אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ויגודמן במכתב לעובדים: "העולם משתנה ואנחנו חייבים להתקדם" צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

בלעדי לכלכליסט

ויגודמן במכתב לעובדים: "העולם משתנה ואנחנו חייבים להתקדם"

לידי "כלכליסט" הגיע מכתב ששיגר מנכ"ל טבע לעובדי החברה, בו הוא מסביר את ההחלטה להגיש הצעת רכש למיילן: "הרכישה מאפשרת לנו להישאר בחזית ולהוביל את השינוי בתעשיית התרופות העולמית"

22.04.2015, 16:15 | ניר צליק
הרוחות אתמול סערו אחרי שטבע הגישה הצעה לרכישת מיילן האמריקאית תמורת 40 מיליארד דולר, בהצעת הרכישה הגדולה ביותר ששיגרה חברה ישראלית אי פעם לחברה זרה. לידי כלכליסט הגיע המכתב ששיגר ארז ויגודמן, מנכ"ל חברת טבע, לעובדי החברה, בה הוא מסביר את ההחלטה האמיצה שבה נקטה החברה.

קראו עוד בכלכליסט

במכתב עצמו כותב ויגודמן כי "העסקה לנו לשנות את תעשיית הגנריקה הגלובלית על ידי מינוף מבנה יעיל יותר ומתקדם יותר, תשתית תפעולית התחרותית ביותר בתעשייה, פורטפוליו מוצרים אטרקטיבי ביותר, פריסה גיאוגרפית ותשתיות מסחריות המתקדמות ביותר בענף שלנו".

עוד כתב ויגודמן כי "במהלך השנה האחרונה התייחסתי פעמים רבות לכך שהעולם סביבנו משתנה וכך גם התעשייה בה אנו פועלים וכי אנו חייבים לפעול ולהתקדם במהירות כדי להמשיך להוביל ולנצח. אנו יכולים להיות מרוצים מאוד מהתקדמותנו בשנה החולפת, בה התמקדנו בחיזוק יסודות החברה, הגנה על תרופות המקור המרכזיות שלנו, ובניית מנועי צמיחה אורגנית ובלתי אורגנית. יש לי אמונה חזקה בעתידה של טבע ובכיוון האסטרטגי החדש אשר אליו אנו מתקדמים. דרכנו ברורה יש לנו אסטרטגיה ואנו מוציאים אותה אל הפועל תוך כדי שאנו מוכנים לכל תרחיש אפשרי".

ויגודמן הוסיף כי "במהלך 2015 אמרנו כי נחזור לפעול באופן משמעותי בתחום הפיתוח העסקי, הודענו על כוונתנו לרכוש את Auspex והיום אנו לוקחים צעד נוסף ומשמעותי אשר ממחיש את נחישותנו ומחויבותנו לממש מטרות אלה".

ויגודמן גם הסביר מדוע טבע מעוניינת לרכוש דווקא את מיילן, וכתב כי "בהסתכלות מהעתיד לאחור, ובהתחשב בכיוון שהתעשייה צועדת אליו, אנו יודעים שבמהלך השנים 2012 ועד 2020 השוק הגנרי יוכפל, וחשוב מכך, תמהיל המוצרים ישתנה באופן משמעותי, בעיקר על ידי צמיחה של תרופות ביולוגיות ושל תרופות גנריות מורכבות. כדי לשמור על עמדת הובלה בסביבה תחרותית ומאתגרת זו, אנו מחויבים למקסם את נכסינו ויכולותינו הקיימים ולהיות נחושים בחיפוש אחר הזדמנויות שימשיכו לחזק את מובילותנו גם בעתיד. הרכישה הפוטנציאלית הזו מכוונת להשיג מטרה זו, תוך שהיא מאפשרת לנו להישאר בחזית ולהוביל את השינוי בתעשייה".

