אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

לנובו יוגה 3 פרו: אם רולקס היתה מייצרת לפטופים

המחשב החדש של החברה צויד בציר מסך שנראה כמו שרשרת של שעון יוקרה, מה שתורם גם לסגנון וגם לעמידות. בנוסף, ביצועיו מעולים ואיכות התצוגה טובה במיוחד. ואולם, זמן הסוללה שלו קצר משל המתחרים

06.05.2015, 11:54 | ניצן סדן

לא קל לחדש בתחום הלפטופים, במיוחד בזירת העיצוב: התצורות ההיברידיות של מסכים מתקפלים או מתנתקים נמצאות איתנו כבר שנים, כל הזמן הופכים את המחשבים לדקים יותר וקלים יותר, משתמשים באותם חומרים ועוד; בתכל'ס, כל הלפטופים נראים פחות או יותר אותו הדבר.

קראו עוד בכלכליסט

לנובו הסינית, ששולטת בשוק המחשבים הניידים, מרשה לעצמה לנסות עיצובים לא שגרתיים מפעם לפעם - והניסוי האחרון שלה נראה כהצלחה: החברה המציאה מחדש את ציר המסך והטמיעה אותו במחשב ה-Yoga 3 Pro, לפטופ עילית מעניין שנחת לא מזמן בישראל.

עיצוב ומבנה: כנף המגנזיום

לנובו עלתה על נוסחה מוצלחת מאוד ביוגה פרו 2, המחשב הקודם בסדרה. בפרו 3 היא שוכללה משמעותית: לדגם החדש יש גוף מגנזיום בעובי ס"מ וחצי ומשקלו 1.7 ק"ג - דק יותר מהמקבוק Air ומה-XPS 13 של Dell.

נעים להכיר: יוגה 3 פרו נעים להכיר: יוגה 3 פרו נעים להכיר: יוגה 3 פרו

הבחירה במגנזיום חכמה: זהו חומר נאה למראה, שגם לא תופס טביעות אצבע. לנובו מוכרת את המחשב בגימור שמפניה, כסף, שחור או כתום. יופי הוא אמנם עניין של טעם, אבל קשה להתעלם מהנוכחות והסגנון של הלפטופ הזה. בניגוד למחשבי המגנזיום של VAIO (לשעבר סוני) וטושיבה, כאן לא מדובר בצביעה מולקולרית; שריטות ייראו על פני המחשב, כך שמומלץ לשים אותו בנרתיק ולא לזרוק אותו בתיק ביחד עם מפתחות, כדי שהוא גם יישאר יפה לאורך זמן. בפרופיל, ניתן לראות שהגב והחלק התחתון נהיים צרים יותר, בצורה זרמית ונאה שמזכירה כנף.

תצורת הציר החריגה ופרופיל המחשב תצורת הציר החריגה ופרופיל המחשב תצורת הציר החריגה ופרופיל המחשב

במקום ציר סטנדרטי, מתחבר המסך ליחידת המקלדת בשישה צילינדרים ממתכת שמאגדים ארבעה בריחים. התוצאה נראית כמו רצועת מתכת של שעון יוקרתי, עיצוב מוצלח שמבטיח גמישות ועמידות וגם איפשר להצר את פרופיל היוגה 3 פרו.

סביבת המקלדת מצופה בפולימר מחוספס דמוי גומי, שמבטיח אחיזה נוחה וגם נעים למגע. בדומה לשאר מחשבי הסדרה, גם היוגה 3 פרו הוא לפטופ היברידי בתצורת המסך המתהפך: ניתן לשטח את המסך או לסגור אותו על תחתית המחשב וליצור כך מעין טאבלט מגודל.

מחשב היוגה 3 פרו בדגם שחור מחשב היוגה 3 פרו בדגם שחור מחשב היוגה 3 פרו בדגם שחור

ממשק ומערכת הפעלה: מסך משובח

ליוגה 3 פרו יש מסך בגודל 13.3 אינץ' ולו רזולוציה של 3,200 על 1,800 פיקסל - גבוהה במיוחד ביחס לקטגוריה. המסך אמנם מבריק, אך בעל בהירות גבוהה במיוחד של 318 ניט - גבוה בהרבה משל המקבוק, אך נמוך משל ה-XPS. למסך הפרו 3 יש טווח צבעים רחב מאוד, ששקול לזה של הסרפס פרו 3 מבית מיקרוסופט.

איכות התצוגה טובה במיוחד איכות התצוגה טובה במיוחד איכות התצוגה טובה במיוחד

המקלדת עברה שיפור משמעותי מהדגם הקודם: הסידור שלה נוח, למקשים משוב טוב ואפילו התאורה שלהם שופרה. המקלדת נראית דחוסה במבט ראשון, בשל מרווח של כס"מ וחצי משני צידיה, מה שנועד לאפשר אחיזה נוחה. ואולם, המחשב נוח להקלדה ממושכת, תחום שלנובו לרוב לא מחטיאה בו.

משטח העכבר די גדול ומדויק, אך היה ניתן להגדיל אותו עוד קצת כלפי מטה, שכן למרווח שבין הדופן התחתונה שלו וקצה שלדת המחשב אין כל שימוש. קצת חבל שלנובו לא מיקמה שם נוריות חיווי לפעולה או טעינה והסתפקה בנורית זעירה בדופן המחשב, לא משהו שקל לראות כשמביטים בו מן החזית. למחשב מצלמה קדמית שמחוברת למערכת זיהוי תנועה, אותה ראינו כבר בדגמים הקודמים. גם כאן תוכלו לסובב תמונות, להיכנס בזום או לעבור בין עמודי רשת על ידי מחוות ידיים בלבד. וגם כאן, הדיוק הוא בינוני למדי - זה גימיק חביב, אך הטכנולוגיה עדיין לא מדויקת מספיק כדי להחליף את המגע הפיזי במסך.

