אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קליקסופטוור נמכרת לפרנסיסקו פרטנרס ב-440 מיליון דולר

קליקסופטוור נמכרת לפרנסיסקו פרטנרס ב-440 מיליון דולר

המחיר גבוה ב-30% משווי השוק של החברה בנאסד"ק - קליקסופטוור תהפוך עם השלמת העסקה לפרטית. המנכ"ל משה בן בסט: "החברה נשארת כפי שהיא והעובדים וההנהלה ממשיכים כרגיל"

30.04.2015, 11:00 | ניר צליק

קליקסופטוור, חברת ניהול כח האדם, נמכרת לפרנסיסקו פרטנרז ב-440 מיליון דולר - 30% מעל על שווי השוק של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

במקביל לפרסום המכירה פירסמה החברה גם תוצאות מקדמיות לרבעון הראשון, ושוב הוכיחה כי היא מתקשה לעמוד בציפיות השוק. החברה רשמה הכנסות של 26-27 מיליון דולר ברבעון זה וצפויה לרשום הפסד מתואם בשורה התחתונה. ציפיות השוק היו כי החברה תרשום הכנסות של 33 מיליון דולר ורווח של כ-1סנט בשורה התחתונה.

פרופ' משה בן בסט, מנכ"ל קליקסופטוור, אמר בשיחה עם "כלכליסט" בתגובה לרכישה: "כשאתה מקבל הצעה יש כללים די ברורים. אם אתה מקבל הצעה צריך לטפל בה ומה שעושים במקרה כזה הוא לבחון הצעות אחרות. ג'פריס ריכזו את התהליך הזה והם היו צריכים לזהות אם יש גורמים אחרים שמעוניינים ומי שנראה הכי מתאים בוחרים אותו. כך הגענו לפרנסיסקו פרטנרז". ברקליס ליווו את העסקה.

אשר לעסקה עצמה אמר בן בסט כי היא לא משקפת מכירה של החברה לגוף טכנולוגי שהיא נבלעת לתוכו. "מדובר בקרן השקעות, גוף פיננסי שקונה את המניות שנמצאות בשוק הציבורי והופך להיות בעל המניות היחידי של החברה. החברה נשארת כפי שהיא והעובדים וההנהלה נשארים. בסיכומו של דבר קליקסופטוור היא אותה חברה אלא שהיא לא תהיה ציבורית. יש הרבה יתרונות וחסרונות בלהיות חברה ציבורית, כאשר אחד החסרונות הוא הלחצים הרבעוניים. הצעד שעשינו הוא להפוך לפרטיים ובמקום שהמניות יהיו בידי אלפי אנשים הן יהיו בידי קרן אחת".

בן בסט גם הזכיר את העובדה כי החברה לעתים התקשתה לעמוד בציפיות השוק: "כשאתה מוכר במיליון או 2 מיליון דולר, מספיק שאחד החוזים זז בכמה ימים ואז אתה לא מספיק להכניס אותו לרבעון מסויים, למרות שבטווח הארוך זה לא משפיע כי אתה עדיין מצליח לבצע את העסקה - אז הרכישה תאפשר לנו פחות לעסוק בלחצים הרבעוניים ולעשות גם לעשות שיפור טכנולוגי".

לעניין הישארותו בתפקיד אמר בן בסט שאחת הסיבות שפרנסיסקו פרטנרז בחרו את החברה זה הנהלת החברה והעובדים שלה. "יש כאן קבוצה נפלאה של אנשים. אני אמשיך להיות המנכ"ל של החברה ולקחת אותה לצעד הבא".

לפני שלושה חודשים פורסמו דיווחים כי החברה מקיימת מגעים למכירתה, אולם בשעתו בן בסט הכחיש את הדיווחים. בן בסט אמר אז ל"כלכליסט" כי "החברה מתקדמת יפה מאוד. אנחנו נמצאים בשיא שלנו והצמיחה שלנו מאוד חזקה והמתחרים נעלמים. אין כוונה למכור את החברה".

החברה סיימה את הרבעון הרביעי עם הכנסות של 34.5 מיליון דולר - גידול של 12% לעומת הרבעון המקביל ב-2013. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-3.6 מיליון דולר או 11 סנט לעומת 2.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. ציפיות השוק היו להכנסות של 36 מיליון דולר ורווח של 8 סנט, כך שהחברה עקפה את הציפיות בשורה התחתונה אך החמיצה אותן בעליונה.

לאורך השנים התקשתה החברה בתיאום ציפיות עם שוק ההון כאשר היא לא עמדה בתחזיותיה פעמים רבות, הן לחיוב והן לשלילה. 

הסכם (אילוסטרציה), צילום: בלומברג הסכם (אילוסטרציה) | צילום: בלומברג הסכם (אילוסטרציה), צילום: בלומברג

 

תגיות