עוד הסביר ויגודמן כי בכוונת החברה להשתמש ברכישה כדי למנף את יכולותיה גם בתחום יכולות המקור, וכתב כי "בנוסף, הפרופיל הפיננסי והמשאבים שיעמדו לרשות החברה המאוחדת, יאפשרו לנו להגדיל את השקעתנו במו"פ של תרופות מקור וגם בפיתוח עסקי אסטרטגי בתחומי הליבה הטיפוליים שלנו. אנו נשקיע גם בחדשנות, בהזדמנויות צמיחה ושותפויות חדשות כדי להאיץ את הטרנספורמציה שלנו בהתאם לכיוון האסטרטגי של טבע".

ארז ויגודמן, צילום: אוראל כהן ארז ויגודמן | צילום: אוראל כהן ארז ויגודמן, צילום: אוראל כהן

"חזון, מחויבות לאיכות ומסירות של אנשינו"

ויגודמן סיכם וכתב כי "כחברה מאוחדת אנו נהיה ארגון חזק ומגוון יותר בעל גודל ומשאבים אשר יאפשרו לעובדים הזדמנויות משמעותיות חדשות לצמיחה והתפתחות אישית. בכוונתנו לשלב את הכשרון והיכולות של עובדי שתי החברות".

והוסיף "במשך למעלה ממאה שנה, הצלחנו וצמחנו באמצעות חדשנות, חזון, מחויבות לאיכות ומסירות של אנשינו. התרבות שלנו תמיד היתה כזו של ביצוע, מצוינות ואומץ לפרוץ את הגבולות. מהלך זה עשוי להיות צעד משמעותי ומרתק במסע הטרנספורמציה שלנו. אני מודה לכם על מסירותכם ומחויבותכם לטבע בעת שאנו ממשיכים לעצב את הסיפור המדהים של טבע באמצעות חתירה למובילות, שיתוף פעולה ופתיחות ללמוד דברים חדשים ולהתפתח".

אחרי חודשים ארוכים של שמועות הבלתי נמנע קרה: טבע הגישה הצעת רכש עוינת עבור מיילן, ענקית התרופות הגנריות האמריקאית. טבע הציעה לרכוש את מיילן בתמורה לכ־40 מיליארד דולר - 82 דולר למניה, פרמיה של 20% על מחיר המניה של מיילן בסיום המסחר ביום שני, כאשר בתגובה עלו מניות שתי החברות.

העסקה עצמה צפויה להתבצע מחצית במזומן ומחציתה במניות טבע. לפיכך, טבע תידרש ליטול על עצמה חוב עצום של כ־20 מיליארד דולר, זאת בנוסף לחוב של 10.3 מיליארד דולר באג"ח ולבנקים. טבע ניגשת לעסקה עם קופת מזומנים של 2.6 מיליארד דולר בלבד נכון לסוף 2014.

מחיר מנייתה של טבע, המצוי ברמות שיא של כ־65 דולר ומשקף לה שווי של יותר מ־55 מיליארד דולר, מעניק לה רוח גבית ברכישה. המחיר הגבוה מאפשר לטבע להשתמש במניה כמטבע בעסקאות עתידיות, ואם היא תצטרך להגדיל את המחיר עבור מיילן, סביר שתעשה זאת בעיקר באמצעות מניות נוספות.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
עובדי הייצור מתחלפים כמו לחמניות טריות כל שבוע
העובדים סופגים את אבק התרופות ונהיים חולים תעשה טובה תשקיע בבריאות העובדים ולא במינוף המנייה תחום הבטיחות של העובדים הוא מהנמוכים בארץ הרבה פציעות שלא מדווחות משכורות העובדים היא קרוב לשכר המינימום אני לא מבין במה יש להתגאות חברה שאינה יודעת לשמר את בעלי המקצוע שלה שווה לסנדלרייה הבנתם קוראים יקרים והכל מבפנים
efi  |  22.04.15
לכל התגובות