מקלדת היוגה 3 פרו מקלדת היוגה 3 פרו מקלדת היוגה 3 פרו

ליוגה 3 פרו יש סט שקעים וחיבורים טיפוסי לקטגוריה: שלושה שקעי USB (כשאחד מהם משולב בשקע טעינה ראשי), מיני HDMI וקורא כרטיסי זיכרון.  

מולטימדיה ואפליקציות: סרט טוב

מסך היוגה 3 פרו פשוט מעולה; צפיתי בו בשני סרטים (האחד ב-FHD, השני ב-2K) שנראו נהדר - הניגודיות מצוינת, הצבעים חיים ומדויקים וזווית הצפייה טובה ומאפשרת לצפות עם חברים בקלות. ליוגה 3 פרו יש שני רמקולים מתוצרת JBL שנמצאים בחזית חלקו התחתון. עוצמת הצליל חריגה: הרמקולים של המחשב הם החזקים ביותר בקטגוריה. גם האיכות טובה מאוד, אך בעיקר בצלילים גבוהים. משום שאין בו סאב וופר ייעודי, הצלילים הנמוכים נשמעים עמומים ונבלעים ברקע. ועדיין, עוצמת הצליל יכולה למלא חדר, למי שלא אוהב אוזניות.

הרמקולים של המחשב הרמקולים של המחשב הרמקולים של המחשב

חבילת התוכנה של המחשב משעממת; היא כוללת בעיקר יישומי לנובו - לשיתוף. סנכרון עם סמארטפונים וטאבלטים, גיבוי ובקרה. למעט אפליקציית המגזינים זיניו, יישומי תרגום, טריפ אדווייזר (וכמובן אוורנוט שנמצאת על כל מחשב ווינדוס 8.1 בעולם) לא מצאנו בו אפליקציות מעניינות. לראייתי, הגיע הזמן שיצרניות ה-PC יתחילו לספק קצת יותר אפליקציות ביחד עם המכשירים שלהן. מה רע בגרסה הבסיסית של פוטושופ, למשל? או בהתקנה מראש של אפליקציות שברור שאנשים גם ככה יתקינו, כמו פייסבוק? זה לא שלנובו חריגה פה, אבל כיום את חבילת התוכנה הכי רחבה מקבלים במקבוקים של אפל. הגיע הזמן שיצרניות ה-PC יישרו קו.

ביצועים וזמן סוללה: פחות זה יותר

למחשב מעבד אינטל Core M מדגם 5Y70 (גרסה מקבילה ל-i5) בעל שתי ליבות שפועמות במהירות של 1.1 גיגה-הרץ. זה נשמע מעט, אבל חשוב לזכור שמדובר בדור האחרון של מעבדי אינטל, שמסוגל לספק ביצועים מצוינים גם בתדר נמוך יותר ולהעלות אותו לפי צורך. למשל, בעת מאמץ, יפעל המעבד ב-2.6 גיגה-הרץ, מהיר מרוב הלפטופים בשוק. הדור הנוכחי של המעבדים שם דגש על יעילות בפעולות מחשוב בסיסיות, שהן בעצם מה שאנו עושים עם המחשב רוב הזמן. ליוגה 3 פרו יש שמונה גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומרחב אחסון של החל מ-128 גיגה-בייט, בכונן SSD מהיר. יש לו גם דגמים חזקים יותר עם מרחב אחסון של חצי טרה-בייט.

ציר היוגה 3 פרו ציר היוגה 3 פרו ציר היוגה 3 פרו

החוליה הכי חלשה ברשימת החומרה של ה-3 פרו הוא מעבד גרפי אינטל 5300HD, שאמנם מציג שיפורים מהותיים על פני קודמיו ויכול להפעיל יישומים רבים ומשחקי פנאי, אך לא משחקי תלת ממד כבדים. כל עוד לא מנסים להפעיל על היוגה 3 פרו משחקים מהשורה האחרונה, הוא יעמוד בכבוד בכל משימת מחשוב סטנדרטית שתטילו עליו - גלישה, צפייה בסרטים, הפעלת תוכנות משרדיות, אפליקציות וכדומה.

המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו. יש לו מאוורר שפועל חרש ופיזור החום טוב מאוד. הסוללה תספיק לכם לשש שעות של שימוש סביר וכשש שעות וחצי בשימוש קצת יותר סגפני. מדובר בזמן סוללה סביר, אם כי ממוצע לקטגוריה; מתחריו מספקים שבע או שמונה שעות ואף עשר ויותר.

סיכום ואלטרנטיבות: לחובבי הפרימיום

היוגה פרו 3 הוא לפטופ מרשים כמעט בכל תחום. ואולם, מחשבי עילית אינם מוצרים זולים והפרו לא יוצא דופן: מחירו מתחיל ב-5,600 שקל. בנוסף, כשמשווים אותו לדגמים המקבילים של HP, אפל, Dell ואחרים, רואים שהוא שקול להם בכל תחום למעט זמן הסוללה. שש שעות וחצי זה די והותר עבור רוב המשתמשים, אך מי שצריך מחשב לטווח ארוך במיוחד עשוי להעדיף את אחד המתחרים. בתחום איכות התצוגה, זהו המחשב המרשים ביותר שהגיע למערכת "כלכליסט" ותענוג לצפות בו בסרטים ומשחקים.

תגיות