אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השווי: 65 מיליון שקל, הגיוס: 40 מיליון שקל צילום: אריאל בשור

השווי: 65 מיליון שקל, הגיוס: 40 מיליון שקל

המוסדיים נדחקים לחברות קטנות כמו ברם, שבדרך לגיוס, וחברת הנדל"ן פרשקובסקי, שהביקוש להנפקת האג"ח שלה נסק פי שלושה מהמתוכנן

04.05.2015, 08:17 | ניר צליק

הריבית הנמוכה במשק מגבירה את הביקוש של הגופים המוסדיים לתשואה, לעתים דרך הנפקות מסוכנות יחסית של חברות קטנות יותר ובטוחות פחות. אתמול השלימה חברת הנדל"ן פרשקובסקי, הנסחרת לפי שווי של 169 מיליון שקל, הנפקת אג"ח בסדרה חדשה.  

קראו עוד בכלכליסט

החברה ביקשה לגייס 46 מיליון שקל בשלב המוסדי, אך הביקושים עמדו על 129 מיליון שקל - פי שלושה מהתכנון המקורי. אליה תצטרף ברם תעשיות פלסטיק, שעושה דרכה להנפקת אג"ח של 40 מיליון שקל בעוד שווי השוק שלה עומד על 65 מיליון שקל בלבד.  

ריבית הסגירה בהנפקה של חברת פרשקובסקי היוותה איתות נוסף לדרישה הגוברת מצד המוסדיים: זו נקבעה על 4.95% לעומת הריבית המקסימלית במכרז, שהיתה כ־6%. החברה צפויה להשלים ביום שלישי את ההנפקה לציבור.

אץ ההנפקה הובילו איפקס הנפקות בראשות אהרון סמרה ואליאב בר דוד.

השעבודים: עודפים על פרויקטים שונים

לסדרת האג"ח שהנפיקה פרשקובסקי מח"מ של 3.3 שנים, והיא מגובה בעודפים צפויים של כ־78 מיליון שקל מפרויקט למכירת 228 יחידות דיור בבאר יעקב. הפרויקט כולל ארבעה בניינים: שני מגדלי דיור בני 12 קומות, מגדל בן 17 קומות ומגדל בגובה 20 קומות. הצפי למסירה הוא שנת 2018 כאשר היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט עומד על 320 מיליון שקל, והרווח הגולמי שלו צפוי לעמוד על 38 מיליון שקל.

בימים אלה מבצעת פרשקובסקי שישה פרויקטים נוספים של נדל"ן למגורים בערים חיפה, ראשון לציון, באר יעקב, רחובות, אשקלון ונתניה.

החברה נוהגת לשעבד את הפרויקטים שלה ועל בסיסם לגייס אג"ח מהגופים המוסדיים ומהציבור. כך למשל העודפים בפרויקט צמרת ברחובות, בהיקף 23 מיליון שקל, משועבדים למחזיקי אג"ח מסדרה ג' בהיקף של 17 מיליון שקל; פרויקט גן נחום הממוקם בראשון לציון משועבד למחזיקי אג"ח מסדרה ה', שהיקפה 70 מיליון שקל, והעודפים אמורים לעמוד על 115 מיליון שקל; ופרויקט נוסף של החברה, המצוי בבאר יעקב, משועבד לסדרה ו' בהיקף 40 מיליון שקל, ובו העודפים אמורים לעמוד על 74 מיליון שקל.

ההכנסות של פרשקובסקי לשנת 2014 הסתכמו ב־344 מיליון שקל, זאת לעומת 412 מיליון שקל שהכניסה החברה בשנת 2013. גם הרווח הנקי צנח והסתכם ב־12 מיליון שקל לעומת 26 מיליון שקל ב־2013. החשש הגדול לפעילות החברה הוא ההאטה בענף הנדל"ן למגורים, אולם באופן יחסי, האג"ח שלה מגובות בנכסים שהסיכוי שיצנחו אם החברה לא תכסה את החוב אינו גבוה מדי.

מטרת ההנפקה: החלפת חוב בנקאי

התיאבון הניכר של הגופים המוסדיים לסיכון לא מסתכם בנדל"ן. גם ברם תעשיות, העוסקת בפיתוח מוצרי פלסטיק בהזרקה, בדרכה להנפקת אג"ח בהיקף של 40 מיליון שקל. החברה קיבלה דירוג +BBB יציב מחברת הדירוג מעלות.

מטרת הגיוס העיקרית של ברם היא החלפת חוב בנקאי. זאת על רקע ההנחה כי הגיוס בשוק ההון יעניק לחברה ריבית נמוכה מזו שהיא משלמת כיום לבנקים. לחברה כ־15 מיליון שקל בחלויות שוטפות עד סוף שנת 2015. יתרת הגיוס תשמש את ברם להשקעה הונית של כ־7 מיליון שקל, ו־20 מיליון שקל ינותבו למתקן ייצור חדש שלה בארה"ב.

הכנסותיה של ברם ב־2014 הסתכמו ב־96 מיליון שקל, לעומת 63 מיליון שקל ב־2013. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) הסתכם ב־13 מיליון שקל לעומת 11 מיליון שקל בשנת 2013.

החברה שבשליטת משפחת ברמלי (67%) עוסקת בייצור אריזות לתעשיית המזון, בעיקר כלים חד־פעמיים למשלוחים וכלי אחסון. אתרי הייצור שלה ממוקמים בשדרות.

הצלחתה של החברה תלויה בעיקר בצריכה העולמית, שכן בתקופות משבר מצטמצמים משלוחי המזון, ולכן החברה סובלת מירידה במכירות שלה.

ריבית הסגירה בהנפקה של חברת פרשקובסקי היוותה איתות נוסף לדרישה הגוברת מצד המוסדיים: זו נקבעה על 4.95% לעומת הריבית המקסימלית, כ־6%

בורסת ת"א, צילום: אוראל כהן בורסת ת"א | צילום: אוראל כהן בורסת ת"א, צילום: אוראל כהן

תגיות