אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט משוויצה: כך נראית מערכת הפעלה חוצת-פלטפורמות

מיקרוסופט משוויצה: כך נראית מערכת הפעלה חוצת-פלטפורמות

יכולות ווינדוס 10 נראות מרשימות במיוחד: החברה הדגימה איך מסך הבית בסמארטפון ווינדוס הופך להיות תפריט ה-Start בלפטופ, מתחבר לסטרימר - ואיך הטלפון הופך למשטח עכבר ומקלדת עבור מכשירים אחרים

07.05.2015, 12:18 | הראל עילם
מיקרוסופט הדגימה לראשונה את אפליקציית Continuum - המאפשרת לטלפונים חכמים המריצים את ווינדוס 10 לתפקד כמחשב אישי לכל דבר - בכנס המפתחים Ignite שנערך השבוע בשיקגו. לפי אתר TheVerge, האפליקציה החדשה "מרגישה כמו העתיד".

קראו עוד בכלכליסט

מיקרוסופט הכריזה על האפליקציה בספטמבר האחרון, אבל דיברה עליה בקווים כלליים במיוחד כאפליקציה שמסוגלת "לטשטש את הגבולות בין הפלטפורמות השונות", לדברי ג'ו בלפיור, ראש חטיבת מערכות ההפעלה.

בפברואר האחרון החברה השיקה את גרסת ה-Preview המוקדמת לווינדוס 10 לטלפונים, אבל היא לא כללה את Continuum. כך שלא היה ברור מה האפליקציה מסוגלת לעשות.

מסך הבית של ווינדוס פון הופך לתפריט ה-Start במחשב מסך הבית של ווינדוס פון הופך לתפריט ה-Start במחשב מסך הבית של ווינדוס פון הופך לתפריט ה-Start במחשב

כעת עולה כי האפליקציה החדשה תאפשר למשתמשים להריץ אפליקציות אוניברסליות ולהזרים אותם לכל מסך שירצו – דרך טכנולוגיית Miracast או כבל HDMI. המערכת תתאים את האפליקציה בזמן אמת בהתאם לגודל המסך שהאפליקציה רצה עליה, ואמצעי השליטה הזמינים לה. אם מדובר במסך חיצוני בלבד, הטלפון יוכל לתפקד כבקר, כאשר מסך המגע יהפוך להיות משטח עכבר מגודל והמקלדת הווירטואלית שלו תשמש להזנת טקסט.

האפליקציה מסוגלת להתאים לא רק את הגודל והשליטה של אפליקציות אחרות, אלא גם את כל הממשק של מערכת ההפעלה. על גבי המסך הקטן של הטלפון הממשק ישמור על עיצוב האריחים המוכר של ווינדוס פון, אבל אם הטלפון יתחבר למסך גדול יותר הממשק יותאם אוטומטית לעיצוב שולחן העבודה של ווינדוס 8/10. המעבר בין שני הממשקים חלק לחלוטין, ומאפשר לטלפון בפועל לתפקד כמחשב האישי שלכם, כאשר הוא מספק את כל כוח העיבוד ורק משדר את הנתונים למסך חיצוני או טלוויזיה.

מיקרוסופט Continuum מיקרוסופט Continuum מיקרוסופט Continuum

Continuum אפילו תאפשר לכם לעבוד על גבי שני מסכים בו זמנית - למשל, להזרים וידאו מהטלפון למסך ובו זמנית לאפשר לטלפון להריץ ולהציג אפליקציות אחרות, כך שתוכלו לצפות בסרט על גבי המסך הגדול ולערוך מיילים על גבי הטלפון.

אפליקציית Continuum אינה מיועדת רק לטלפונים: הגרסה השולחנית הצנועה יותר תתאים את הממשק בצורה שוטפת בהתאם למחברים המחוברים למחשב השולחני, ותאפשר לכם לנתק או לחבר מקלדת בלוטות' למשל ולהמשיך לעבוד ללא הפרעה.

