אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפני המדד: הדולר עלה ב-0.2%, היציג - 3.82 שקלים צילום: בלומברג

לפני המדד: הדולר עלה ב-0.2%, היציג - 3.82 שקלים

היורו ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.34 שקלים. בעולם, בשטר הירוק עומד לסגור שבוע חמישי רצוף של ירידות

15.05.2015, 12:51 | שירות כלכליסט

הדולר עלה היום 0.2% ושערו היציג נקבע על 3.82 שקלים; היורו ירד ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.34 שקלים.

בעולם, הדולר עומד לסגור שבוע חמישי רצוף של ירידות; סוכנות בלומברג מדווחת כי המדד שעוקב אחרי ערכו של המטבע האמריקאי לעומת 10 המטבעות המרכזיים בעולם נמצא ברמתו הנמוכה ביותר מאז 21 בינואר.

השטר הירוק התחזק במשך תשעה חודשים ברציפות, עד מרץ, על רקע הערכות שלפיהן העלאת הריבית בארה"ב קרובה; ואולם בעקבות נתוני המאקרו החלשים לרבעון הראשון, ההערכות כעת הן כי העלאת הריבית תידחה במעט.  

 

(ארכיון), צילום: בלומברג (ארכיון) | צילום: בלומברג (ארכיון), צילום: בלומברג

היום ב-14:00 יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל. כלכלני בנק אגוד סבורים כי "המדד צפוי לעלות ב-0.5% ולאחריו צפויים עוד שני מדדים חיוביים. סביבת האינפלציה לשנה הקרובה נותרת נמוכה על 0.8%, מתחת לקו התחתון של טווח היעד של בנק ישראל (1%). ריבית בנק ישראל עומדת בשפל של 0.1% אך תשואות המק"מים מגלמות סיכוי לירידת ריבית נוספת בהמשך. התדרדרות שער הדולר בימים האחרונים עשויה לתמוך בהחלטה זו.

"כזכור, ההחלטה הקודמת של בנק ישראל להוריד את הריבית מ 0.25% ל- 0.1% נבעה כמעט אך ורק מהרצון לתמוך בשער הדולר. עם זאת, אנו רואים שההשפעה הייתה מוגבלת בזמן, כך שלא ברור אם ברמת ריבית כל כך נמוכה, ימשיך בנק ישראל לדבוק בכלי זה, שדי מיצה את עצמו, או יבחר כלים אחרים. התבטאויות עבר של נדין-בודו טרכטנברג, המשנה לנגידת בנק ישראל, אותתו כי בנק ישראל עשוי במידת הצורך לדבוק בהפחתת הריבית אף אל תוך התחום השלילי. כך או כך, לקריאה של מדד המחירים לצרכן תהיה השפעה על החלטת בנק ישראל".

 

בנוגע לשוק המט"ח אומרים בבנק אגוד: "גם השבוע נחלש הדולר מול השקל, בהתאם למסחר בעולם. מפרסומי בנק ישראל עולה כי בחודש אפריל נרשמה ירידה בנפח המסחר היומי הממוצע במקביל לירידה בחלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל. נקודת התמיכה עומדת על 3.80 שקל לדולר ונקודת ההתנגדות היא 4.053 שקל לדולר. השבוע נחלש הדולר מול היורו בכ-1% בהמשך להיחלשותו בחודש האחרון.

"בגוש היורו עדיין ממתינים לראות מה ההחלטות שיתקבלו בנוגע ליוון. נתוני המאקרו באירופה השבוע היו ברובם חלשים, נרשמה ירידה בייצור התעשייתי הן בגוש האירו בכלל והן בגרמניה בפרט. בשבועות האחרונים, בה נרשמה מגמה שלילית באירופה ובדגש על מדד הדקס הגרמני, התחזק היורו מול מרבית המטבעות העיקריים ובפרט מול הדולר. נקודת תמיכה הקרובה הינה 1.057 דולר ליורו ונקודת התנגדות עומדת על 1.187 דולר ליורו". 

תגיות