אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התחממות בדיסקונט: שעון הנוכחות הגיע לדיון בבית הדין לעבודה צילום: שאטרסטוק

פרסום ראשון

התחממות בדיסקונט: שעון הנוכחות הגיע לדיון בבית הדין לעבודה

הוראה של הועד לעובדי הבנק להפסיק ולהשתמש בשעון הנוכחות הביאה את הצדדים לבית הדין שם קבעה השופטת על ביטול הצעד החד צדדי של הועד והוסיפה כי על הצדדים להיכנס למשא ומתן ולטפל בטענות העובדים על פגיעה בשכרם

27.04.2015, 10:41 | תומר ורון

ארבעה חודשים של שקט מתוח בדיסקונט הגיעו היום (ב׳) לסיומן כאשר היחסים בין ההנהלה לבין ועד העובדים בנושא שעון הנוכחות הגיעו לדיונים בבית המשפט לעבודה בתל אביב.

מאז תחילת השנה נדרשים עובדי דיסקונט להחתים כרטיס נוכחות כחלק מתוכנית כוללת לשיפור מבנה הוצאות השכר של הבנק ועל פי הסכם בין הצדדים. ועד דיסקונט הוציא אתמול מכתב לעובדי הבנק בו הוא מורה להם להפסיק להשתמש בשעון הנוכחות.

קראו עוד בכלכליסט

"החל מיום שני 27/4/2015 עובדי הבנק לא מעבירים כרטיס עובד בשעון הנוכחות. לא בכניסה לעבודה ולא ביציאה ממנה", נכתב.

לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט, צילום: רון קדמי לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט | צילום: רון קדמי לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט, צילום: רון קדמי

בדיסקונט לא אהבו את הצעד של הוועד ומיהרו להגיש בקשת מניעה לבית הדין לעבודה להורות לעובדים להחתים את שעון הנוכחות שכן זה הכלי בו הבנק משתמש בכדי לדעת אם עובד נוכח בעבודה ומה מספר השעות שעבד.

דיסקונט לא נמצא בימים אלו בסכסוך עבודה רשמי ועל כן בית הדין לעבודה הורה לעובדי דיסקונט לשוב ולהחתים את כרטיס העבודה. כמו כן קבעה השופטת כי על הצדדים להיכנס למשא ומתן בעניין ולטפל בטענות של עובדים ששכרם נפגע כתוצאה מהחלת שעון הנוכחות. השופטת אף קבעה כי לצדדים יש שבוע ימים בכדי לחזור אליה עם תוצאות והתקדמות בנושא.

בוועד מאשימים את ההנהלה בחוסר שיתוף פעולה וחוסר מענה לבעיות שיוצר שעון הנוכחות בחישוב שעות העבודה של העובדים. במכתב שהוציאו אף שולחים רמז לעתיד: "היה והנהלת הבנק תבחר להמשיך ולפעול בדרך של הפרת הסכמים, יתכנס הועד הארצי ויחליט על המשך הצעדים".

שעון הנוכחות הוא צעד משמעותי בבנק עם תרבות ארגונית כשל דיסקונט ומדובר בחלק מתהליך התייעלות כולל שהנהלת הבנק מנסה להטמיע. את המהלך הובילה יפית גריאני, ראש חטיבת משאבי אנוש ונכסים בבנק.

בימים הקרובים צפויים לשבת הצדדים למו״מ להסכם עבודה חדש עבור השנים הקרובות. דיסקונט סובל במשך שנים מיחס היעילות הגרוע ביוצר במערכת ואת 2014 סיים עם 85.5%.

בבנק דיסקונט סירבו להתייחס.

השעון החל ברגל שמאל 

עם כניסתו של השעון לתוקף ב-1 בינואר שלחה גריאני מספר מכתבים לעובדים ולמנהלים על מנת להכין את הבנק למעבר לשעון הנוכחות.

מהמכתבים שנשלחו לעובדים עלה כי עובדי המטה יהיו מחוייבים להגיע ב-8:00 כאשר כל איחור מעל לרבע שעה יגרור קיזוז מימי החופשה או השכר. כמו כן עובדים שגרים רחוק מהמטה או כאלה עם ילדים שצריכים מעט גמישות עם השעות הצטרכו להגיש בקשות חריגות לוועדה בבנק שתדון בבקשה ותצטרך לאשרן.

בוועד טענו אז כי בחינת הפיילוט שנעשה בנושא הראה בעייתיות בחישוב השעות לפי בסיס יומי - שיטה שיכולה להוביל לפער בין שעות העבודה בפועל לבין השעות עליהן העובדים מקבלים תשלום. בוועד ביקשו מהנהלת הבנק לחכות עם הכנסת שעון הנוכחות עד שהמערכת תאפשר לחשב את שעות העבודה באופן חודשי ולא יומי אך בהנהלה סירבו לדחיה. מאז הצדדים היו בשיחות ודיונים שכאמור לא הניבו פרות.

"בעידן של שיתוף פעולה, אין ספק ששקט ביחסי העבודה יכול לשמש מנוף מצויין לקידום עיסקי ולהובלת ארגון לפסים של עשייה והצלחה. כל זאת כמובן, בתנאי שאכן מתקיים שיתוף פעולה אמיתי ושני הצדדים", כתב אתמול יו"ר הוועד, מני גרינשטיין. "מסתבר שבדיסקונט הדברים לא כל כך פשוטים".

"הנהלת הבנק בחרה בדרך מיוחדת, הנהלת הבנק בחרה בדרך של התנהלות לא ברורה, במסגרתה הסכמים והסדרים קיימים, מהווים רק המלצה, מילים יפות, סיסמאות, פוסטים למיניהם וחיוכים לכל עבר משמשים סיפור כיסוי להפרות חוזרות ונישנות של הסכמים בכל תחום אפשרי"

תגיות