אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתכננים רילוקיישן? שימו לב!

מתכננים רילוקיישן? שימו לב!

לפני שאתם אורזים את המזוודות והמשפחה ועוברים למשרה חדשה בחו"ל, בדקו שאתם באמת מוכנים ומאורגנים. לפניכם מדריך מקוצר עם 7 הנקודות החשובות שיש לתת להן תשומת לב מיוחדת לקראת רילוקיישן

26.04.2015, 15:38 | בחסות דיוידשילד

קיבלתם משרה בחו"ל? אין ספק שזוהי יכולה להיות חוויה אישית, מקצועית ומשפחתית מיוחדת ומעשירה. אבל היא טומנת בחובה גם לא מעט התארגנויות, סידורים ובירוקרטיה. אז איפה מתחילים?! ריכזנו עבורכם את 7 הנושאים החשובים ביותר אליהם כדאי לשים לב במיוחד:

 1 > איפה גרים?

 

הבית הוא הבסיס לחיים, גם כשאתם רחוקים מהבית המקורי שלכם כאן בישראל, ולכן חשוב לדאוג מראש שתהיה לכם נקודת נחיתה נוחה ומסודרת במדינה החדשה. ראשית, יש לבדוק מה הם התנאים אותם מעמידה לכם החברה בה אתם מועסקים – האם שכר הדירה כלול בתוך השכר שלכם או שישנה תוספת למימון המגורים? האם החשבונות וההוצאות המיוחדות הכרוכות בבית החדש ממומנים ע"י מקום העבודה? אם כן, לאיזו תקופה?

מומלץ ביותר לעבור לחו"ל כאשר נושא הדיור מוסדר מראש ולאחר שביקרתם, עוד בטרם המעבר הקבוע, בבית המיועד וראיתם אותו בעיניכם, תוך התחשבות בגורמים רלוונטיים כמו המרחק ממקום העבודה ודרכי הגישה אליו, המרחק והגישה אל מוסדות החינוך לילדים, משפחות ישראליות בסביבה הקרובה, אופי התושבים בשכונה וכיו"ב.

במקרים מסוימים, ישנם בתים מרוהטים, המיועדים למשפחות ברילוקיישן. בדקו האם פתרון זה מתאים עבורכם, ואם לא, בדקו לגבי רכישת ריהוט וציוד מחייה בסיסי מראש, כך שתוכלו להגיע לבית החדש כשהוא מוכן ככל הניתן לשהותכם הראשונית בו.

מתכננים רילוקיישן? שימו לב! מתכננים רילוקיישן? שימו לב! מתכננים רילוקיישן? שימו לב!

2 > מה עושים עם המיסים?

 

סוגיית המס במעבר למדינה חדשה היא סוגיה מורכבת ומשמעותית, שעשויה להיות בעלת השלכות כספיות מהותיות. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם יועץ מס בנוגע למיסוי בינלאומי והמשמעויות הכרוכות במעבר לחו"ל ו/או ניתוק תושבות מישראל.

חשוב לזכור, כי גם אם אתם עוברים למדינה בה מדיניות המס שונה מישראל, עדיין יכולות רשויות המס בישראל לגבות מכם מס בגין ההכנסה לתקופה בה לא חייתם בארץ. תהליך ניתוק התושבות הינו מורכב ואינו חד משמעי ויכול להימשך לאורך מספר שנים ולכן חשוב להיערך ולהיוועץ מראש עם מומחים בתחום.

 

3 > מה יעשה בן/בת הזוג?

 

המעבר למדינה חדשה הוא מורכב וקשה גם לשותפיכם למסע. יש בני זוג שינצלו את תקופת הרילוקיישן לפתח תחומי עניין חדשים ולקחת פסק זמן מהקריירה האישית שלהם ויש כאלה שיחפשו הזדמנויות לפיתוח הקריירה שלהם במדינה החדשה.

מומלץ להסדיר מראש ויזת עבודה לבן הזוג ולהתחיל לחפש, מוקדם ככל הניתן, הזדמנות תעסוקה בעבורו. ניתן להיעזר בחברה ששלחה את העובד לחו"ל, בעובדים מקבילים בחברה שביצעו רילוקיישן בעבר למדינה זו, ברשת הקשרים של הקהילה הישראלית או היהודית ובכל גורם שיוכל לסייע בכך

4 > איך דואגים לבריאות?

 

מומלץ לבצע בדיקות רפואיות כלליות לפני המעבר למדינה חדשה ולהשלים את כל הטיפולים הדרושים, אשר ניתן לבצע בישראל, טרם המעבר. חשוב לזכור, כי כאשר אתם יוצאים מגבולות ישראל, אתם אינכם מכוסים ע"י חוק ביטוח בריאות ממלכתי, עובדה אשר יכולה לגרום להוצאות מהותיות במקרה של כל טיפול רפואי שיידרש.

