אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלי זקן בבקשה: הכללים ההזויים ביותר במקומות עבודה צילום:שאטרסטוק

בלי זקן בבקשה: הכללים ההזויים ביותר במקומות עבודה

קוד לבוש שמפרט כיצד לקפל את השרוולים, איסור על זקן באורך של יותר מסנטימטר ובדיקות ביטחון קפדניות על חשבון הזמן של העובדים. ג'וב החלומות?

13.05.2015, 23:40 | שירות כלכליסט
כאשר חברות שונות קובעות מדיניות הן לרוב עושות זאת מתוך כוונות טובות ובהתאם להיגיון מסויים שמכתיב את קביעת הכללים. עם זאת, בחלק מהמקרים הכללים השונים בארגון היו הגיוניים כאשר נכתבו אך עם הזמן הפכו לאוסף חוקים הזויים. לדוגמה, התפרסם לא מזמן כי חברה אמריקאית אינה מאפשרת לעובדים לשתות מים מבקבוקים. ככל הנראה החוק הזה נוצר כתגובה לבעיה שהפריעה לארגון, אך הוענקה לו פרשנות קיצונית. לעיתים אחרות, חוקים שנועדו לשמח את הלקוחות פוגעים בתוצאות העסקיות של החברה. ביו.אס.איי טודיי פרסמו 5 חוקים גרועים במיוחד שאימצו חברות, בתקווה שאחרים ישכילו להימנע מטעויות אלה:

1. חוקים הנוגעים לשיער פנים:

בתעשיית המזון נהוג לאסור על גידול זקנים, ומסיבות מובנות הנוגעות להיגיינה. אולם מתברר כי גם חברות בתעשיות אחרות אימצו חוקים דומים, ובלי הרבה היגיון. המפורסמת שביניהן היא דיסני שעד 2012 אסרה על העובדים שלה בפארקי השעשועים לגדל שפמים או זקנים. כיום החברה אמנם מרשה לגדל זקן או שפם, אך אינה מרשה להופיע לעבודה עם זיפים, והזקן אינו יכול להיות ארוך יותר מסנטימטר.

2. קוד לבוש מחמיר:

בדומה למקרה של זקנים, חברות לפעמים מגזימות בכל הקשור לחוקים הנוגעים לבגדים. בבנק השוויצרי UBS לדוגמה סיפקו לעובדים מדריך באורך 43 עמודים שמפרט את קוד הלבוש בחברה, עד לרמת סוג האיפור בו הנשים צריכות להשתמש . לעומת זאת, ברשת האופנה לצעירים אברקרומבי אנד פיץ' הדפיסו גם כן מדריך הוראות, שבו פירטו עד כמה נמוך הג'ינס של המוכרים צריך לרדת, כיצד להכניס בצורה נכונה את החולצה למכנסיים, ואיך לקפל את שרוולי החולצה.

קוד הלבוש המצולם של אברקומבי אנד פיץ קוד הלבוש המצולם של אברקומבי אנד פיץ', כך לובשים ג'ינס בצורה נכונה לפי החברה קוד הלבוש המצולם של אברקומבי אנד פיץ

3. שליטה מוחלטת בסביבת העבודה

יש מקומות עבודה שלא מאפשרים לעובדים לעשות שינויים ואפילו מינוריים בסביבת העבודה שלהם. כך, לדוגמא, חברה אחת אסרה לחלוטין על הזזת רהיטים מכיוון שזה היה מנוגד להסכמים עם ועד העובדים. בחברה אחרת אנשים נהגו להביא חטיפים ולאכול במהלך העבודה. ההנהלה, שלא אהבה את העניין, החילה כללים נוקשים מאוד לגבי מה מותר ואסור שיהיה על השולחן. כך, כל העטים היו צריכים להיות מסודרים בכלי מתאים בצד השמאלי של המקלדת וכן, לעובדים היה מותר להחזיק פריט אישי אחד בלבד על השולחן שלהם. עובדת שהחזיקה בננה בתוך קופסא כ'פריט האישי' שלה - ננזפה, כך לפי עדות של עובד באתר רדיט.  

4. גניבת הזמן של העובדים

המונח גניבת זמן בדרך כלל מתייחס לעובדים שמשתמשים בזמן של החברה לצרכים אישיים, בין אם מדובר בקיום שיחות טלפון, גלישה באינטרנט או הפסקת צהריים ארוכה מהמותר. אך בחלק מהמקרים, המדיניות של החברות פועלת בכיוון ההפוך, ומחייבת את העובדים לעבוד בחינם. דוגמה בולטת לתופעה הזו היא חברת Integrity Staffing Solutions, שהעסיקה עובדי קבלן במחסן של אמזון בנבאדה. החברה מחייבת את העובדים לעבור בגלאי מתכות בסיום של כל משמרת, בניסיון למנוע גניבות. אולם התהליך אורך 25 דקות ביום, והעובדים לא מקבלים שכר על הזמן הזה. המקרה הגיע עד בית המשפט העליון בארה"ב, ובדצמבר פסקו לטובת החברה, וטענו כי נושאים מסוג זה צריכים להעלות בעת חתימה על הסכם קיבוציים ולא בין כתלי בית המשפט.

שעון נוכחות באמזון, הכריחו את העובדים לעבור בדיקות בטחוניות על חשבון זמנם הפרטי, צילום: רויטרס שעון נוכחות באמזון, הכריחו את העובדים לעבור בדיקות בטחוניות על חשבון זמנם הפרטי | צילום: רויטרס שעון נוכחות באמזון, הכריחו את העובדים לעבור בדיקות בטחוניות על חשבון זמנם הפרטי, צילום: רויטרס

5. חוזי העסקה מגוחכים

חוזי עבודה כוללים לא מעט חוקים נוקשים, כמו סעיף אי תחרות. אולם הולכים וגדלים גם הסעיפים השרירותיים שמעסיקים מכניסים לחוזים. חברת איימי'ס בייקינג קומפני (Amy's Baking Company), נודעה לשמצה לאחר שהשתתפה בתכניתו של השף גורדון רמזי. הבעלים, סמי ואיימי בוזגלו, חייבו את העובדים לחתום על חוזים שחייבו אותם לעבוד בסופי שבוע ובחופשות, אחרת יורדו 250 דולר מהשכר שלהם. בנוסף, העובדים נאלצים לשלם על צלחות שבורות או אוכל שנשרף, ולא הורשו לעבוד במסעדה מתחרה באזור במשך שנה לאחר שהתפטרו.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
גם אצלנו אסרו זקן
אבל זה רק ב"מחלקה הסגורה" של ה"פועלים". במחלקות אחרות מותר היה לגדל זקן וגם למנהלים כמובן. אפליה,פשוט אפליה. המחלקה שאני עובד בה לא עוסקת במכירות אלא בשירות לא פרונטלי אז מה אכפת להנהלה? אז שאלתי את הבוס שלי אם אפשר "לחתום" על זקן ואם חובה גם לצחצח נעליים מדי בוקר. ההנהלה מתייחסת אלינו משל היינו חיילים צעירים אולי כי זה מזכיר למנכ"ל נשכחות מתקופת היותו קצין בכיר. אני לא אומר שלא צריך לבוא מסודרים ואסתטיים לעבודה עם קוד לבוש והכל אבל לדעתי זו חוצפה לדרוש מעובד שמעונין לגדל זקן (לא זקן דאעש) להתגלח במיוחד כשהתפקיד לא מחייב זאת.
הייטק , תקשורת  |  16.05.15
לכל התגובות