אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זוגיותך שרדה, שלמי חצי שכר טרחה

זוגיותך שרדה, שלמי חצי שכר טרחה

לקוחה שחזרה לבעלה לאחר מספר ימים חויבה לשלם לעו"ד שהיה אמור לייצגה 27 אלף שקל

29.04.2015, 08:21 | ענת רואה

בית משפט השלום בתל אביב דחה באופן חלקי תביעה של עורך דין לתשלום שכר טרחה מלקוחה לשעבר. עו"ד רונן נגאר העוסק בתחום דיני אישות תבע מהלקוחה את מלוא השכר שעליו הוסכם, למרות שהלקוחה שחפצה להתגרש התחרטה וחזרה לזרועותיו של בעלה לאחר מספר ימים.

השכר שעליו הסכימו נגאר והלקוחה היה 50 אלף שקל והשופט עדי הדר החליט לחייב את הלקוחה לשלם רק כמחצית מהסכום, למרות שבהסכם שכר הטרחה הופיע סעיף שקבע שגם אם הטיפול המשפטי יופסק – שכר הטרחה ישולם במלואו.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

השופט הדר כתב בהחלטתו כי רצוי שעורכי דין בתחום האישות ינסחו באופן המפורט ביותר את ההסכם עם לקוחותיהם, כך שאם הם מצפים שמקדמה שניתנה להם על ידי לקוחותיהם בתחילת השירות לא תושב – הדברים יהיו ברורים ונהירים.

בפסק הדין נכתב עוד כי הסיבה להפסקת ההתקשרות לא היתה ניסיון של הלקוחה להעדיף הצעה זולה יותר או של עורך דין אחר, אלא החלטתה לנסות לשקם את הזוגיות שלה. השופט הדר הוסיף כי עורך דין ותיק ומנוסה בתחום דיני האישות יודע

שהלקוח מגיע אליו באחד מרגעיו הרגשיים הקשים ביותר, כאשר הזוגיות שלו התנפצה או עומדת להתנפץ, והוא מבקש סעד ועזרה מאדם שנראה לו באותו רגע היחיד שיכול להושיט עזרה – עורך הדין שלו.

"אם בית המשפט מצפה מעורך דין שעוסק בנושאים מסחריים רגילים, למידת אמון מוגברת ביחסיו עם לקוחו, הרי הדברים יפים שבעתיים כאשר מדובר בעורך דין שמתבקש לסייע לגברת שחשה שעולמה חרב עליה עקב חשש שזוגיותה עלולה להגיע לסיומה", כתב השופט בפסק הדין.

השופט הדר סיכם את החלטתו באמירה כי המסקנה מהתיק שלפניו היא שאין להורות על אכיפת ההסכם אלא לשלם לעורך הדין שכר ראוי על עבודתו. השכר הראוי נקבע על כ־27 אלף שקל וזה המחיר שבו תיאלץ לשאת הלקוחה שזוגיותה שרדה את המשבר.

תגיות