אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תבעו 8 מיליון שקל מממציא הפל-קל על בנייה רשלנית ונדחו צילום: אלכס קולומויסקי

תבעו 8 מיליון שקל מממציא הפל-קל על בנייה רשלנית ונדחו

התביעה הוגשה נגד המהנדס אלי רון בשל ליקויי בנייה וירידת ערך של מבנה בפארק התעשייה של קיסריה שתקרותיו נוצקו בשיטת הפל־קל

30.04.2015, 09:08 | דותן לוי

בית המשפט המחוזי תל אביב דחה תביעה כספית בהיקף של כ־8 מיליון שקל שהגישו החברות שלבי תעופה ועפקו אביאיישן נגד המהנדס אלי רון, ממציא שיטת הפל־קל. התביעה הוגשה בגין ליקויי בנייה וירידת ערך של מבנה שתקרותיו נוצקו בשיטת הפל־קל.

קראו עוד בכלכליסט

הקמת המבנה החלה ב־1997 בפארק התעשייה של קיסריה, בשטח כולל של 3,222 מ"ר, ותקרותיו נוצקו בשיטת הפל־קל. ב־1999 נתגלעו מחלוקות בין הקבלן ובעלי המבנה בטענה לליקויי בנייה והתקיים הליך בוררות.

בנייה בשיטת פל-קל (ארכיון), צילום: ג בנייה בשיטת פל-קל (ארכיון) | צילום: ג'ו קוט בנייה בשיטת פל-קל (ארכיון), צילום: ג

ב־2001, במהלך תקופת הבוררות, התרחש אסון ורסאי. זמן קצר לאחר האסון הופסקה הבוררות, ובמקומה הגישו החברות ששכרו את שירותיו של רון תביעה על סכום של כ־8 מיליון שקל. בתביעה נטען כי הביצוע והפיקוח על בניית התקרות במבנה נעשו באופן רשלני, בשיטת הפל־קל המסוכנת, וכי לא ניתן להשתמש במבנה.

עוד נטען בתביעה כי ירידת הערך של המבנה כתוצאה מבנייתו בשיטת הפל־קל הוערכה על ידי שמאי ב־11.7 מיליון שקל.

בתגובה לתביעה טען אלי רון באמצעות עו"ד דורון רוזנברג כי התקרות במבנה נוצקו בהתאם לתקן ופחי פל־קל שימשו כגופי מילוי בלבד, כלומר לא מדובר בשיטת הפל־קל עצמה. לבסוף, ולאחר ניסיון גישור שלא צלח, דחה בית המשפט את התביעה וקיבל את גרסתו של הנתבע.

נזכיר כי בעקבות אסון ורסאי הוגשו נגד רון ומהנדסים נוספים שהיו מעורבים בפרשה כתבי אישום ורון ריצה ארבע שנות מאסר. בנוסף נאסר השימוש בשיטת הפל־קל.

תגיות