אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רבעון ראשון לקורנית: עקפה את התחזיות עם צמיחה של 33% בהכנסות צילום: תומי הרפז

רבעון ראשון לקורנית: עקפה את התחזיות עם צמיחה של 33% בהכנסות

חברת הדפוס הדיגיטלי לבדים רשמה ברבעון הראשון הכנסות של 17.6 מיליון דולר. החברה עברה לרווח של 900 אלף דולר - לאחר הפסד של 1.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד

07.05.2015, 13:10 | ניר צליק

קורנית, חברת הדפוס הדיגיטלי לבדים, פירסמה אתמול בלילה את דו"חותיה לרבעון הראשון, שגם היה הרבעון הראשון שלה כחברה ציבורית - ועקפה את תחזיות השוק.  

קראו עוד בכלכליסט

הכנסותיה של קורנית ברבעון הראשון עלו בכ- 32.8% והסתכמו בכ-17.6 מיליון דולר, בהשוואה לכ-13.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ציפיות השוק היו להכנסות של 17.2 מיליון דולר. הגידול במכירות נבע משילוב של מכירות גבוהות יותר של מערכות הדפסה, צמיחה במכירות של דיו ומוצרים מתכלים, וכן בעלייה בהיקף ההכנסות משירותים.

הרווח הנקי המתואם ברבעון הראשון של 2015 הסתכם בכ-900 אלף דולר, או 8 סנט למניה, לעומת הפסד של 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. ציפיות השוק היו לאיזון ברווח למניה כך שהחברה עקפה את ציפיות השוק גם בשורה התחתונה.

קורנית צופה לרבעון השני הכנסות של 19.5-22.5 מיליון דולר, קרי, אמצע טווח תחזית של 21 מיליון דולר, כאשר ציפיות השוק עומדות על הכנסות של 21.4 מיליון דולר. לכאורה, מדובר בתחזית נמוכה מעט מציפיות השוק אולם על רקע העובדה כי החברה עקפה את הציפיות ברבעון הנוכחי בכ-400 אלף דולר, הרי שלמעשה קורנית עומדת בציפיות השוק בהתחשב בשני הרבעונים, הראשון והשני.

גבי זליגסון, צילום: תומי הרפז גבי זליגסון | צילום: תומי הרפז גבי זליגסון, צילום: תומי הרפז

קורנית גייסה בתחילת אפריל 71 מיליון דולר לפי שווי של 308 מיליון דולר. ביום הראשון למסחר זינק שווי החברה לכ-400 מיליון דולר, וכיום היא נסחרת לפי שווי של 389 מיליון דולר.

אחת הנהנות הגדולות מההנפקה היא קרן פורטיסימו בניהולו של יובל כהן, שהשקיעה בקורנית לאורך השנים 20 מיליון דולר מאז הקמתה ב־2003. שווי אחזקתה (50.5%) של פורטיסימו בקורנית עומד כעת על 211 מיליון דולר. משקיעים נוספים בקורנית הם משה נור (4.4%), ששווי אחזקתו זינק ל־17.7 מיליון דולר; גבי ויינשטוק (4.7%), שאחזקתו הגיעה לשווי של 18.9 מיליון דולר; וקבוצת יהל (3.8%), שאחזקתה הגיעה לשווי של 15.3 מיליון דולר.

קורנית מנוהלת על ידי גבי זליגסון, שבשנים 2013–2006 כיהן כמנכ"ל נובה מכשירי מדידה, המספקת ציוד מדידה לתעשיית השבבים. זליגסון מונה למנכ"ל נובה כאשר שווי השוק שלה עמד על 30 מיליון דולר. הוא עזב אותה כאשר שווי השוק שלה כבר עמד על 273 מיליון דולר, אחרי ששינה את המתווה העסקי שלה והעביר אותה לרווחיות.

"ההנפקה בנאסד"ק מרגשת מאוד", אמר זליגסון ל"כלכליסט". "פגשנו משקיעים מהשורה הראשונה בוול סטריט. מה שעזר בתהליך הוא גם המוניטין שלי ושל גיא אבידן (סמנכ"ל הכספים - נ"צ), אבל הרושם האדיר היה בגלל החברה וההזדמנות לעשות שינוי בתחום ניהול המלאים בשוק הטקסטיל".

קורנית היא יצרנית מדפסות שמיועדות בעיקר לשוק הלבוש המוגמר וההדפסה על בגדים. הטכנולוגיה ששולטת כיום בשוק, דפוס המשי, נמצאת במגמת ירידה, והיא מאופיינת ברזולוציית הדפסה נמוכה אך עם תפוקת הדפסה גבוהה. מנגד, פתרונות הדפוס הדיגיטלי בטכנולוגיית הזרקת דיו תופסים נתח הולך וגדל מהשוק.

בזכות מכירת דיו למדפסות נהנית קורנית גם מהכנסות חוזרות. היתרונות המרכזיים של המדפסות של קורנית הם היכולת לקלוט קובץ גרפי מכל מקור דיגיטלי, הדפסה במיליוני גוונים, והדפסה על בדים כהים באמצעות שימוש בדיו לבן שפותח על ידי החברה ונרשם כפטנט.

תגיות