אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טים קוק מספר: כך ג'ובס שינה את חיי

מנכ"ל אפל נאם בפני בוגרי אוניברסיטה בוושינגטון וסיפר על ימיו הראשונים בחברה. לדברי קוק, אפל היתה אבודה כששב אליה ג'ובס ב-1997 והחזון שלו עורר השראה בעובדים. "לא צריך לבחור בין פרנסה טובה ועבודה מוסרית", הסביר

18.05.2015, 12:42 | נמרוד צוק
מנכ"ל אפל טים קוק הוזמן לנאום בטקס הסיום של בוגרי אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון בבירה האמריקאית - ובחר לחלוק עם הקהל כמה אנקדוטות מתחילת עבודתו באפל לצד סטיב ג'ובס, כרקע לשורה של מסרים על הדרך שבה הוא מציע לסטודנטים ללכת בהמשך חייהם המקצועיים.

קראו עוד בכלכליסט

קוק פתח את נאומו עם בדיחת אייפון עבשה: "ביקשו ממני להגיד לכולם לכבות את הטלפונים אז אם יש לכם אייפון העבירו אותו למצב שקט, אם אין לכם אייפון, הניחו את הטלפונים שלכם במעבר ותוכלו להינות מתוכנית המחזור המתקדמת של אפל" - ולאחר מכן עבר לסיפורים על ביקורו הראשון באוניברסיטה ועל תחילת דרכו בחברה.

"ב-1997 אפל היתה חברה שאיבדה את דרכה, אבל סטיב חשב שהיא יכולה לחזור להיות דבר נהדר וביקש את עזרתי. החזון היה חברה שתהפוך טכנולוגיה מתקדמת לכלים ידידותיים למשתמש, כלים שיעזרו לאנשים להבין את החלומות שלהם ולשנות את העולם לטובה. אני הייתי מהנדס בהכשרתי, חונכתי להיות פרגמטי, ועתה מצאתי את עצמי מאזין לאדם בן 40 ומשהו עם חזון לתיקון העולם".

"החיפוש אחר הדרך שלכם תהיה כרוכה בהחלטות, חלקן קלות, חלקן קשות יותר, וחלקן כאלו שיגרמו לכם להטיל ספק בכל מה שהאמנתם בו. 20 שנה לאחר הביקור שלי הראשון שלי בוושינגטון פגשתי מישהו שגרם לי לפקפק בהכל, שביטל את כל ההנחות המוקדמות שלי באופן הטוב ביותר. זה היה ג'ובס. באותו הזמן, הוא חזר לחברה שהקים שנים לאחר שפוטר ממנה ומצא אותה הרוסה. הוא לא ידע זאת באותו הזמן, אבל הוא היה עתיד להשקיע את שארית חייו בהצלת אפל ובהובלתה לפסגות גבהות יותר ממה שמישהו מלבדו דמיין אי פעם", אמר קוק.

"באותה תקופה גם אני הייתי אובד דרך. חשבתי שעבודה זו עבודה, ושאם אני רוצה לחולל שינוי בעולם אני צריך לעשות את זה בזמני הפרטי ולא בין כתלי המשרד. סטיב לא ראה זאת כך, הוא היה אדיאליסט, והזכיר לי את האופן בו הרגשתי כנער מתבגר. בפגישה הראשונה שלנו הוא שכנע אותי שאם נעבוד קשה וניצור מוצרים טובים, גם אנחנו נוכל לשנות את העולם. לקחתי את העבודה וזה שינה את חיי".

השראה מאיינשטיין

"המוצרים של אפל עוזרים לאנשים בכל העולם - לעוורים שצריכים להקשיב לאינפורמציה כי אינם יכולים לראות את המסך, לאנשים שחיים במקומות מבודדים או סובלים ממגבלות גופניות והטכנולוגיה היא צינור חיים עבורם, לאנשים שרואים אי-צדק ורוצים לחשוף אותו, ועכשיו הם יכולים כי יש להם מצלמה בכיס כל הזמן. הערכים שלכם חשובים והם צריכים להדריך אתכם, והעבודה מקבלת תחושה חדשה של משמעות כאשר אתם מכוונים למקום הנכון. אחרת זו רק עבודה, והחיים קצרים מדי בשביל זה. לכולכם יש הזדמנות לבצע עבודה בעלת תוכן מוסרי, ואתם לא צריכים לבחור בין לעשות את הדבר הנכון לבין פרנסה טובה. האתגר שלכם הוא למצוא עבודה שמשלמת את שכר הדירה ובו בזמן מאפשרת לכם לעשות מה שטוב ונכון וצודק", אמר לסטודנטים.

ג ג'ובס וקוק | צילום: אי פי איי ג

"בשנות ה-90 אפל הציגה את הקמפיין הראשון תחת הסלוגן 'לחשוב אחרת'. כל מודעה היתה תצלום של אחד מהגיבורים שלנו, אנשים שהיה להם הכוח לאתגר ולשנות את האופן בו כולנו חיים, אנשים כמו גנדי, איינשטיין ומיילס דייויס. האנשים האלו ממשיכים לתת לנו השראה גם היום, להזכיר לנו שעלינו לחיות לפי הערכים העמוקים ביותר שלנו ולנסות לממש את השאיפות הגבוהות ביותר שלנו. הם גורמים לנו להאמין שהכל אפשרי".

"המסר החשוב ביותר שאני רוצה להעביר לכם הוא שניתן לחולל להתקדמות גדולה בכל שדה פעולה שבו תבחרו. תמיד יהיו אנשים ציניים וביקורתיים שיעמדו לצד הדרך, ומזיקים באותה המידה הם האנשים בעלי הכוונות הטובות שלא תורמים דבר. זה לא המקום בו אתם רוצים לחיות את חייכם. העולם צריך אתכם במרכז הזירה, כדי לפתור את הבעיות הקשות שדורשות פתרון ואת המקרים של אי צדק שצריך לסיים: אנשים חפים מפשע שנרדפים, מחלות שצריך לרפא. העולם זקוק לאנרגיה, לתשוקה ולחוסר הסבלנות שלכם להמתין להתקדמות. לעתים רחוקות העולם משתנה כתוצאה ממעשים של אדם אחד, אבל האדם הזה יכול וצריך להיות אחד מכם".

תגיות