אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות התערבות בנק ישראל: הדולר נחלש ב-0.9% ל-3.89 שקלים צילום: בלומברג

למרות התערבות בנק ישראל: הדולר נחלש ב-0.9% ל-3.89 שקלים

היורו שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 4.25 שקלים; אתמול החליט בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי - ומייד לאחר מכן החל בנק ישראל לרכוש דולרים בשוק

28.04.2015, 15:31 | שי סלינס

יום אחרי החלטת הריבית - בנק ישראל חוזר להתערב במסחר ורכש עשרות מיליוני דולרים בשוק. לפי מידע שהגיע ל"כלכליסט" ההתערבות במסחר החלה אתמול מייד לאחר החלטת הריבית ונמשכת גם הבוקר.

עם זאת, למרות ההתערבות בשוק, הדולר והיורו נחלשו במסחר מול השקל. השטר הירוק איבד 0.9% מערכו ושערו היציג נקבע על 3.89 שקלים. היורו היציג שמר על יציבות ברמה של 4.25 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

אתמול, הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להשאיר את הריבית לחודש מאי ללא שינוי, ברמה של 0.1%. לפני חודשיים הפחית בנק ישראל את הריבית, והסביר אז כי המהלך נועד למנוע את המשך התחזקות השקל מול המטבעות החשובים בעולם. לאחרונה חזר שער השקל כמעט לרמה שבה היה ערב הפחתת הריבית הקודמת, אולם בנק ישראל מעדיף בינתיים להמתין ולבחון לעומק את השפעות הפחתת הריבית לפני ביצוע מהלך דומה נוסף.

גורם נוסף שהצדיק את הפחתת הריבית הקודמת ולמעשה משפיע היום הרבה פחות הוא האינפלציה השלילית, שנמצאת כבר זמן רב מתחת לגבול התחתון של יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (1%–3%).

יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס: "הנקודה החשובה ביותר בהודעת הריבית של בנק ישראל היא הייסוף האפקטיבי של 3.7% של השקל מול הסל מתחילת השנה, שעשוי להקשות על צמיחת הייצוא והמגזר הסחיר. בניגוד להודעת הריבית הקודמת, הפעם בנק ישראל חוזר להדגיש את הסיכונים מפני הייסוף. נכון להיום נראה ששער השקל מול סל המטבעות הוא אינדיקטור מרכזי, אם לא המרכזי מכולם, לבחינת ההחלטה על גובה הריבית".

 

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "הדולר איבד גובה בעקבות החלטת בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי ושבר מתחת לרף 3.9 שקלים. מדובר בגבול התחתון של טווח המחיר בחודש האחרון, ומדובר בפריצה טכנית משמעותית שעשוי לאותת על תיקון עמוק יותר כלפי מטה".

לגבי החלטת בנק ישראל אומרים ב-FXCM כי ההחלטה היתה צפויה למדי, אבל נראה שהשוק ציפה למצוא בין השורות רמיזה ברורה יותר באשר לכוונת הבנק להוריד את הריבית בפעמים הבאות או לבצע הרחבה כמותית. "למעשה, הרטוריקה של הבנק היתה זהה לחודש הקודם, והדבר איכזב את השורטיסטים על השקל. כרגע, לפחות בזירה המקומית הסנטימנט תומך בהמשך התחזקות השקל בטווח הקרוב".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
לשנות את הפרדיגמה של בנק ישראל
1. הגרעונות של ארה"ב ממשיכות לצמוח למימדים בלתי נתפסים ,זאת למרות הנפט ותחליפיו שהם מפיקים. 2. העולם כולו מדפיס כספים ותחליפיו ללא הכרה. כמויות הכסף ותחליפיו לא ניתנים לכימות ולכן כל ערכי הטובין נזילים ביותר וערכים עולים ועולים (למשל באמנות או במוצרי יוקרה נדירים) למרות שלכאורה, באופן רישמי אין אינפלציה. 3.במגוון רחב מאד של מוצרים כושר היצור עבר מזמן את הביקושים. סיבות שונות לכך בין היתר האוטומציה, המחשוב, האנטרנט, כלי היצור הממוחשבים כולל מדפסות תלת מימד++. 4. יש ניתוק בין הכלכלה הקלאסית הישנה המתבססת על מחצבים ,משאבים, כוח אדם מקומי, מחסור וכן הלאה. אין משקים סגורים וגם הבנק המרכזי של כל מדינה בנפרד חסר כוח והשפעה. 5. הפחתות הריבית בעולם מיצו עצמם. פיחותים מיצו עצמם כי כולם מפחתים.
ראובן גרפיט  |  28.04.15