוקי לגמרי. התביעה כנגד התוסף הוגשה על ידי שני מפרסמים גרמנים, שייבבו שחוסם הפרסומות אוכל את ההכנסות שלהם. בית המשפט קבע שלגולש יש זכות לקבוע מה יופיע על המסך שלו בזמן שהוא גולש ברשת. כך צריך.

גראנט שאפס. הערכת וגם ירשת?, צילום: בלומברג גראנט שאפס. הערכת וגם ירשת? | צילום: בלומברג גראנט שאפס. הערכת וגם ירשת?, צילום: בלומברג

2. ויקיפדיה נקטה בצעד חריג, וחסמה משתמש מהרשאות עריכה, אחרי שעלה חשד כבד שמדובר או ביו"ר המפלגה השמרנית בבריטניה, גראנט שאפס, או מישהו מטעמו. המשתמש ערך פעם אחר פעם את הערך של שאפס, וביצע עריכות עוינות גם בשורה של ערכים אחרים, שמקושרים ליריביו של שאפס – ביניהם יריבים ממפלגתו-שלו. לשמרנים יש היסטוריה בעייתית משהו עם ויקיפדיה: בשנת 2009, אחרי שהתברר שראש המפלגה וראש הממשלה לעתיד, דיוויד קאמרון, שגה בעובדה היסטורית ביחס לצייר טיציאן, שינו תומכי המפלגה את ערך הוויקיפדיה של טיציאן. וגם אז תפסו אותם.

3. האם יש מישהו שם בחוץ? כשאנחנו בוחנים את הכוכבים, האם מישהו מסתכל חזרה? בנאס"א החליטו לבחון את הנושא ברצינות, ועכשיו הם מקימים צוות אינטרדיציפלינרי שהמטרה שלו היא לברר האם חיים בכלל יכולים להתפתח על exo-planets, קרי פלנטות מחוץ למערכת השמש שלנו. מאז 1995, אומרת נאס"א, היא מצאה כאלפיים פלנטות כאלו. עד כה לא התקבל כל סימן שמשהו חי שם. המטרה של המחקר היא לברר כמה מהפלנטות הללו ניתנות לישוב, ובאילו מהן כדאי להתמקד בחיפוש אחרי סימני חיים. ההכרזה הזאת מתכתבת היטב עם הכרזה קודמת של נאס"א מתחילת החודש, לפיה הסוכנות חוזה כי בעשרים השנה הקרובות אנו נמצא חיים מחוץ לכדור הארץ. מלהיב.

4. גבר אמריקאי חש תסכול עז מהמחשב שלו. אפשר להבין את זה: קורה לכולנו על בסיס יומי. גם מספרם של האנשים שמשליכים חפצים על המחשב שלהם גדול משהיינו רוצים להודות בו. אבל המקרה של האיש מקולורדו ספרינגס חריג: הוא הוציא להורג את המחשב שלו בפומבי. לאחר שהגרוטאה סירבה בעקשנות להתייחס ללחיצות ה-ctrl+ alt + del שלו, הוא ירה בה שמונה פעמים. המחשב עלה למחסן הגרוטאות הגדול שבשמיים ודוחף את החרציות הדיגיטליות מלמטה. עכשיו הבעלים של המחשב מחכה לפסק דין בשל ירי בשטח בנוי.

5. פייפאל חסמה את החשבון של ארגון Justice for Iran, ארגון שמתעד הפרת זכויות אדם באיראן, בטענה שהסנקציות על איראן אוסרות עליה לאפשר לו להפעיל חשבון. בארגון מנסים מזה חודש, ללא הצלחה, להסביר לפייפאל שאין להם שום קשר לממשלת איראן אלא ההיפך. זו לא הפעם הראשונה שפייפאל מתנהלת באופן מטופש כזה, אבל זה כבר קצת מוגזם.  

תגיות