הפרקליטות מנסה לצמצם את הנזק שנגרם לקופת המדינה בעקבות השביתה
הפרקליטות לא הגישה כתב הגנה בזמן וחברת בוסטון סיינטיפיק הרוויחה שומת מס מופחתת שעלתה לכיס משלם המסים כ-200 מיליון שקל; פרקליטת מחוז ת"א מבקשת כעת לבטל את פסק הדין ולהתייחס לשביתה כ"כוח עליון"
פרקליטת מחוז תל אביב, ליאורה חביליו, מבקשת לצמצם את הנזק שנגרם לקופת המדינה בשל שביתת הפרקליטים שהתקיימה בסוף חודש שעבר. חביליו מבקשת לבטל את פסק הדין של השופט מגן אלטוביה שקבע כי ענקית התרופות בוסטון סיינטיפיק תשלם שומת מס מופחתת בגין מכירת 22% ממניותיה לחברת מדינול. בוסטון היתה אמורה לשלם מס בהיקף 405 מיליון שקל, אך ערערה על כך. הפרקליטות לא הגישה כתב הגנה בזמן בשל שביתת הפרקליטים והשופט אלטוביה קבע כי בשל כך הוא יקבל את ערעורה של בוסטון שמשמעותה הפחתת השומה לסכום של עד 200 מיליון שקל - כלומר, הפסד של כ-200 מיליון שקל לקופת המדינה.
קראו עוד בכלכליסט
"הנתבעת לא הגישה כתב הגנה מחמת 'כוח עליון'", כותבת חביליו, בבקשתה לביטול פסק הדין של אלטוביה ומבקשת "ארכה להגשת כתב ההגנה עד יומיים לאחר סיום עיצומי הפרקליטים".
צעדי המחאה של ועד הפרקליטים בראשות עו"ד לימור פלד מכוונים נגד נציבות הביקורת על הפרקליטות, שהוקמה לפני כשנה. הפרקליטים מוחים על ההחלטה לקיים ביקורת פרטנית־אישית עליהם. לשיטתם, יש להסתפק בביקורת מערכתית וממילא הפרקליטים כפופים כבר למגוון של מנגנוני ביקורת: בתי המשפט, נציבות שירות המדינה, ועדות האתיקה של לשכת עורכי הדין.
בהנחיית פרקליט המדינה, שי ניצן, לא חתמה חביליו על כתב ההגנה במועד, ועתה היא נאלצת לחתום עליו כדי למנוע מהציבור הפסד של מאות מיליוני שקלים.
"מתן פסק דין משלא הוגש כתב הגנה, פירושו חוטא יוצא נשכר", היא כותבת ומוסיפה: "אין המדובר במקרה בו כתב ההגנה לא הוגש מחמת זלזול, הזנחה, שכחה וכיו"ב. כתב ההגנה נכתב ונחתם, והיה מוגש ביום 1.3.15 אילולא עיצומי הפרקליטים".
תגובה אחת לכתיבת תגובה