אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Infinidat של משה ינאי גייסה 150 מיליון דולר צילום: עמית שעל

חברת Infinidat של משה ינאי גייסה 150 מיליון דולר

הגיוס הוא לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. זהו סבב הגיוס המוסדי הראשון של החברה, בהובלת קרן ההון הפרטית TPG Growth

29.04.2015, 18:04 | אסף גלעד
Infinidat , הסטארט-אפ המבטיח של היזם הסדרתי משה ינאי, מגייס 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, ויוצא משלב החשאיות. זהו סבב הגיוס המוסדי הראשון של החברה לאחר שעד כה התקיימה מהונו האישי של ינאי, גורו אחסון מידע ששימש בעבר בתפקידים בכירים ב- IBM וב- EMC. את הסבב הנוכחי הובילה קרן ההון הפרטית TPG Growth. ב"וול סטריט ג'ורנל" טוענים כי הסיבוב נועד לחמש את החברה במספיק מזומנים עד לשלב ההנפקה. 

קראו עוד בכלכליסט

Infinidat זכתה במקום השני של פרויקט "כלכליסט" של 50 הסטארט-אפים המבטיחים ביותר בישראל לשנת 2015.

החברה הוקמה ב-2011 ופעלה עד כה מתחת לרדאר התקשורתי. ינאי הוביל קבוצת משקיעים פרטית שהשקיעה עד כה באינפינידט כ-80 מיליון דולר, כאשר הוא נטל על עצמו את החלק הארי במימון הפעילות. ההשקעה בוצעה דרך חברת MII, שאינה ישראלית.

משה ינאי, צילום: עמית שעל משה ינאי | צילום: עמית שעל משה ינאי, צילום: עמית שעל

מעט מידע פורסם עד כה על אינפינידט, ומנהלי החברה מעולם לא התראיינו לתקשורת - בין השאר בגלל רצונו של ינאי להתחרות ישירות מול שתי חברות הענק שעבד בהן בעבר. למרות שמדובר בסטארט-אפ צעיר, החברה כבר מעסיקה כ-200 עובדים ומתכוונת לגייס עוד מאה. מחזור המכירות שלה נמדד במיליוני דולרים.

מאות פטה-בייטים של מידע

אינפינידט פיתחה פתרונות אחסון שמאפשרים לארגונים גדולים במיוחד לשמור ההרים של מידע. ינאי בנה עבור EMC ו-IBM את מערכות האחסון הגדולות ביותר שלהן. הוא פיתח את סימטריקס, מערכת המאפשר שמירת מידע בדיסקים ואשכולות וירטואליים, פתרון שהכניס עד כה מיליארדי דולרים והפך את ינאי למיליארדר. במהלך ארבע השנים האחרונות ינאי שיפר את פתרון האחסון שלו ויצר בין השאר את אינפיניבוקס, קופסת האחסון המסוגלת לשמור כ-2 פטה-בייט של מידע.

פתרונות האחסון של אינפינדט כוללים בין השאר זכרונות פלאש וזכרונות קאש בנפח של מספר טרה-בייטים המיועדים למידע רגיש הזקוק לגישה מהירה. אינפיבוקס נחשבת לאחד מפתרונות האחסון היעילים והאמינים בעולם ולפי ההערכות החברה מכרה עד כה עשרות קופסאות אחסון בנפח כולל של 100 פטה בייט. החברה הגישה לא פחות ממאה בקשות פטנטים בשנים האחרונות במטרה להגן על הפיתוחים שלה. לשם בדיקת רמת האמינות של פתרון האחסון של אינפינידט, שלפי טענות החברה עולה על זו של המתחרות מארה"ב, בנה ינאי בחשאי את מרכז הנתונים הגדול בישראל, כך שיוכל לבדוק תהליכי מידע המתקיימים בחברות ענק.

 

לכאורה, איניפינידט הולכת נגד הטרנדים של התעשייה בה היא פועלת. היא מייעלת ומשפרת את פעילותם של דיסקים מגנטיים, טכנולוגיה שלא השתנתה בבסיסה מזה עשרות שנים. דיסקים מגנטים נחשבים לטכנולוגיה נחותה מכיוון שהם מכילים חלקים זזים, שאת פעילותם ניתן להאיץ עד גבול מסוים. ארגונים רבים מעדיפים לוותר עליהם לטובת אחסון בשרתים מרוחקים או על גבי רכיבי פלאש, שלהם אין חלקים נעים. ועם זאת, זכרונות פלאש הם עדיין פתרונות יקרים יותר משימוש בדיסקים מגנטיים.

 

ניתן להניח כי EMC לא תשאר חייבת ותתחרה ישירות באינפינדט, כמו גם ענקיות אחרות דוגמת היטאצ'י ונטאפ. השנים הקרובות יעידו האם ינאי יצליח ישמור על אינפינדט כחברה עצמאית, או שמא יקבל הצעה נוספת שלא יוכל לסרב לה מ- EMC או IBM.

תגיות