אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כולנו תגיש הצעת חוק לשכירות הוגנת: שכר הדירה ייקבע לחמש שנים קדימה צילום: אלעד גרשגורן

כולנו תגיש הצעת חוק לשכירות הוגנת: שכר הדירה ייקבע לחמש שנים קדימה

לפי ההצעה שאותה יזם יו"ר הסיעה ח"כ רועי פולקמן, התנאים בחוזה השכירות ייקבעו לחמש שנים קדימה, כאשר מדי שנה ניתן יהיה להעלות את שכר הדירה ב-2%-3% בלבד

19.05.2015, 20:44 | אורי תובל ועמרי מילמן

יו"ר סיעת כולנו, ח"כ רועי פולקמן, מגבש הצעת חוק לשכירות הוגנת שתהיה מוכנה בימים הקרובים לקראת הנחה על שולחן הכנסת. הצעת החוק, עליה חתמו כל חברי כולנו ובגיבוי שר האוצר משה כחלון, קובעת כי התנאים בחוזה השכירות ייקבעו לחמש שנים קדימה, כאשר מדי שנה ניתן יהיה להעלות את שכר הדירה ב-2-3% בלבד.

קראו עוד בכלכליסט

לדברי פולקמן, "כבר בישיבת הסיעה הראשונה הצגתי את החוק לשכירות הוגנת. זו רוח הסיעה ובכוונתנו לקדמה במהירות". החוק מגובש עם משרדי האוצר והמשפטים במטרה להפוך בהמשך להצעת חוק ממשלתית. לדברי פולקמן, הוא מתואם עם ח"כ סתיו שפיר מהמחנה הציוני, שהגישה גם היא הצעת חוק משלה עם תחילת מושב הכנסת.

שפיר היתה הראשונה שקידמה את הצעת החוק לשכירות הוגנת כבר בכנסת הקודמת. בשלב מסוים משרדי האוצר והמשפטים בראשות יאיר לפיד וציפי לבני הודיעו שהם מאמצים אותה ובנובמבר פרסמו תזכיר לחוק ממשלתי מטעמם. פיזור הכנסת כעבור חודש עצר את קידומה של ההצעה. גם יש עתיד חזרה והגישה לאחרונה את החוק כהצעת חוק פרטית. לפי אותן הצעות, המגבלות על העלאת שכר הדירה היו למשך שלוש שנים בלבד.

יו"ר סיעת כולנו, רועי פולקמן, צילום: מיקי אלון יו"ר סיעת כולנו, רועי פולקמן | צילום: מיקי אלון יו"ר סיעת כולנו, רועי פולקמן, צילום: מיקי אלון

"מטרת החוק שנגיש היא בעיקר לשמור על יציבות בשוק, ולמנוע קפריזות מצד משכירים", הסביר פולקמן ל"כלכליסט". "נקדם את החוק במהירות כדי לאפשר יציבות בשוק השוכרים, תוך שמירה על הגמישות והאינטרסים של המשכירים".

בדומה לחוקים שהוצעו בעבר, גם החוק של פולקמן קובע מהי דירה ראויה, ומוסיף מה מותר למשכיר הדירה לדרוש מהשוכר כערבות. כעת נשקלות שתי אפשרויות כיצד לאכוף את ההגבלות. גישה אחת תנסה לתמרץ את המשכירים: מי שיעמוד בחוזה לאורך חמש השנים, ימשיך לקבל את הפטור ממס הניתן למשכירי דירה עד סכום של 5,000 שקל. עם זאת, יש לציין כי גורמים בכולנו אמרו בעבר שממילא אין כוונה לבטל את הפטור הזה.

אפשרות אחרת היא לאכוף את החוק בהרתעה: מי שלא יעמוד בתנאים שהוגדרו, עלול לעמוד מול תביעה לפיצוי מהיר בבית משפט לתביעות קטנות.

הרשויות יצטרכו לעקוב

על פי החוק, את תנאי השכירות אי אפשר יהיה לשנות למשך חמש שנים, גם אם השוכרים מתחלפים בתקופה זו. לצורך כך, יצטרכו הרשויות המקומיות, ובמיוחד הגדולות שבהן יש ציבור שוכרים גדול, לנהל מאגרי מידע של הדירות להשכרה ולעקוב אחר גובה שכר הדירה.

שר האוצר משה כחלון בוחן עתה את האפשרויות השונות לפיקוח על מחירי השכירות, במטרה להוסיף את ההגנה על השוכרים לסל הפעולות לריסון עליות המחירים בשוק הנדל"ן.

תגיות

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

27.
מי יגן על המשכירים משוכרים בעייתיים ?
יש כאלה שלא יוצאים .לא משלמים .הורסים את הדירה ובסוף בורחים ! יש איזה קמפיין נגד המשכירים שחסכו והתחייבו על משכנתאות גדולות כאילו הם עושקים ? לכול השוכרים לא מתאים לכם תקנו תתחייבו ותפסיקו להתנקל לבעלי הדירות כי כול שינוי יגרור אחריו העלאת מחיר .אז עדיף לחשוב לפני שמתנכלים
מ  |  28.07.15
26.
החוק הזה מוכיח שלא יהיה שום פתרון למחיר הדיור
לדעתי כבר עכשיו יעלו את מחיר השכירות אם זה יהיה לחמש שנים אז במקום להשכיר ב3000 שח לדוגמא ישכירו כבסיס 3700 בעלי הדירות גם יפתחו את החוזים מעכשיו אנשים ששקנו דירות להשכרה בעצם לקחו על עצמם במקום הממשלה את הדאגה לחסרי הדיור הממשלה הפריטה את נושא הדיור והפכה את המשקיעים לקבלני משנה החוק הזה יהפוך הרבה אנשים להומלסים כי אם שכר הדירה יעלה והוא בטוח יעלה יהיה מצב שלאנשים לא יהיה כסף לשלם מחירי שכירות גבוהים תשמעו ממני המרד וההפגנות של האזרחים בדרך אני רואה את הפוליטיקאים לאף אחד אין פתרון אחד אומר הטלת מיסים אחד אומר הפשרת קרקעות אחד אומר הטלת פינוי בינוי על בנינים ישנים בכפיה אחד אומר מחיר מטרה אחד אומר מע"מ אפס בושה וחרפה מי שיכול שיסתלק מפה צריך להקים ועדת חקירה שתבדוק מה קרה פה ואיך הגענו למצב כזה המפתח בידי הממשלה שתתן קרקעות בחינם לקבלנים לקבוע מחירון עי השמאי הממשלתי ואם הקבלנים לא יסכימו להביא חברות סיניות והבנקים שילכו לכל הרוחות מי שלקח משכנתא שיחזיר כרגיל גם אם ערך הנכס שלו ירד המדינה זה לא עסק למטרות רוח זה המולדת שלנו
יעל  |  20.05.15
לכל התגובות