אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הום סנטר מתייעלת ויוצאת להסדר חוב של 400 מיליון שקל צילום: אוראל כהן

הום סנטר מתייעלת ויוצאת להסדר חוב של 400 מיליון שקל

ביוני הקרוב צריכה החברה לפרוע 57 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה - סכום שבעל השליטה אליעזר פישמן צפוי להזרים מכיסו, אלא שהפעם מתנים הבנקים את ההזרמה בהסדר כולל. הרשת הודיעה כי תסגור שישה סניפים ותקטין שטחי מסחר

30.04.2015, 07:56 | אורן פרוינד

רשת הום סנטר בדרך להסדר חוב של 400 מיליון שקל עם מחזיקי האג"ח והבנקים. הום סנטר חייבת 130 מיליון שקל למחזיקי האג"ח ו־270 מיליון שקל נוספים לבנקים (חוב של 200 מיליון שקל וערבויות נוספות של 70 מיליון שקל). ביוני הקרוב החברה צריכה לפרוע 57 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, ואין ברשותה מקורות לעמוד בתשלומים.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שקרה בשני תשלומי הקרן הקודמים, צפוי בעל השליטה בחברה אליעזר פישמן, שחובותיו לבנקים מוערכים ב־4.5 מיליארד שקל, להזרים את הכסף מכיסו - אך הפעם הבנקים מתנים את ההזרמה בהסדר חוב כללי בחברה.

מחזיקי האג"ח הודיעו אתמול על כינוס אסיפה ביום שלישי הקרוב, במטרה לדון באפשרויות להסדר חוב ולקבוע נציגות למחזיקי האג"ח. עבור פישמן מדובר בהסדר חוב שני שמתנהל מול מחזיקי האג"ח. מירלנד, חברה נוספת שבשליטתו מקבוצת כלכלית ירושלים, מנהלת בימים אלו מו"מ מתקדם להסדר חוב של מיליארד שקל מול מחזיקי האג"ח, לאחר שנפגעה מהמשבר הכלכלי ברוסיה.

הום סנטר, צילום: ערן יופי כהן הום סנטר | צילום: ערן יופי כהן הום סנטר, צילום: ערן יופי כהן

לפי נתונים של אתר סטוקר, הגופים המוסדיים מחזיקים ב־70 מיליון שקל מתוך כלל החוב למחזיקי האג"ח, והמחזיקים הגדולים הם מנורה עם אחזקה של 14 מיליון שקל, הפניקס עם אחזקה זהה, כלל עם 10 מיליון שקל ומיטב דש עם אחזקה של 10.3 מיליון שקל.

רשת הום סנטר, המונה 48 סניפים, אינה מפרסמת דו"חות, אולם בדיווח לנושים נמסר כי ב־2014 החברה הפסידה 25 מיליון שקל מול הכנסות של 750 מיליון שקל. בחודש יוני 2014 נאלץ פישמן בפעם הראשונה להזרים 50–60 מיליון שקל לקופת הום סנטר שבשליטתו, ושנה קודם לכן נקלע פישמן לסיטואציה דומה והזרים 50 מיליון שקל לרשת, כדי לאפשר לה לעמוד בתשלום של 65 מיליון שקל למחזיקי האג"ח.

האג"ח הפרטיות של הום סנטר הונפקו לגופים המוסדיים ביולי 2007, בגיוס שהיקפו עמד על 270 מיליון שקל. האג"ח נשאו ריבית שנתית של 6.1%, והחלו להיות משולמות מסוף יוני 2008 מדי שנה עד סוף 2016. החברה השתמשה בכספי הגיוס לכמה השקעות, חלקן כושלות.

בפברואר הפחיתה חברת הדירוג S&P מעלות את דירוג הרשת ל־BB והשאירה אותה ברשימת מעקב עם השלכות שליליות "עקב אתגרי נזילות בשנה הנוכחית". בהודעה מציינות האנליסטיות, תמר שטיין והילה פרלמוטר, כי "קיים פער של 20–30 מיליון שקל בין המקורות לשימושים של החברה ב־2015, וזאת גם אם תצליח לחדש את מסגרות האשראי שלה בבנקים. יכולתה של הום סנטר לעמוד בהתחייבויותיה בשנת 2015 תלויה לחלוטין במימוש מהיר יחסית של נכסים ובחידוש של קווי האשראי".

מהנהלת הום סנטר נמסר: "בימים אלה אושרה תוכנית הבראה מקיפה לרשת, שבמסגרתה ייסגרו כשישה סניפים, יוקטנו שטחים ויקוצצו עלויות. התוכנית נמצאת בשלבי אישור סופיים מול המערכת הבנקאית. החברה מנהלת דיאלוג עם המחזיקים, במטרה לשלבם במתווה תוכנית ההבראה".

תגיות