אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקת ורייזון-AOL: שלום לפנסיונרים ועקרות הבית

עסקת ורייזון-AOL: שלום לפנסיונרים ועקרות הבית

רכישתה של AOL בידי ורייזון מחסלת את האפשרות שהחברה תשוב להיות שחקן עצמאי בשוק האינטרנט

12.05.2015, 20:20 | רפאל קאהאן

המיזוג השני בהיסטוריה של AOL הוא אקורד סיום לא מרשים לאחת החברות שאחראיות להפיכת האינטרנט למוצר נגיש לכל עקרת בית ופנסיונר.

קראו עוד בכלכליסט

AOL החלה את דרכה ב־1983 כמיזם למכירת משחקי וידיאו מקוון עבור קונסולת האטארי 2600. היא הוקמה בידי ביל פון מייסטר וסיפקה ללקוחותיה מודם שהתחבר לקונסולה ואפשר להוריד משחקים בעלות של דולר בודד.

לאחר התפוצצות בועת משחקי החברה שינתה את שמה והפכה ל־Quantum Computer Services, והחלה לספק שירות גישה מקוון למחשבי קומודור. השירות התרחב למחשבי PC ואפל, ב־1989 החברה שינתה את שמה שוב, לאמריקה אונליין (AOL), וחרתה על דגלה לספק שירות גישה לאינטרנט ללקוחות שלא מבינים במחשבים.

מנכ"ל AOL טים ארמסטרונג, צילום: בלומברג מנכ"ל AOL טים ארמסטרונג | צילום: בלומברג מנכ"ל AOL טים ארמסטרונג, צילום: בלומברג

ב־1991 החליף סטיב קייס את המנכ"ל המייסד ג'ים קימסי, והחל במהפך שהפך את AOL לחלוצת האינטרנט. החברה לא הפסיקה להתרחב ואף התחילה במסע קניות טכנולוגי שזכור היטב בישראל, שכלל את רכישת מיראביליס ב־1997 עבור 407 מיליון דולר.

ב־2000 המיזוג שלה עם טיים וורנר והתפוצצות בועת הדוט־קום גרמו ל־AOL לדעוך. הסיבה העיקרית לכך היא כישלונה בזיהוי הטרנדים הבולטים בעולם הטכנולוגיה בשנים הבאות. למעשה, כמעט אין שינוי שהיא לא החמיצה: המעבר למובייל, עידן הפס הרחב ובעיקר התפתחות המדיה והרשתות החברתיות.

במקביל היא החליפה מנכ"לים השכם והערב עד לאחר הפרידה מטיים וורנר ב־2009, אז מונה טים ארמסטרונג למנכ"ל. ארמסטרונג מיקד מחדש את עסקיה לתוכן ופרסום מקוון בעזרת סדרה של רכישות, שהבולטת בהן היתה אתר החדשות הפינגטון פוסט. הבחירה הזאת היא שהפכה את AOL למטרה נחשקת עבור ורייזון, שמנסה להרחיב את היצע השירותים שלה. בעקבות הרכישה AOL אולי כבר לא תהיה חברה עצמאית, אך היא תהיה רלבנטית בשנים הבאות, אלא אם כן ורייזון לא תשכיל להשביח את הרכש שלה.

תגיות