מומלץ להצטייד בביטוח רפואי פרטי בחו"ל לכל בני המשפחה, אשר יעניק לכם כיסוי ויאפשר לכם לקבל שירותי בריאות ורפואה בכל עת ובכל מקום בו תהיו. כך לא תמצאו עצמכם מופתעים או לא מכוסים בעת מצבים בריאותיים מסוגים שונים. חברה ישראלית המעניקה ביטוח רפואי בינלאומי תוכל להיות זמינה עבורכם לשירות בשפה העברית ותבין את הצרכים המיוחדים של ישראלים בחו"ל. ביטוח רפואי בחו"ל מחברה ישראלית יבטיח לכם שמירה על רצף זכויות רפואי בעת החזרה לארץ ובמהלך ביקורי מולדת.

נציגי חברת דיוידשילד ידעו להעניק לכם מידע מקיף על הביטוח שמגיע לכם כישראלים שעוברים לחיות בחו"ל

 

5 > מה עם חינוך הילדים?

 

אם מבצעים רילוקיישן עם ילדים, סוגיית החינוך היא חשובה ביותר. בעוד בארץ ישנו כמעט אך ורק חינוך ציבורי, הרי שברוב המדינות ישנה גם מערכת חינוך פרטית מקבילה. אם מוסיפים למשוואה את הרצון בחינוך יהודי או בבית ספר בינלאומי שבו הלימודים מתנהלים באנגלית, הבחירה הופכת למורכבת עוד יותר.

חשוב להתייעץ ולרשום מראש את הילדים למסגרת החינוך הטובה והמתאימה ביותר לצרכים שלכם ואשר תהיה ממוקמת במרחק סביר מביתכם החדש. המונח "מרחק סביר" גם הוא בעל משמעות כשמדובר במדינות רבות ולכן חשוב לבדוק מראש את דרכי ההגעה של הילדים לגן או לבית הספר, האם ישנן הסעות? האם ישנם ילדים ישראלים נוספים שלומדים באותה מסגרת?

עלות החינוך הפרטי לתושבים זרים יכולה גם היא להיות גבוהה ולכן מומלץ להיערך לכך תקציבית בחישובי עלות החיים ולבדוק האם ישנה השתתפות של מקום העבודה במימון מסגרת החינוך ומהן מגבלותיה, אם ישנן.

 

6 > איך שומרים על קשר?

 

כאשר עוברים למדינה זרה, סוגיית התקשורת בכלל והתקשורת עם הארץ בפרט הופכים למרכיב הכרחי ובסיסי בחיים. עלויות התקשורת – אינטרנט וסלולר – יכולות להפוך לעלויות גבוהות מאד ולעיתים עצם ההתחברות לספקי תקשורת מקומיים במדינה חדשה כרוכה בלא מעט כאבי ראש וזמני המתנה.

כמו בכל תחום, מומלץ להיערך ולבדוק מראש מהן האפשרויות המוצעות ע"י הספקים המקומיים ומהן האלטרנטיבות של ספקי הסלולר הישראליים. במקרים מסוימים, שווה להשאיר את מכשירי הטלפון הישראליים במסלולים מיוחדים, תחת המספר הישראלי, ולהשתמש בהם לתקשורת עם ישראל, או להשתמש במכשירים ורק להחליף בהם sim לכזה של ספק מקומי.

 

7 > איך לא מפספסים כלום?

 

באופן טבעי, הלחץ הגדול של מעבר למדינה חדשה ייתן בכם את אותותיו, אבל דווקא בתקופת לחץ זו חשוב להיות מסודרים ומאורגנים ככל הניתן, כדי שלא תפספסו שום דבר חשוב.

מומלץ להכין רשימת התארגנות לרילוקיישן ולבדוק כי כיסיתם את כל הנדרש, מהקטן ועד לגדול.

בכדי להקל עליכם, הכנו עבורכם רשימת התארגנות מסודרת ומפורטת (לחצו לרשימת ההתארגנות) . כל מה שנותר לכם, הוא להדפיס אותה ולסמן "וי" במקום הנדרש וליהנות מנחיתה קלה ככל הניתן. בהצלחה!

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תשובה למוטי מתגובה 1
המונח השגור ביותר כיום לתיאור הגירה הוא רילוקיישן, גם בעברית. מכיון שהכתבה פונה לקהל מאוד מסוים שמחפש מידע מאוד מסוים, זוהי הכותרת הכי מדויקת היום, כדי לתפוס תשומת לב של מי שמתענין. "העתקת מקום מגורים" או "מעבר מגורים" יכול להיות גם בארץ. מאחורי הצורך לפנות לקהל הכי מדויק, עומד צורך כלכלי: פרסומים רלוונטיים בדף, מנועי "קליקים" כדי לשלם למפרסמים, סטטיסטיקות. וכן - זו נראית כמו כתבה שכל מטרתה לפרסם שירותים ש לחברת ביטוח בריאות ישראלית בחו"ל (לא ממש צריך ועונה לדאגות של מי שמתכנן הגירה).
אחד שעבר , בית  |  09.05.15