אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שנה בלבד: בורדרפרי נמכרת לפי שווי נמוך ב־8% מהשווי בהנפקה

אחרי שנה בלבד: בורדרפרי נמכרת לפי שווי נמוך ב־8% מהשווי בהנפקה

פיטני בווס האמריקאית רוכשת את חברת המסחר האלקטרוני הישראלית לפי שווי של 450 מיליון דולר. בורדרפרי הונפקה במרץ 2014 בנאסד"ק ומאז קרסה מנייתה ב־57% עד לשווי של 216 מיליון דולר בעקבות תוצאות חלשות

07.05.2015, 08:37 | ניר צליק ואסף גלעד

בורדרפרי ((Borderfree נמכרת לפיטני בווס (Pitney Bowes) לפי שווי של 450 מיליון דולר — פרמיה של מעל ל־50% על שווי השוק של החברה, שעמד על 216 מיליון דולר לפני המכירה. לאחר הצעת של פיטני בווס זינקה מניית בורדרפרי ב־105%. 

קראו עוד בכלכליסט

במרץ 2014 הונפקה בורדרפרי, חברת המסחר האלקטרוני, בנאסד"ק וגייסה 80 מיליון דולר לפי שווי של 490 מיליון דולר. מאז צנח מחיר המניה ב־57%.

המכירה לפיטני בווס, חברת המסחר האלקטרוני האמריקאית הנסחרת לפי שווי של 4.6 מיליארד דולר, בוצעה לפי מחיר של 14 דולר למניה, ירידה של 12.5% לעומת מחיר של 16 דולר בהנפקה הראשונית.

אחזקות קרן פיטנגו שוות 117 מיליון דולר

עם בעלי המניות הגדולים בחברה נמנות קרן פיטנגו הישראלית עם 26% בשווי 117 מיליון דולר, קרן אדאמס האמריקאית המחזיקה ב־17% בשווי 77 מיליון דולר וקרן דלתא המחזיקה ב־10% בשווי 44 מיליון דולר. מנכ"ל החברה מייק דה סימון מחזיק ב־3.5% בשווי 16 מיליון דולר.

פעמים רבות חברות נמכרות מיד אחרי הגשת התשקיף לקראת ההנפקה, אולם חברות שנמכרות אחרי שנה בלבד מאז הנפקתן הן נדירות יותר. החברה האחרונה שנמכרה זמן כה מועט אחרי ההנפקה היתה מדיה מיינד. החברה הונפקה באוגוסט 2010 לפי שווי של 206 מיליון דולר ונמכרה ביוני 2011 ב־520 מיליון דולר.

 

הכנסות בורדרפרי ירדו ב־7.5% ברבעון הראשון

במקביל למכירה פרסמה בורדרפרי את תוצאות הרבעון הראשון. החברה לא הצליחה לרשום צמיחה גבוהה מספיק ורשמה הפסדים חוזרים ונשנים בשורה התחתונה. הכנסות בורדרפרי הסתכמו ב־24.8 מיליון דולר, ירידה של 7.5% לעומת הרבעון המקביל. ההפסד המתואם הסתכם ב־2.9 מיליון דולר לעומת הפסד של כ־100 אלף דולר ברבעון המקביל. קופת המזומנים של החברה הכילה כ־72 מיליון דולר. הבעיה העיקרית של בורדרפרי כחברה ציבורית היתה העובדה כי לצד רבעונים מוצלחים היא רשמה רבעונים שבהם היא החמיצה בצורה קשה את תחזיות השוק, ובאופן כללי קשה היה לצפות את רמת ההכנסות שלה.

בורדרפרי הוקמה ב־1999 על ידי יובל טל, כיום מנכ"ל פאיוניר. היא התחילה את דרכה תחת השם E4X, וסיפקה שירותי המרת מטבעות לאתרי מסחר אלקטרוניים ברחבי העולם ואפשרה להם לא להתעסק בהמרת המטבעות השונים, אלא להציג מחירים במטבעות מקומיים, ולקבל את התמורה בדולרים.

כיום היא מאפשרת למשתמשים מחוץ לארה"ב, שגולשים באתרי קמעונאות אמריקאיים, לראות את המחיר במטבע המקומי של מדינתם באופן שמשקף את עלות המוצר הסופית כולל מכס ולשלם באמצעות כרטיס אשראי מקומי. בנוסף לטיפול בסליקת התשלומים, מטפלת בורדרפרי עבור הרשתות גם במשלוח הסחורות והמוצרים, ניהול סיכונים, ניהול לוגיסטי ושירות לקוחות. מטה בורדרפרי ממוקם בניו יורק והחברה מעסיקה גם 55 עובדים במרכז פיתוח בישראל. בסך הכל מעסיקה בורדרפרי 189 עובדים.

מייק דה סימון מנכ"ל ברודרפריי מייק דה סימון מנכ"ל ברודרפריי מייק דה סימון מנכ"ל ברודרפריי

תגיות