אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצטרפת למירוץ: מנכ"לית HP לשעבר, צפויה להכריז היום על מועמדותה לנשיאות ארה"ב צילום: בלומברג

מצטרפת למירוץ: מנכ"לית HP לשעבר, צפויה להכריז היום על מועמדותה לנשיאות ארה"ב

קרלי פיורינה מעוניית לרוץ לתפקיד מטעם המפלגה הרפובליקנית ולשים במוקד הקמפיין שלה את נסיונה כאשת עסקים; בחודש שעבר היא התנגחה באישה השנייה המעוניינת במשרה כשאמרה על הילארי קלינטון: "היא לא השיגה יותר מדי"

04.05.2015, 11:28 | שירות כלכליסט
מנכ"לית HP לשעבר, קרלי פיורינה, צפויה להכריז היום (שני) על מועמדותה לתפקיד נשיאת ארה"ב מטעם המפלגה הרפובליקנית, והיא מתכננת להפוך את הניסיון שלה כמנכ"לית למוקד הקמפיין. "רק בארה"ב יכולה אישה צעירה לטפס מתפקיד המזכירה ועד לתפקיד המנכ"לית של חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם", כתבה השבוע בעמוד הפייסבוק שלה.

קראו עוד בכלכליסט

ניסיונה הקודם של פיורינה (60) להיבחר לתפקיד ציבורי נכשל כשלא הצליחה להיבחר לסנאט ב-2010, בין השאר בשל הדימוי שלה כמי שמבלה ביאכטות ובמטוסים פרטיים. אולם כעת היא מתכוונת להתבסס על היותה אשת עסקים, זאת לעומת הפוליטיקאים המשופשפים המרכיבים את צמרת המפלגה.

"הפכנו מהמשתרכים מאחור למובילי השוק", היא מתארת את שש שנות כהונתה בחברה. אולם, בניגוד לאופן שבו פיורינה מציגה עצמה, היא הוכתרה לא פעם כאחת המנכ"ליות הגרועות בהיסטוריה האמריקאית, ובסופו של דבר הודחה ב-2005 על ידי הדירקטוריון וזכתה למצנח זהב בגובה 21 מיליון דולר. בתקופת כהונתה, ההכנסות של HP אמנם הוכפלו מ-42 מיליארד דולר ל-87 מיליארד דולר, אך הרווח ירד ל-2.4 מיליארד דולר מ-3.1 מיליארד דולר. בנוסף, המניה צללה ב-50% בתקופתה בראש החברה, אך זינקה ב-6.9% יום לאחר עזיבתה.

קרלי פיורינה, מנכ"לית HP לשעבר. כתבה בפייסבוק: "רק בארה"ב יכולה אישה צעירה לטפס מתפקיד המזכירה ועד לתפקיד המנכ"לית של חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם", צילום: בלומברג קרלי פיורינה, מנכ"לית HP לשעבר. כתבה בפייסבוק: "רק בארה"ב יכולה אישה צעירה לטפס מתפקיד המזכירה ועד לתפקיד המנכ"לית של חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם" | צילום: בלומברג קרלי פיורינה, מנכ"לית HP לשעבר. כתבה בפייסבוק: "רק בארה"ב יכולה אישה צעירה לטפס מתפקיד המזכירה ועד לתפקיד המנכ"לית של חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם", צילום: בלומברג

פיורינה, שנולדה בטקסס לאם אמנית ולאב שופט פדראלי, למדה בסטנפורד ועבדה כמזכירה וכפקידת קבלה לפני שהצטרפה ל-AT&T כמנהלת זוטרה. היא עלתה בסולם הדרגות, וב-1999 מונתה למנכ"לית HP, האישה הראשונה שעמדה בראש אחת מ-50 החברות הגדולות באמריקה. הישג שכאמור הסתיים לאחר שש שנים בהדחתה.

ההתמקדות שלה על היותה אשת עסקים ממולחת עוזר לה להתנגח באישה השנייה המעוניינת להפוך לנשיאה הראשונה, הילארי קלינטון. "היא לא השיגה יותר מדי", הכריזה בכנס תומכים בחודש שעבר באיוואה. "אני ישבתי ממול ולדימיר פוטין".

תגיות