אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השביתה בכיל על סף סיום; 40 עובדים יפוטרו צילום: דוברות ההסתדרות

פרסום ראשון

השביתה בכיל על סף סיום; 40 עובדים יפוטרו

במהלך כל הלילה נמשכו הדיונים בין ההנהלה לוועדים והצדדים קרובים לחתימה על הסכם. על פי ההסכם, 100 עד 110 עובדים יפרשו בכפייה לפנסיה מוקדמת, אחרי ש-100 כבר פרשו בשלושת החודשים האחרונים

28.05.2015, 08:14 | מיקי פלד

השביתה בכיל על סף סיום: 40 עובדים יפוטרו. במהלך כל הלילה נמשכו הדיונים בין ההנהלה לוועדים והצדדים קרובים מאד לחתימה על הסכם. 100 עד 110 עובדים יפרשו בכפייה לפנסיה מוקדמת, אחרי ש-100 כבר פרשו בשלושת החודשים האחרונים.  

קראו עוד בכלכליסט

על פי הניסוח המסתמן של ההסכם, ההנהלה תבחן בחודשים הקרובים את עבודתם של 60 עובדים שמלכתחילה יועדו לפיטורים, כאשר 40 מתוכם ההנהלה תוכל לפטר במקביל להיוועצות עם הוועד, כך שישנה האפשרות שחלק מהם יקבלו פיצויים מוגדלים כאילו מדובר בפרישה מרצון.

אפשרות שעלתה במהלך הלילה היא שלהנהלה יתאפשר לנייד עובדים בין מתקנים בחברה באופן חד פעמי רק לצורך השינוי המבני ולא באופן קבוע, צעד אליו הועדים בשני המפעלים התנגדו לאורך המשא ומתן

המחלוקות האחרונות שנותרו בין ועדי העובדים של מפעלי ים המלח ותרכובות ברום לבין ההנהלה הוא על מספר שינויים מבניים שההנהלה רצתה להכניס, כמו גם קיצוצים שההנהלה רצתה בכספי הרווחה המופנים לעובדים. בין הסיכומים שהושגו, ההכרעה בדבר המשך תכנית ההתייעלות תדחה ל-2019. הניסיון של הצדדים הוא לסגור את כל הפרטים לגבי תוכנית השינוי המבני בחברה כבר עכשיו, כולל איחוד מטות הרכש במפעלי כיל בדרום, כך שלא יצטרכו לדחות את הדיונים בנושא ל-2019, כפי שהיה נראה שיקרה כשהחלו אמש השיחות.

 

ארמונד לנקרי, יו"ר ועד כיל, צילום: חיים הורנשטיין ארמונד לנקרי, יו"ר ועד כיל | צילום: חיים הורנשטיין ארמונד לנקרי, יו"ר ועד כיל, צילום: חיים הורנשטיין

ההסכמות הללו למעשה מותירות את שני הצדדים קירחים אך איפשרה להם סולם לרדת מהעץ. ההנהלה אמנם קיבלה את תקדים הפיטורים שרצתה אך לא קיבלה מנגנון קבוע לפיטורי צמצום, שכל שבפעם הבאה שתירצה לקצץ במספר העובדים שוב היא תמצא את עצמה באותה נקודה בה החל המשא ומתן הנוכחי בתחילת השנה. העובדים מצד שני לא הצליחו למנוע את הפיטורים אך הבטיחו, לפחות על פי המסתמן, כי כל קיצוץ נוסף ייעשה בפרישה לפנסיה מוקדמת או פרישה מרצון, מהלך שמבטיח לעובדים פיצויים מוגדלים ומענקים נוספים שיכולים להסתכם במאות אלפי שקלים.

ארמונד לנקרי, יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח, אמר אתמול ל"כלכליסט": "עדיין אין הסכמות ומוקדם לברך. ישבנו כל היום ושני הצדדים היו יצירתיים ואני מאוד מקווה שבקרוב יהיה הסכם".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
המלחמה האמיתית היא עיבוי השכר יסוד!!!!
במקום להתעסק בשטויות הגיע זמן שהוועדים יחשבו אסטרטגי ויעבו את השכר יסוד של העובדים כי המלחמות עכשיו הם לטווח הקצר אחכ כל העובדים האלו יהפכו לרעבים אחרי 40שנה בגיל 67 משכורת של 6000 שח תתעוררו זו המלחמה האמיתית ולא הנופשים של היום
ע  |  28.05.15
10.
ההנהלה לא יכלה להציע תוכנית פרישה הבמקום השביתה המיותרת הזאת ??????
שלא לדבר עלי יחסי העבודה שלעולם לא יחזרו להיות כמו שהיו ,העובדים כבר לא מאמינים להם. ומה שווה כול החתימות האלה ההנהלה גם ככה עושה במדינה כבשלה כאילו הם הקימו את המדינה!!! ביבי תלך הביתה אתה טעות אחת גדולה!
נזקים של מיליונים סתם  |  28.05.15
7.
אז בסוף ההנהלה הצליחה לפטר כמו שהיא רצתה
100 כבר הלכו 110 בדרך, ו60 בבדיקה ומתוכם רק 40 יפוטרו בדיוק מה שההנהלה רצתה... פשוט בזיון, אפשר לחשוב שיש לאנשים האלה לאן ללכת לעבוד? הם סיימו את המאבק שלהם כשהם מפסידים. מה שמראה שוועד זה לא מספיק. חבל שהדרום מתפרק לנו ביידים ואף אחד לא עושה כלום. אבל אולי זה מה שצריך לקרות בשביל שיתחילו לקחת אותם ברצינות.
תום , תל אביב  |  28.05.15
לכל התגובות