אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דנמרק עוברת לדיגיטל: מנסה להיפטר מהכסף המזומן ב-2016

דנמרק עוברת לדיגיטל: מנסה להיפטר מהכסף המזומן ב-2016

משרד המסחר במדינה מבקש לאפשר לעסקים לסרב לקבל שטרות, מטבעות והמחאות - ולעבור לשירותי תשלום סלולריים ומקוונים למיניהם. המהלך תלוי באישור הפרלמנט הדני ועתיד להוזיל עלויות תפעול לעסקים

17.05.2015, 13:29 | נמרוד צוק
בקרוב יוכלו חנויות ועסקים אחרים בדנמרק לסרב לקבל תשלום במזומן, ולבצע עסקאות באמצעי תשלום אלקטרוניים בלבד, במידה והצעה החדשה של משרד המסחר במדינה תעבור את אישור הרשויות. בדומה למרבית מדינות צפון אירופה השימוש במזומן הופך פחות ופחות שכיח בדנמרק בשנים האחרונות, וההצעה מבקשת להקל על בעלי עסקים שאינם רוצים להתעסק יותר בטיפול בשטרות.

קראו עוד בכלכליסט

ההצעה, על פי דיווח בגארדיאן הבריט, הועברה בימים האחרונים לאישור הפרלמנט, ובמידה ותאושר ללא עיכובים תחול המדיניות החדשה כבר מינואר 2016. "השימוש במזומן הוא יקר עבור בתי העסק, מאחר והטיפול בו מבזבז את זמנם של העובד ומציב סיכון אבטחה.

ארנק סלולרי, צילום: בלומברג ארנק סלולרי | צילום: בלומברג ארנק סלולרי, צילום: בלומברג

בעלי עסקים רבים התלוננו בפנינו על שתי הבעיות הללו, ומזה זמן קיימת במדינה דרישה מצידם להפסקת השימוש בכסף מזומן", מסר המשרד.

אחת החברות שדוחפות את היוזמה היא רשת הסופרמרקטים הדנית Dansk Supermarked, שמתכננת לעודד את לקוחותיה לעבור לתשלום באמצעות הסמארטפון ומערכת התשלומים הסלולרית MobilePay, שמפעיל Danske Bank. המערכת תאפשר ללקוחות לסרוק את תוויות הברקוד על המוצרים באמצעות המכשיר, לקבל את החשבון על מסך הטלפון, לאשר את התשלום ולצאת מהחנות עם המצרכים. הבנק מתכנן להציע את השירות לעסקים גדולים וקטנים נוספים, תמורת עמלה של 1% ופחות מהעסקאות.

שירות התשלום הסלולרי אפל פיי שירות התשלום הסלולרי אפל פיי שירות התשלום הסלולרי אפל פיי

החשש מאבדן לקוחות, על פי הסיקור של היוזמה בתקשורת הדנית, אינו גדול גם בקרב עסקים קטנים - במרבית איזורי המדינה השימוש במזומן גם ככה הפך נדיר כל כך שעבור רוב בעלי העסקים לקוח שמתעקש לשלם במזומנים הוא בעיקר טרחה.

המעבר ממזומן לאמצעי תשלום אלקטרוניים זוכה לדחיפה גדולה בשנים האחרונות מגורמים כבדי משקל, בהם האו"ם (באמצעות קרן ההון לפיתוח), מאסטרקארד, ויזה וקרן ביל ומלינדה גייטס, הפועלים כולם במסגרת גוף בשם "Better Than Cash Alliance".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
צודק מגיב 1 וטועים מגיבים 2 ו 3
מגיב 1 צודק בזה שלא לכולם יש כרטיסי אשראי, מה יעשו הדנים החדשים שאין להם חשבון בנק (נגיד שעל העניים האזרחים הממשלה תקח אחריות ותנפיק להם כרטיסי חיוב כלשהם)? איך יקנו במכולת? מה יעשו מהגרי העבודה (אופס, התכוונתי פליטים) והתיירים בדנמרק בלי שטרות? ימותו מרעב? ובקשר לשחיתות, למה אתם חושבים שמעלימי המס לא יודעים לפתוח חשבון עלום שם בחול (תמיד תמצא המדינה שתסכים לארח חשבונות זרים), ולהעביר דרך פייפל תשלומי שוחד פרוטקשין ועבודה "בשחור"? (או כל פתרון פיננסי אחר, איפה שיש ביקוש יהיה גם היצע) כמה תמימים אתם יכולים להיות?
משה , תל אביב  |  17.05.15
4.
מטרת המהלך היא שוד הציבור
המהלך מוצג בתור דרך "לסייע לציבור", "למנוע פשע" ועוד כל מיני תיאורים יפים. אולם למעשה מדובר בצעד שנועד לסייע לבנקים המרכזיים ברחבי העולם לקבוע שערי ריבית שליליים, כך שכל מי שמפקיד כסף בבנק יצטרך לשלם מס, והאזרחים יאלצו לבזבז את כל כספם בחנויות. הבנקים המרכזיים חוששים (והיו על כך מספר כתבות בעת האחרונה), שבמצב הנוכחי קביעת שיעורי ריבית שליליים תגרום לציבור למשוך את כספו מן הבנקים ולהחזיק אותו כמזומן מתחת לבלטות. לפיכך על מנת להוציא לפועל את תוכניתם הם חייבים תחילה לבטל את הכסף המזומן.
אורן  |  17.05.15
3.
ישראל אמורה והיתה צריכה להיות הראשונה במהלך כזה
אנחנו המקום המושלם להתחיל מהלך של החלפת מזומנים בתשלום אלקטרוני: 1. יש אצלנו חדשנות ויכולת טכנולוגית יותר מלרוב מדינות אירופה. 2. יש לנו משק קטן - בו עלות ההטבעה גבוהה יחסית לערך המטבע. 3. יש לנו מטבע זניח בשוק העולמי - הרבה יותר קל רגולטורית ומעשית לאסוף את כל המזומן. 4. יש אצלנו העלמות מס יותר מבאנגולה - לכן העלות של המהלך זניחה להכנסה שתגיע. 5. יש אצלנו שחיתות, שוחד ופרוטקשן יותר מקולומביה - הרבה יותר זול ויעיל לבטל את המזומן מלצפות שהמשטרה תטפל בשוחד (פחחח). הרי ברור שכל המדינות יעברו לתשלום אלקרוני תוך שני עשורים. לאן כולם יפנו לרכוש את הידע והטכנולוגיה? לדנמרק כמובן. כל כך חבל...
כל כך חבל  |  17.05.15
לכל התגובות