אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חגי בדש: "הסביבה הכלכלית והפיננסית הנוכחית תומכת בהעלאת החשיפה למניות" צילום: נמרוד גליקמן

חגי בדש: "הסביבה הכלכלית והפיננסית הנוכחית תומכת בהעלאת החשיפה למניות"

מנכ"ל פסגות התייחס בכנס לסביבת הריבית הנמוכה וציין כי מגמת הסטת הכספים מפיקדונות בבנק לקרנות נאמנות, תעודות סל ופוליסות חיסכון תימשך עד סוף השנה: "פסגות מנהל כיום כחצי מיליארד שקל בפוליסות החיסכון ועד סוף השנה נגיע למעל למיליארד שקל"

12.05.2015, 12:24 | רחלי בינדמן
"בישראל קיימת בעיית חיסכון - הן במישור הפנסיוני והן במישור הוולונטרי. שילוב הכוחות בין התעשייה הפיננסית אשר מחויבת לסייע לחוסכים להימנע מטעויות פיננסיות נפוצות והמדינה אשר תפקידה לפעול לקידום החינוך הפיננסי בישראל, יחד עם המשך הגברת המודעות בקרב ציבור החוסכים, יוכלו לסייע לצמצום הבעיה". כך אמר היום מנכ"ל פסגות בית השקעות, חגי בדש, בכנס הסוכנים השנתי של בית ההשקעות בשיתוף "עדיף".

קראו עוד בכלכליסט

לדברי בדש, ניצני הגדלת חיסכון כבר נראים בקרב הציבור, אם כי עדיין במספרים נמוכים. "כיום, חצי שנה בלבד לאחר שהחל פסגות לשווק פוליסות חיסכון (מוצר חיסכון לטווח בינוני וארוך הניתן לשווק רק על ידי בעלי רישיון מבטח – ר"ב), הוא מנהל בהן כחצי מיליארד שקל, זאת כאשר הענף כולו מנהל כ-14 מיליארד שקל על פי הערכות. עד סוף השנה ינהל פסגות מעל למיליארד שקל בפוליסות החיסכון", אמר בדש בכנס.

מהנתונים שהציג בדש בכנס עולה כי עד כה, כשנה וחצי בלבד מאז שהחלה החברה לשווק מוצרי ביטוח, מונה התיק שלה קרוב ל-9,000 פוליסות עם היקף פרמיות שנתי של כ-20 מיליון שקל. פסגות משווק את מוצריו הן באמצעות סוכני ביטוח והן באמצעות מכירות ישירות, והוא בית ההשקעות הראשון שקיבל, בשנת 2013, רישיון למכירת ביטוח ממשרד האוצר. באחרונה קיבל גם בית ההשקעות אלטשולר שחם רישיון מבטח והחל לשווק פוליסות חיסכון.

בדש. "עד סוף השנה ינהל פסגות מעל למיליארד שקל בפוליסות החיסכון", צילום: אוראל כהן בדש. "עד סוף השנה ינהל פסגות מעל למיליארד שקל בפוליסות החיסכון" | צילום: אוראל כהן בדש. "עד סוף השנה ינהל פסגות מעל למיליארד שקל בפוליסות החיסכון", צילום: אוראל כהן

בהמשך התייחס בדש לסביבת הריבית והאינפלציה הנמוכות ולצורך להתאים את תיק נכסי הציבור לסביבה החדשה. "תיק נכסי הציבור בישראל הגיע השנה לשיא כל הזמנים - למעלה מ-3.2 טריליון שקל. מתוכו, החלק המרכזי ביותר נמצא בחסכונות לטווח ארוך המהווים כ-40% מהתיק, כאשר סגמנט זה יותר מהכפיל את עצמו בעשור האחרון. מרכיב נוסף הינו הפיקדונות בבנקים, "הר שקלים" שמונה כיום כ-900 מיליארד המוחזקים בריבית אפסית. למעלה מ-40 מיליארד שקלים יצאו מהפיקדונות בשנה האחרונה בעיקר לקרנות נאמנות, תעודות סל, פוליסות חיסכון ותיקים מנוהלים, ואנו צופים כי המגמה תימשך".

עוד התייחס בדש בדבריו לדרך בה ניתן לייצר תשואה ריאלית חיובית עבור ציבור החוסכים בישראל. "הסביבה הכלכלית והפיננסית הנוכחית תומכת בהעלאת החשיפה למניות תוך סלקטיביות בהשקעה בין המדינות, הסקטורים והחברות השונות. יש גם מקום להמשיך ולהעלות את שיעור החשיפה לחו"ל בתיקים, וכן להגדיל את הרכיב הלא סחיר, זאת לצד שמירה על נזילות גבוהה וניהול סיכוני המח"מ והאשראי ברכיב האג"ח".

"בנוגע להגדלת החשיפה לחו"ל, יש גם מקום לגוון את תמהיל ההשקעה" הרחיב בדש. "חו"ל זה לא רק מניות, היום זה גם אג"ח. בשנה האחרונה התשואות בישראל ירדו בחדות והן אף נמוכות מהתשואות בארה"ב לדוגמה, עובדה המאפשרת להיחשף להיצע רחב ולהשיג תשואה עודפת ללא הגדלת הסיכון", סיכם.

תגיות