אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלוג בתגובה לדרישת מרצ לא למנות את חדוה בר: "אנו שוקלים את כל הנושאים" צילום: אריאל שרוסטר

פלוג בתגובה לדרישת מרצ לא למנות את חדוה בר: "אנו שוקלים את כל הנושאים"

ראשת מרצ זהבה גלאון ציינה כי "לא ניתן להתעלם מהמצב הבעייתי אשר עלול להיווצר במקרה בו המפקחת על הבנקים תהיה מוגבלת בפעולתה מול הבנקים הגדולים ביותר במשק"

27.04.2015, 13:19 | תומר ורון
"אני מוצאת לנכון לציין כי האינטרס הציבורי מחייב שבמכלול השיקולים הנדרשים בבחירת מפקח על הבנקים תבחן גם היכרותו והבנתו המקצועית של כל מועמד בהתייחס למערכת הבנקאות עליה הוא נדרש לפקח – וזאת על מנת שיוכל לבצע את תפקידו כראוי ולמטרה לה נועד", כך כתבה נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בתשובה לפניה של ראשת מרצ, זהבה גלאון, שביקשה לשקול לפסול את מועמדותיה של חדוה בר, מנהלת הסיכונים הראשית של בנק לאומי.

קראו עוד בכלכליסט

"מכלול השיקולים והאחריות הציבורית המוטלת על ועדת האיתור וכמובן עליי באופן אישי מחייבת יצירת איזונים בין האינטרסים השונים" הוסיפה פלוג. "לפיכך, ככל שהדבר יידרש, הרי שייבחנו הפתרונות האפשריים לצירת איזונים באופן שיאפשר למפקח על הבנקים הבא למלא את תפקידו באופן תקין ונטל פניות".

תשובה של פלוג מגיעה כאמור לאחר פנייתה של ח"כ גלאון שכתבה לנגידת בנק ישראל כי "לא ניתן להתעלם מהמצב הבעייתי אשר עלול להיווצר במקרה בו המפקחת על הבנקים תהיה מוגבלת בפעולתה מול הבנקים הגדולים ביותר במשק. הקנס הכבד שהוטל על בנק לאומי על שסייע ללקוחות להעלים מס והחקירות בהן מצויים הפועלים ומזרחי טפחות בגין האשמות דומות, מדגישים את החשיבות בפיקוח קפדני על פעילות המערכת הבנקאית".

ח"כ זהבה גלאון, ראשת מרצ, צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון, ראשת מרצ | צילום: יריב כץ ח"כ זהבה גלאון, ראשת מרצ, צילום: יריב כץ

עוד הוסיפה פלוג בתשובתה לגלאון את תפקידה של ועדת האיתור שפועלת בימים אלו למצוא את המועמדים המומלצים "חזקה על הוועדה שתעשה את עבודתה נאמנה, ובמסגרתה תשקול גם נושאים כגון אלו המופיעים במכתבך ותמליץ בפני על המועמדים הטובים והמתאימים ביותר לתפקיד רבה חשיבות של המפקח על הבנקים בכלל, ובעת הזאת בפרט."

בר מכהנת מאז אמצע 2010 כמנהלת הסיכונים הראשית של בנק לאומי והיא מחזיקה ברזומה בנקאי עשיר שכן לפני הגיעה ללאומי עבדה כ-12 שנים בבנק ישראל והחזיקה בין היתר בתפקיד ראש תחום שוק ההון בחטיבת המחקר של הבנק. מצד שני, הטיימינג לבחירת המפקח הוא בעייתי עבור בר שכן הודעתו של המפקח על הבנקים על פרישתו הגיעה כחודש בלבד לאחר שלאומי חתם על הסדר סופי עם האמריקאיים שבו הודה כי סייע ללקוחותיו באופן אקטיבי להתחמק מתשלום מסים – הודאה שעלתה לבנק 400 מיליון דולר. יתרה מכך, בעקבות המעשים שבהם הודה לאומי, הביקורת הציבורית המקומית הרימה את ראשה ותביעות נגזרות וייצוגיות הוגשו לבית המשפט.

לבר לא הייתה נגיעה למעשים האסורים שהיו אז בלאומי והיא אף זו שהובילה צוות שניסח את מדיניות "הכסף המוצהר" של הבנק ובהתאם יציאתו ההדרגתית מהבנקאות הפרטית אך סמיכות הזמנים והעובדה שהמפקח הבא יצטרך לטפל עם שני בנקים נוספים הנמצאים תחת חקירה של הרשויות האמריקאיות – הפועלים ומזרחי טפחות – עלולות להוות מכשול למועמדותה של בר.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
בנק ישראל, משרד האוצר והנהלות הבנקים - משמנים אחד את השני
אני מאמין שכחלון יעשה שם סדר. גליה מאור היתה המפקחת על הבנקים, יום אחרי שעזבה את המשרה הממשלתית, מונתה למנכ"ל בנק לאומי. וגרפה עשרות מיליונים לשנה. עכשיו, תשכנעו הדיוט כמוני, שהמשרה בבנק לא השפיעה על "הפיקוח" שלה בעבר על הבנק. כחלון, אל תקשיב לאף צד, כולם נגועים. צעד ראשון (וכמובן לא אחרון): חוק צינון של 15 שנה במעבר של בכירים בין הגופים הפיננסיים לבין המשרות הממשלתיות.
הגיון בריא , מרכז  |  27.04.15
5.
לא יתכן כדבר הזה.
לא ייתכן שהשקיפות, והמנהל התקין, ישבשו את תוכניות הבנקאים למנות את אנשי שלומם. לא ייתכן שהמנהל התקין, ימנע ממישהו שטובת הבנקים והבנקאים עומדת בראש מעייניו, ימנע ממישהו להתמנות לגוף שצריך לפעול לטובת האזרחים. חייבים להמשיך במסורת. המפקח על הבנקים חייב להגיע מתוך אחד הבנקים, וחייב, אחרכך, להתמנות להיות מנכ"ל של בנק.
27.04.15
לכל התגובות