אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התקדמות במו"מ בכיל: ההנהלה תבחן קיצוץ חד במספר המפוטרים צילום: דוברות ההסתדרות

התקדמות במו"מ בכיל: ההנהלה תבחן קיצוץ חד במספר המפוטרים

יו"ר כיל ונציגי ההסתדרות דנו בניסיון למצוא פתרון לשביתה במפעלי ים המלח. העובדים מוכנים עקרונית לפיטורים והמחלוקת העיקרית היא למי תהיה המילה האחרונה בנוגע לכך

17.05.2015, 20:15 | מיקי פלד

התקרבות משמעותית מאוד נרשמה בשיחות היום בין יו"ר הסתדרות אבי ניסנקורן, לבין יו"ר כיל, ניר גלעד. זאת בניסיון למצוא פתרון לשביתה שנמשכת זה שלושה חודשים במפעלי ים המלח ותרכובות ברום.

קראו עוד בכלכליסט

ההתקדמות הניכרת שהושגה היום מקורה בהתקרבות גם מצד ההנהלה וגם מצד העובדים בנושא הפיטורים. ההנהלה הודיעה כי היא מוכנה לשקול קיצוץ דרסטי במספר המפוטרים והעובדים שנכפית עליהם פרישה לפנסיה מוקדמת, שעומד כרגע על כ־170.

העובדים מצידם מוכנים עקרונית לפיטורים אך רוצים להבטיח כי הפיטורים לא ייעשו בצורה שרירותית, כלומר ליצור מנגנון שימנע פיטורים של עובד, או בלשונו של יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי "למנוע מעובדים לעבוד כל הזמן תחת חרב הפיטורים שעשויה להיות מונפת על צווארם".

ארמונד לנקרי יו"ר ועד מפעלי ים המלח , צילום: חיים הורנשטיין ארמונד לנקרי יו"ר ועד מפעלי ים המלח | צילום: חיים הורנשטיין ארמונד לנקרי יו"ר ועד מפעלי ים המלח , צילום: חיים הורנשטיין

עם זאת המחלוקת העיקרית נותרה בעינה, והיא מי ייתן את המילה האחרונה בנוגע לפיטוריו של עובד כזה או אחר. נכון להערב בהנהלה מתעקשים כי המילה האחרונה תישמר למנכ"ל, בעוד העובדים רוצים לקבוע סדר אחר, אם ועדה משותפת ואם בורר.

השבוע אמורה להיפגש החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי בויאנג'ו עם אנשי כיל ובשבוע הבא גם תיפגש עם מנכ"ל החברה, סטפן בורגס. עבאדי מונתה על ידי נתניהו לבדוק האם כיל הפרה את הוראות מניית הזהב שהמדינה מחזיקה.

עבאדי בודקת האם כיל העבירה ידע טכנולוגי, פעולות שיווק, רכש וניהול מהארץ לחו"ל והאם בכך הזיקה לאינטרסים הכלכליים של מדינת ישראל, שנתנה לכיל את השימוש במשאבי הטבע בזיכיון ותוך הבטחה שלא תבצע שינויים שכאלו ללא אישור מהמדינה. עם זאת, הבדיקה לא עוסקת בשאלה האם לכיל מותר או אסור לפטר עובדים. מכיל נמסר כי "כיל אכן מממשת את האינטרס הציבורי יותר מכל חברה אחרת בישראל כולל, היותה המעסיק הגדול ביותר בנגב. כיל פועלת אך ורק כמתחייב מהוראות מניית הזהב ותשובות מפורטות המוכיחות זאת ניתנו ויינתנו למשרד האוצר".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
200 מיליון דולר בשביל כמה עשות עובדים לפנסיה מוקדמת???? זה הכל?
עלות השביתה, רק ברבעון הראשון הייתה 99 מיליון דולר , ובהערכה גסה מעל 200 מיליון .כעת מתברר שכל הסיפור הוא כמה עשרות עובדים , שנניח עולים 100 אלף דולר לשנה לראש כפול נניח 100 עובדים מתוכם יחסוך הקונצרן 50 אחוז , כלומר 5 מליון דולר לשנה. כלומר , השביתה עלה החסכון הצפוי ל40 שנה ..... משהו בלית סביר לחלוטין . יש לזכור שעלות כא מהווה פחות מ 20 אחוז מעלות הייצור, כלומר מדובר בחסכון שולי ביותר . במילים אחרות , הנהלת כיל גרמה, כפי הנראה מהמספרים שהיא עצמה מפרסמת להפסדים כבדיםם לבעלי המניות בגובה של עשרות אם לא מאות מליוני דולרים ( ובוא נראה מה מהעלה החשכלית בחכתה....) כעת השאלות הן נוקבות ורציניות וחייבות להיות על סדר היום של המשקיעים ( לעשה , כל עם ישראל דרך קרנות בפנסיה ) האם ההנהלה העריכה נכונה את עוצמת ההתנגדות? על מה היא התבססה בעת שיצאה לקרב חזיתי מול הועדים? מהו המידע שעמד לרשותה? מי סיפק אותו? האם הליכה עצמה שולל? האם חשבה שישי לה שפנים בכובע ( הסטת השקעות..... ועוד) שבאמצעותם יכלה למנף את האיום? ובעיקר, האם יוסקו מסקנות אישיות בגין ההפסד הכספי?
כלכלן  |  17.05.15