החברה מייעדת את האפליקציה בעיקר עבור מדינות כגון סין והודו, שבהן יש יותר משתמשי מובייל ממשתמשי מחשבים. בלפיור אמר בכנס Build: "עם Continuum, כל טלפון יוכל להיות מחשב. חשבו על ההשפעה של זה על מדינות שהן Mobile-first".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
לירון גיל
אתה אולי צודק לגבי צרכני אפל השבויים בקונספט ומאוהבים במוצרי אפל, אבל כמישהו שעובד המון עם מוצרי אפל, אני יכול להבטיח לך, שאם היום הייתי צריך להחליט עם ללכת עם Apple או ללכת עם Microsoft, אין לי ספק בכלל שהייתי בוחר במיקרוסופט (בניגוד למצב שהיה לפני שנתיים-שלוש). בעיקר כאשר מדובר באירגון גדול. * אחידות המלאה של מערכות ההפעלה * אפשרות להעביר את _כל_ התוכנות שלך גם למובייל * אינטגרציה מלאה של כל המכשירים דרך Active Directrory * תמחור של MDM לפי משתמש ולא לפי מכשיר 4 סיבות שכל איש IT חולם עכשיו להעיף לעזאזל את כל מחשבי ה Mac ומכשירי iOS וה Android מהארגון, ולהשאר רק עם טלפונים, טאבלטים ומחשבים של ווינדוז. אני מבטיח לך שתוך שנתיים הם מכפילים את נתח השוק שלהם במובייל, ולדעתי הרבה יותר מזה. לדעתי עד סוף 2018, הם ישלטו לפחות ב- 10% משוק המובייל, ויורידו את התח השוק של המחשבים של אפל בעשרות אחוזים לעומת מה שהוא היום.
צ , סדום  |  10.05.15
5.
מגיב 3, השאלה היא אם אתה רציני.
כן, אפל עושים התאמות ממשק מסויימות בין מעאכת ההפעלה של הסמארטפון והטבלט לבי זו של המחשבים השולחניים והיא מאפשרת להמשיך פעולות מסויימות שהתחלת במכשיר אחד במכשיר אחר אבל עדיין מדובר על שתי מערכות נפרדות לגמרי (עניין הענן הוא ממש לא המצאה של אפל, קיים בכל המערכות ובסה"כ מסנכרן קבצים בין מכשירים שונים). מה שמייקרוסופט עושים זה תאימות כמעט מלאה בין המערכות כשמלבד אפליקציות אוניברסליות שרצות על כל המערכות (באפל אי אפשר להריץ אפליקציית iOS ב OSX ואפילו לא אפליקציה יעודית לאייפד על אייפון) והתאמת ממשק המשתמש של כל התקן לגודל מסך משתנה. כאן לא מדובר על המשך של קריאת מאמר שהתחלת באייפון על המחשב אלא על שימוש בסמארטפון כמחשב ע"י חיבור למסך גדול תוך התאמת הממשק, הן של המערכת והן של האפליקציות ובנוסף הפיכת הסמארטפון לכלי שליטה במערכת. האינטגרציה המועטה שיש לאפל לא מץקרבת אפילו לאמת התחכום של חלונות 10.
אמיר  |  07.05.15
4.
ווינדוס פון וכול השאר
ווינדוס פון , מגרד בקושי 3 אחוזי שוק עולמי אחרי זמן שוק של מספר שנים תוך שימוש בחומרה מצוינת, את הדגמים של נוקיה (ז"ל) אפשר לקנות בחצי מחיר , מדובר על שוק לא רלוונטי , גם הPC וגם ווינדוס פון לא ישנו כלום . צרכני אפל לא יגעו בעסק הזה עם מקל באורך של 10 מטר, צרכני אנדרואיד יצטרכו הרבה סיבות להחליף מערכת הפעלה, ולמרות שאנדרואיד היא לא מערכת הפעלה מושלמת היא בהיתקדמות לאורך שנים. בקיצור - אוויר חם , אבל אולי אם ג'ו בלפיור ישנה את התיסרוקת זה יעזור :-)
ירון גיל  |  07.05.15
2.
לא בדיוק אפליקציה, אלא יותר תכונה של מערכת ההפעלה, עדיף מאוחר מלעולם לא.
וכן זוהי תכונה מודולארית מתבקשת, לא מעט חברות עשו קונספטים, הציגו את חזונם (מוזילה, קנוניקל, וכד') אבל יפה שמיקרוסופט הבינה את הפוטנציאל שיש לה והחליטה לנצל את היתרון שלה כיצרנית מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר. כעת האתגר יהיה בייצור מכשירים מבוססי חומרה עם כוח עיבוד שיאפשרו למשתמש לנצל את המכשיר שבכיס לחוויית שימוש שהיא ממש כמו PC, אבל עד אז יש למיקרוסופט (וגם למתחרות) עוד המון אתגרים. התייחסתי לסוגיות הללו ולבעיות הטכנולוגיות גם במאמר משלי לאחר האירוע של מיקרוסופט: http://avi-b.com/microsoft-build-2015-keynote-whats-new/ שיהיה להם בהצלחה, תחרות בהחלט טובה לצרכן.
Avi  |  07.05.15
לכל התגובות