אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל באייר: הכלכלות הגדולות בעולם חייבות להשקיע מיליארדים בפיתוח אנטיביוטיקה חדשה צילום: באדיבות CDC

מנכ"ל באייר: הכלכלות הגדולות בעולם חייבות להשקיע מיליארדים בפיתוח אנטיביוטיקה חדשה

מנהל ענקית התרופות הגרמנית מרין דקרס טוען כי צורך השעה הוא לפתח תרופות אנטיביוטיות שיעמדו באיום הגדול של חיידקים עמידים: "פיתוח תרופות חדשות יעלה 22 מיליארד דולר. הרבה? זה האתגר הגדול בתחום המחלות המדבקות"

23.05.2015, 21:08 | שירות כלכליסט

חברת התרופות הגרמנית באייר מצפה כי הכלכלות הגדולות בעולם ישקיעו מיליארדי יורו למימון הפיתוח של תרופות אנטיביוטיות שיעמדו באיום הגדל של חיידקים עמידים לתרופות. "אני מצפה שתוקם קרן רב לאומית למימון מחקר אנטיביוטי", אמר ביום שישי מנכ"ל באייר מרין דקרס בראיון למגזין דר שפיגל. לדבריו, ההכרזה על המימון אמורה להתקבל במהלך כינוס מנהיגות מדינות ה-G7 שיתקיים ביוני בגרמניה.

חקר חיידקים שעמידים באנטיביוטיקה חקר חיידקים שעמידים באנטיביוטיקה חקר חיידקים שעמידים באנטיביוטיקה

דקרס המשיך וציים מחקרים על כך שפיתוח ארבע תרופות אנטיביוטיקה חדשות יעלה 224.4 מיליארד דולר. "זה אולי יותר מדי, אך זה בהחלט יהיה יקר", הסביר. בארגון הבריאות העולמי (WHO) הגדירו את העלייה בחיידקים העמידים לתרופות כ"אתגר המשמעותי ביותר בתחום המחלות המדבקות". בהתאם, משרד הבריאות הגרמני אמר כי בברלין מעוניינים להעלות את הנושא במסגרת הנשיאות של המדינה על קבוצת ה-G7, שתבוא לידי ביטוי גם באירוח הכנס ביוני בבוואריה.

דקרס מצידו טוען כי ממשלות צריכות להעניק יותר חוזי פיתוח לאנטיביוטיקה לחברות תרופות, כפי שהן מעניקות חוזים לחברות ייצור נשק.

בתעשיית התרופות הטענה היא שבסקטור הפרטי נמנעים מפיתוח תרופות אנטיביוטיות חדשות, מכיוון שעל מנת למנוע הופעה של חיידקים חדשים ועמידים יותר, התרופות החדשות ישמשו רק כשהטיפול הקיים ייכשל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מה שהכתב מפספס הוא שזו כבר לא בעיה.
קיימות אנטיביוטיקות חדשות, במחקרים קליניים, נכנסים לפייז 3. לא סביר שתהיה בעיה, זה רק עניין של מסחורן ותחילת שיווקן. אחת מהן היא ברילקדין, של cellceutix, שעברה פייז 1, פייז 2, ונכנסת מייד לפייז 3 ותבשר על השקת קטיגוריה חדשה של אנטיביוטיקות שמחקות את אופן פעילות התא האנושי לחיסול פולשים, לשלל רחב של יישומים, במנה אחת חד פעמית (במקום הטיפול הארוך שגרר את יצירת החסינות של הנגיפים).
Scientists , תל אבב  |  14.06.15
4.
כל פיתוח רפואי נוסף בין אם זה אנטיביוטיקה ובין אם דבר אחר רק יחמיר את מצב האקולוגיה על כדור הארץ
מה שיגרום למליוני סבל ואפילו מות ומומים מולדים מזיהום הסביבה, מבצורות מרעב מפגעי מזגר אוויר אחרים, עלייה מטורפת של יוקר מחייה בכל העולם וכו'. כדור הארץ לא יכול לאכלס כל כך הרבה מיליארדים של בני אדם לאורך זמן. צריך לאפשר לטבע לעשות את שלו.
דורון  |  26.05.15
2.
אתם מבינים...לפיתוח תרופות שבאמת מצילות חיים הם רוצים מימון מהמדינה
אבל לפתח תרופות שמונעות את תופעות הלוואי שהתרופות שהם עצמם יוצרים שגורמות לתופעות לוואי נוספות, שצריך לפתח תרופות שנוגדות את תופעות הלוואי שהן גורמות, שצריך לפתח תרופות שמונעות את תופעות הלוואי שהן גורמות - הן מפתחות בעצמן. חברות התרופות הפכו למכונות ליצירת רווח, וממש לא שמות את שיפור רמת הרפואה. מפתחות כל מיני תרופות למחלות מדומיינות. מפתחות חומרים שמפחיתים את הסימפטומים, אבל לא מטפלים במחלה עצמה - כך שהחולים ממשיכים לצרוך עוד ועוד תרופות למשך כל ימי חייהם. כך - החברות מרוויחות מיליארדים, והציבור נשאר חולה.
23.05.15
לכל התגובות