אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלל תעשיות רוצה למכור את גולף ב־800 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

כלל תעשיות רוצה למכור את גולף ב־800 מיליון שקל

החברה מנסה למכור את הקבוצה בשווי כמעט כפול משווייה בבורסה. על פי הערכות, גולף תימכר לפי שווי של 650 מיליון שקל. מדובר במהלך אסטרטגי שיאפשר לכת"ש להתמקד בחברות אחרות בשליטתה

29.04.2015, 06:49 | גולן חזני

כלל תעשיות (כת"ש) מעמידה את קבוצת גולףלמכירה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת האחזקות, הנשלטת על ידי לן בלווטניק, קיבלה החלטה אסטרטגית למכור את השליטה ברשת ולהתמקד בחברות אחרות של הקבוצה, בראשן כלל ביוטכנולוגיה וחברת המלט נשר. כת"ש עשויה להעמיד למכירה גם את החברה־הבת נייר חדרה (59%) בעתיד הקרוב. 

קראו עוד בכלכליסט

קסטרו ודלתא מתעניינות

כת"ש, בניהולו של אבי פישר, מחזיקה ב־62% ממניות גולף, הנסחרת בשווי של כ־450 מיליון שקל בתל אביב. עם זאת, כת"ש צפויה לדרוש שווי של כ־800 מיליון שקל לחברה. על פי ההערכות, שווי החברה, שישתקף מהתמורה שתשולם בסופו של דבר, צפוי להגיע ל־650 מיליון שקל. בין המתעניינים בגולף נמצאות רשת קסטרו, דלתא שכבר ניהלה מו"מ שלא צלח לרכישת רשת המשביר, אילנה קאופמן, המנכ"לית לשעבר של גולף, יחד עם קבוצת לבנת המחזיקה ברשת H&O, וכן קרנות השקעה דוגמת אייפקס.

גולף היא רשת קמעונאות המוכרת אופנת הלבשה ומוצרים לבית. בתחום האופנה מוצריה נמכרים תחת מגוון מותגים, בהם גולף, מקס מורטי, פולגת, אינטימה, בלו בירד וספרינט. תחום מוצרי הבית כולל מוצרי טקסטיל, כלי מטבח ושולחן, ריהוט ומוצרי קוסמטיקה. לחברה, שמחזיקה גם ברשת כיתן, יש 88 חנויות. בתחילת 2014 פרשה קאופמן, שכיהנה כמנכ"לית במשך 20 שנה. במקומה מונה לתפקיד אלי מיזרוח. מיזרוח הוביל את רכישת חברת האופנה באינטרנט עדיקה בחודש שעבר תמורת 40 מיליון שקל. בינואר רכשה גולף 67% מהפעילות העסקית של מותגי האופנה הבינלאומיים בהם טופ שופ ודורותי פרקינס, שבידי חברת סי אנד שלס של חיים סקאל, תמורת 37.5 מיליון שקל. זאת במאמץ להרחיב את היקף המותגים הבינלאומיים שלה ואת מכירותיה.

לן בלווטניק, בעל השליטה בכלל תעשיות לן בלווטניק, בעל השליטה בכלל תעשיות לן בלווטניק, בעל השליטה בכלל תעשיות

תחום הקמעונאות נחשב לתחום קשה בעל שולי רווח לא גבוהים, והמכירות בשבועות האחרונים, כפי שדיווחו מנהלי רשתות האופנה, אופיינו בחולשה יחסית. הכנסות גולף ב־2014 עמדו על 718 מיליון שקל — עלייה של 4.5% ביחס לשנה הקודמת. אך גולף לא הצליחה לתרגם את הצמיחה בהכנסות לעלייה ברווחים. הרווח הנקי בשנה החולפת הסתכם ב־35.7 מיליון שקל, ירידה של 29% לעומת 2013.

הרווח הגולמי של החברה היה 425.2 מיליון שקל, עלייה של 3% לעומת 2013. אולם, שיעור הרווחיות הגולמית ירד ב־1% ל־59.2%. הירידה מיוחסת בעיקר למבצע צוק איתן, שאילץ את החברה לרשום הוצאות חד־פעמיות בגין מלאי שהצטבר בחנויות ולהגדיל את שיעורי ההנחות הניתנות ללקוח. הרווח התפעולי נשחק ב־31% והסתכם ב־43.7 מיליון שקל. הסיבה העיקרית לירידה היתה זינוק של 24% בהוצאות ההנהלה והכלליות, בין היתר בשל מענק חד־פעמי שניתן לקאופמן ועלייה של כ־9% בהוצאות המכירה והפעלת חנויות, על רקע פתיחת הסניפים החדשים.

כת"ש נמחקה מהבורסה

כת"ש מוחזקת על ידי בלווטניק באמצעות אקסס אינדסטריז. בדצמבר האחרון קיבלה אקסס הלוואה של 2.3 מיליארד שקל מבנק דיסקונט, חברת הביטוח הראל ובנק HSBC. מתוך סכום זה, 1.8 מיליארד שקל הועברו לכת"ש ושימשו לרכישת אג"ח החברה בהיקף של 1.5 מיליארד שקל ומחיקתה הסופית מהבורסה. העסקה אפשרה לבלווטניק להחזיר חלק מ־2.6 מיליארד שקל, שהשקיע ברכישת 100% מכת"ש ב־2013–2012. ייתכן שמכירת גולף נועדה בין היתר לפרוע חלק מחוב זה ולהקטין את המינוף בקבוצה. מכת"ש לא נמסרה תגובה.

תגיות