אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס Disrupt 2015: מאוזניות שממליצות על שירים ועד סופר-אייפון

באירוע הסטארט-אפים הגדול הוצגו פיתוחים מעניינים במיוחד - ביניהם אוזניות שלומדות את טעמכם המוזיקלי, כיסוי לאייפון שמשפר את הביצועים ויכולות הצילום שלו, מדפסת 3D קטנה שמדפיסה רקמות חיות ועוד

06.05.2015, 11:11 | נמרוד צוק, ניו יורק
כנס Disrupt NTY של בלוג הטכנולוגיה TechCrunch נפתח השבוע באולם "מנהטן סנטר" בניו יורק. משתתפים בו בכירים בעמק הסיליקון ויותר מ-150 חברות סטארט-אפ בתחילת הדרך שהגיעו להציג את מוצריהן, לחפש משקיעים ושותפים.

קראו עוד בכלכליסט

הכנס מתקיים בפעם החמישית, במקביל לשתי מהדורות נוספות שלו שנערכות בסן פרנסיסקו ובבייג'ינג, כאשר השנה יש בין החברות המציגות שבעה סטארט-אפים ישראלים, שניים מהם משתתפים בתחרות.

מבין החברות המעניינות יותר שראינו ביום הראשון של הכנס היו כמה יצרניות חומרה: חברת BioBots מפילדלפיה, למשל, מפתחת מדפסת תלת ממד ליצירה של רקמות חיות לשימושים רפואיים ומחקר ביולוגי. היא נראית כמו מדפסת 3D שולחנית קומפקטית פשוטה ומחירה עומד על 25 אלף דולר.

חברה אחרת, nexpaq מלוס אנג'לס, פיתחה כיסוי מודולרי לסמארטפון, בסגנון פרויקט Ara של גוגל, אבל כזה שלא מתיימר להחליף את הטלפון כולו אלא מתחבר למכשיר האייפון או הסמסונג גלקסי ומאפשר להוסיף לו רכיבים שונים כגון פלאש רב עוצמה, רמקול חזק יותר, סוללה נוספת או כרטיס זיכרון. החברה גייסה בימים האחרונים יותר ממאה אלף דולר בקיקסטארטר. לדברי סטיב ספרוביק, אחד ממנהליה, המוצר יושק בנובמבר, ב-89 דולר ליחידה. "זה אולי נראה מעט מסורבל אבל למעשה הוא לא מוסיף לעובי המכשיר יותר מכל נרתיק טלפון גדול אחר", אמר ל"כלכליסט".

שיפור האייפון, בסגנון ARA של גוגל, צילום: נמרוד צוק שיפור האייפון, בסגנון ARA של גוגל | צילום: נמרוד צוק שיפור האייפון, בסגנון ARA של גוגל, צילום: נמרוד צוק

מורשת טסלה פותח כיסוי לאייפון שמטעין אותו מחשמל שבאוויר הכיסוי ממיר גלי רדיו לאנרגיה חשמלית. לטענת החברה המפתחת, הכיסוי לוכד גלים מגורמים שונים - מ-WiFi, דרך בלוטות' ושידורי סלולר ועד לגלים מאנטנת המכשיר עצמו. האם זו ראשיתה של מהפכה טכנולוגית? הראל עילם, 18 תגובותלכתבה המלאה
חברה נוספת מבין המציגות שמפתחת כיסוי טלפון בעל פוטנציאל לפריצת דרך היא ניקולה לאבס שמגיעה מקולומבוס, אוהיו. המוצר הוא כיסוי לאייפון 6 שיודע לקלוט גלי רדיו של שידורי WiFi, בלוטות' ו-LTE ולהמיר אותם לחשמל. הטכנולוגיה של החברה אמורה להוסיף עד 30% לחיי הסוללה של המכשיר. לדברי מייסדיה, המוצר יושק עוד חודש בקמפיין קיקסטארטר, יעלה 99 דולר ויגיע לשוק כבר בחצי השנה הקרובה.  

עוד יצרנית חומרה מעניינת היא Aivvy הקליפורנית של היזם איזק מאו, שפיתחה אוזניות אוטונומיות שפועלות ללא צורך בנגן חיצוני ואמורות ללמוד את הרגלי ההאזנה של המשתמש ולספק לו מוזיקה שמתאימה לטעם שלו. הן מתחברות לאינטרנט דרך WiFi, מכילות 32 גיגה-בייט לשמירת שירים להאזנה באופליין, מחזיקות מעמד עד 40 שעות ללא טעינה וכוללות מנגנון סינון רעשים. השליטה בנגינה נעשית באמצעות אפליקציה או באמצעות שתי חוגות ושני משטחים רגישים למגע שמשולבים בהן, ועדכון מאגר השירים מתבצע אוטומטית דרך הענן כאשר המערכת לומדת את טעם המשתמש ומוסיפה לו חומרים נוספים. החברה גייסה חצי מיליון דולר ממשקיעים וסיימה לפני שבוע לגייס 188 אלף דולר נוספים דרך קיקסטארטר. "זו דרך פשוטה להאזין למוזיקה שלא דורשת ממך לעשות כמעט כלום. האוזניות מגיעות עם מקום ל-3,000 שירים וכל פעם שתחבר אותן לאינטרנט הן יבדקו למה הקשבת ויעדכנו את המאגר", אמר לנו מאו.

אוזניות שלומדות את טעמכם המוזיקלי, צילום: נמרוד צוק אוזניות שלומדות את טעמכם המוזיקלי | צילום: נמרוד צוק אוזניות שלומדות את טעמכם המוזיקלי, צילום: נמרוד צוק

מבין האפליקציות שהוצגו בתערוכה, אחת המעניינות היתה Nutrimatix של היזם סרג'יו רדובצ'יץ' - מערכת שמתחברת לצמידי כושר כגון פיטביט, Jawbone או Strava, מחברת את המידע שנשאב מהן לנתונים שהמשתמש מספק על מצבו הגופני ומספקת המלצות על סוגי ומינוני תוספי התזונה שמומלץ לו לקחת. מי שמעוניין יכול לחסוך את ההליכה לחנות ולהזמין אותם ישירות מהחברה.

תחום אחרון שזכה לנוכחות חזקה בתערוכה היו יישומי בינה מלאכותית - חברת Peruse של היזם לוק גוצלינג, לדוגמה, פיתחה טכנולוגיה שסורקת את המסמכים במערכות המידע הארגוניות ומאפשרת לקבל נתונים מתוכם באמצעות שאילתות בשפה טבעית, וחברת Vimofit שהקים הואן לו, וכבר גייסה השקעה בהיקף של כמיליון דולר, עובדת על אפליקציית כושר לשעונים חכמים (אפל ווטש ומכשירי אנדרואיד Ware) שתדע להבין בעצמה את סוג האימון של המשתמש על פי התנועות שהוא מבצע ולספק לו הדרכה מתאימה ומידע רלוונטי.

תגיות