אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיצה האט וטאקו בל מוציאות את חומרי הטעם המלאכותי מהתפריטים

פיצה האט וטאקו בל מוציאות את חומרי הטעם המלאכותי מהתפריטים

עם זאת מבקרים טוענים כי באמצעות הוויתור על מרכיבים מלאכותיים, החברות מעניקות למזון שלהן "הילה בריאותית" - מבלי לבצע שינויים משמעותיים מדי

27.05.2015, 12:52 | שירות כלכליסט
רשתות המזון המהיר פיצה האט וטאקו בל מצטרפות לטרנד המזון הבריא והכריזו כי יסירו מכמה מהמנות רכיבים שנויים במחלוקת.

טאקו בל הודיעה כי עד סוף השנה היא תיפטר מחומרי צבע וטעם מלאכותיים, וכן מסירופ תירס עתיר פרוקטוז ומשמן דקלים. ברשת מתכננים גם להפחית ככל האפשר את השימוש בחומרים משמרים מלאכותיים. בחברה מתכוונים להחליף לדוגמה את התיבול ב"טעם פלפל שחור" על מנות הבקר בפלפל שחור ממשי. במקביל, בפיצה האט מתכוונים להוריד את חומרי הטעם והריח המלאכותיים מהפיצות שהיא מגישה בארה"ב עד סוף יולי.

טאקו בל טאקו בל טאקו בל

בעוד הטעם האמריקאי משתנה ורשתות חדשות יותר כמו צ'יפטולה ושייק שאק מצליחות לעמוד בדרישות החדשות, רשתות המזון המהיר הוותיקות מתקשות לעמוד בקצב. "לא זוכים בכבוד של להיות מותג הפיצה המוביל באמריקה בלי להיות מעודכנים תמידית בצרכים המשתנים של הלקוחות", מסר בהצהרה מנכ"ל פיצה האט דיוויד גיבס.

הצעד הזה מצד פיצה האט וטאקו בל מגיע לאחר שבמקדונלד'ס הודיעו מוקדם יותר החודש כי לא יגישו עופות שקיבלו אנטיביוטיקה.

סניף של פיצה האט סניף של פיצה האט סניף של פיצה האט

ג'ון קופלנד, מרצה למדעי המזון באוניברסיטת פן סטייט אמר כי החברות מבינות שיש רכיבים שלא שווים את הנזק הפוטנציאלי שעלול להיגרם לדימוי שלהן. לדבריו, הוויתור על מרכיבים מלאכותיים הוא דרך עבור החברות להעניק למזון שלהם הילה בריאותית מבלי לבצע שינויים משמעותיים מדי לפרופיל התזונתי שלהם. עם זאת, הוא מציין כי הפחתת כמויות המלח או הסוכר יהיו בעלי השפעה משמעותית יותר על בריאות הציבור.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות