אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועידת הנדל"ן

"איך זה שאומת הסטארט-אפ לא מוצאת פיתרון לבעיית הנדל"ן?"

היזמית דליה שוסטר בוועידת הנדל"ן: "הממשלה צריכה לאמץ את נורמות העבודה של חברות ההייטק וליצור תוכניות עבודה מסודרות שיגדילו את היקף הבנייה"

06.05.2015, 11:08 | אמיתי גזית

"איך ייתכן שההון האנושי של מדינת הסטרט-אפ לא פועל כשהוא רואה את נתוני משרד הפנים על התחלות בנייה נדרשות, תוחלת חיים והגירה? איך ייתכן שאנחנו לא מצליחים להתכונן לביקושים מראש?", אלו השאלות שהציגה היום (ד') דליה שוסטר, יו"ר ובעלים קבוצת הנדל"ן נוה שוסטר בוועידת הנדל"ן של "כלכליסט". התשובה לדבריה היא הבירוקרטיה והפוליטיזציה שמונעים מהמדינה לפעול ביעילות ובהצלחה בענף הנדל"ן, כפי שפועל ענף ההיי-טק. "הסטרט-אפ הנדל"ני הוא המאכער שמושך בחוטי הוועדות המקומיות", אמרה.

בהמשך הדברים הציגה שוסטר את הניגוד בין שגשוג ענף ההייטק המתבטא בפיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך, השקעות בשווי 3.4 מיליארד (2014), ומרכזי מחקר ופיתוח של חברות ענק גלובאליות. לעומת רק 10,000 התחלות בנייה ל-1,000 תושבים, שיטה לשיווק קרקעות הגוררת עליית מחירים, ומערכת ממלכתית הלוקה בחוסר סנכרון, וחוסר שקיפות.

בנוסף לדברי שוסטר לא רק בקרקעות קיים מחסור חמור, לדבריה ענף הנדל"ן שרוי במצוקת כוח אדם "הענף הולך ומתמעט, למרות שהשכר ראוי ואף מעבר לממוצע, ולרבים מהעובדים בו אין הכשרה מקצועית" אמרה, וקראה לממשלה לפתוח בתי ספר להכשרת עובדים לענף, לפעול לשינוי תדמיתי בו ולהכניס אליו מגזרים נוספים כגון החרדים.

כפתרון לתחלואי ענף הנדל"ן קראה שוסטר לממשלה לאמץ את נורמות העבודה של חברות ההייטק, להקים גוף לניהול הענף המורכב מאנשי מקצוע ונטול פוליטיקאים תוכנית עבודה מסודרת עם יעדים מטרות, ופיקוח.

שוסטר. איך הסטארט-אפ ניישן לא מוצאת פיתרון לבעיית הנדל"ן?, צילום: נמרוד גליקמן שוסטר. איך הסטארט-אפ ניישן לא מוצאת פיתרון לבעיית הנדל"ן? | צילום: נמרוד גליקמן שוסטר. איך הסטארט-אפ ניישן לא מוצאת פיתרון לבעיית הנדל"ן?, צילום: נמרוד גליקמן

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הבעיה הגדולה היא המיסוי , המערכת הציבורית הלא יעילה בנויה כל מיסוי
לכן המחירים לא יכולים לרדת . המיסוי הוא באחוזים כך שאין שום אינטרס להגדיל את ההיצע ולהוריד את מחיר הקרקעות . כבר אין אמפטיה איש איש לביתו וכמה שיותר . הצעירים מממנים את הפוליטיקאים ואת המערכת הציבורית . המדינה דואגת שישאר להם בכיס בדיוק מה שהם צריכים על מנת לשרוד . כך שאין מה להתפלא . הבניה בפועל זה כלום . כל הכסף הולך על קרקע ומיסוי .
אזרח  |  19.08.15
5.
משפט טפשי: הענף הולך ומתמעט, למרות שהשכר ראוי ואף מעבר לממוצע
העולם הקפיטליסטי בו אנו חיים תומך בתפישה של היצע וביקוש. אם אנשים לא מסכימים לעבוד בבניין בשכר ה"ראוי" שהגברת מדברת עליו כנראה שהשכר אינו ראוי ויש להעלות אותו כדי להשיג עובדים. כוחות השוק אומרים זאת אך הגברת וחבריה מתחום הנדל"ן מתעקשים לספר סיפורים שמתאימים להם. בנושא עליית מחירי הדיור הגברת שמחה להסביר זאת בעזרת תיאורית ההיצע והביקוש, אך כשהיא מתייחסת לעובדים ותיאורית ההיצע וביקוש מצביעה על ממצא הפוך לדבריה, היא מתעלמת לפתע מתיאורית ההיצע והביקוש.
אדם שפוי  |  18.08.15
לכל התגובות