אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נוקיה הכחישה רשמית את הדיווחים על חזרתה לזירת הסמארטפונים

נוקיה הכחישה רשמית את הדיווחים על חזרתה לזירת הסמארטפונים

רק לפני שבוע טענו גורמים בתעשייה שנוקיה תתכנן טלפונים ותמכור רשיונות למכירתם. עתה מסבירה החברה שאין לה כוונה לעשות כן בשלב זה ושהיא מתמקדת בפעילות ציוד התקשורת שלה

27.04.2015, 12:40 | הראל עילם

נוקיה הכחישה בצורה גורפת את הדיווחים לפיהם היא עומדת לחזור לשוק הסלולר. ההכחשה פורסמה באתר החברה במהלך סוף השבוע האחרון. מאז מכרה נוקיה את חטיבת הסלולר שלה למיקרוסופט בשנה שעברה, מתמקדת החברה בתשתיות תקשורת.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כשבוע פורסמו דיווחים בתקשורת הסינית לפיהם נוקיה מעוניינת להמשיך ולפתח מכשירי סלולר ותחזור לשוק העמוס לעייפה - הכולל כעת גם את מיקרוסופט, המחזיקה בחטיבת הסלולר של נוקיה - כבר ב-2016. דיווחים אלו לבסוף פורסמו גם על ידי אתר re/code, שציטט מקורות אנונימיים בתוך החברה. חלק מהדיווחים טענו כי נוקיה רק תתכנן את המכשירים ואז תמכור לחברות סיניות רישיון לייצור ומכירת המכשירים. דיווחים אחרים טענו כי נוקיה היא שתדאג לכל שרשרת הייצור והשיווק.

לומיה 930, סמארטפון הדגל האחרון שהושק תחת מותג נוקיה, צילום: ניצן סדן לומיה 930, סמארטפון הדגל האחרון שהושק תחת מותג נוקיה | צילום: ניצן סדן לומיה 930, סמארטפון הדגל האחרון שהושק תחת מותג נוקיה, צילום: ניצן סדן

בסוף השבוע האחרון אמר דובר נוקיה: "הדיווחים בתקשורת הם שקריים וכוללים ציטוטים שיוחסו בשגגה לבכיר בנוקיה. אנו חוזרים על כך שאין לנו כל כוונה כרגע לייצר או למכור מכשירי סלולר בשוק הצרכני".

השם נוקיה עדיין שווה כסף

החוזה בין מיקרוסופט ונוקיה אוסר על האחרונה למכור טלפונים סלולריים עד סוף 2015 ורק באמצע 2016 יותר לה למכור זכיונות למותג שלה או לטכנולוגיות שפיתחה. עם זאת, הצהרות קודמות של החברה לא פוסלות את האפשרות שנוקיה תציע את המותג שלה לזכייני סלולר לאחר מכן. סבסטיאן נייסטרום, ראש חטיבת המוצרים בחברה, אמר בנובמבר האחרון לסוכנות רויטרס: "זה יהיה מטורף מצידנו לא לשקול את זה".

נוקיה מכרה את חטיבת מכשירי הסלולר שלה לידי מיקרוסופט בעסקת ענק שהושלמה לפני כשנה. ברכישה מיקרוסופט קיבלה לידיה גם את המפעלים של נוקיה ומספר גדול מאוד של עובדי יצור, אם כי חלק נכבד מהמפעלים האלו נסגרו ואלפי עובדים פוטרו לבסוף. נוקיה מצידה פועלת על מנת לחזק את מעמדה בשוק התקשורת מול חברות ענק כגון חואווי הסינית, ולפני כשבועיים אף הכריזה שתרכוש את אלקטל-לוסנט בעסקת חילופי מניות בשווי 16.6 מיליארד דולר.

תגיות